Zobacz pełną wersję : Banany
Jak wiadomo 100g. bananów ma 90kcal.
Ile % jest banana w bananie? Gdy kupie 100g. banana ile tam jest tego rzeczywistego mięcha owoca? skóre od banana chyba trzeba odliczyc, więc jak to dobrze oszacowac?
Ściągnij skórę i połóż banana na wadze :rockon:
własnie w tym problem, że nawet obciagniecie skorki mi nic nie daje, bo nie posiadam takiej zacnej wagi :( może ktos zwarzy przykladowego banana i poda mi wage skory jaka trzeba odjac?
Do ciężkiej cholery, nie obciągaj skórek !
Banan każdego mężczyzny waży inaczej.
wujek.maciek
15-04-10, 00:30
http://pl.wikipedia.org/wiki/Obrzezanie
co temat haha. Kazdy banan ma rozna dlugosc i wage...
dobra poza żartami udzielcie mi odpowiedzi. Pytam teraz na serio: ile jest banana w bananie średnio?
dobra poza żartami udzielcie mi odpowiedzi. Pytam teraz na serio: ile jest banana w bananie średnio?
Kup Pan 2 kilo bananów, ściągnij Pan z nich skórę i z waż!!! Kolejny agent który z byle czego stwarza problem,
Zamykać to i już a nie spam się robi wszędzie.
nie chce sie z wami kłócić jak się ludzie rozmnażają. Chodzi mi o % stosunek banana obranego do nieobranego.
Poprosze ostatni raz: ZWAŻ BANANA!
mi sie zdaje ze wazylem bez skóry i mial chyba 120 g. taki nie za maly,nie za duzy. pozdro;)
Przepraszam a ile cm ma ten banan?
wujek.maciek
15-04-10, 12:34
chlopie, wage kuchenna za grosze kupisz. a owoce, jak masa prodoktow, moga sie roznic do 100% wielkoscia i waga, wiec jaki sens ma takie porownywanie. z reszta co, na zawodostwo chcesz przejsc, ze liczysz kazda kal. ??
pozdro
widocznie w swojej diecie potrzebuje tylko 8/17 banana :)
Czy Wy wszyscy jestescie pokurwieni? Nie chodzi o średnią wagę banana tylko o stosunek banana ze skóra do banana bez skóry. Tak cięzko to zrozumiec? Mały banan bedzie miał prawie taki sam wynik jak duży, kminicie?
przykladowo: banan ze skora = 200g. banan bez skóry = 120g. Wtedy mamy stosunek 120/200 co daje 60%.
To dla mnie ważne, bo w swojej diecie wcinam dziennie 2kg bananow (2kg ze skora) i dlatego musze dokladnie liczyc kcal z kazdego banana.
14 kg bananów tygodniowo :) respect
Gangsta Latino
15-04-10, 15:26
To dla mnie ważne, bo w swojej diecie wcinam dziennie 2kg bananow (2kg ze skora) i dlatego musze dokladnie liczyc kcal z kazdego banana.
to chyba małpa pisze, a nie człowiek;)
2kg dziennie?? A oprócz tego coś jeszcze jesz??:P
wujek.maciek
15-04-10, 15:34
tak wlasnie, wszyscy jestesmy pokurwieni :twisted: ale...
to dobrze, czy moze zle? jesli zle, to jak radzisz, powinnismy jesc tle bananow co ty i bedzie lepiej? blisko 60kg bananow miesiecznie... moze byc ciezko, ale zrobimy to, zeby byc taki jak ty lol zajebistosc i kultura przede wszystkim!
pozdro
fakkson : - )
http://www.youtube.com/watch?v=tYSbnLdpn3E
hahah :D zarabisty filmik, trzeba przyznac że ciekawy temat powstał, a ja ciągle nie otrzymalem odpowiedzi jaki jest % udział miecha bananowego w bananie ze skorom. Dzis w biedronce zwarzyłem sredniego, wyszlo 180gram, chcialem jeszcze zwarzyc obranego, ale podczas obierania przeszkodził mi ochroniarz krzyczac na mnie :( i sie nie udało :(
poza bananami jem jeszcze:
kaszki bananowe
jogurty bananowe
soki bananowe
czipsy bananowe (pieczono suszone banany)
mleko sojowe bananowe
i to chyba tyle... to mi daje zaledwie 2000kcal, a dziennie wcinam około 5000kcal,albowiem jestem ekto.
Jak by to powiedział Fallen: FAIL !!! :twisted::twisted:
przecie naspislem Ci kolego ze ok 120g wazy bez skóry... jesli sie myle to jutro specjalnie kupie i zwaze raz jeszcze :twisted:
http://http://www.potfortal.pl/hush/potforum/images/avatars/177070212147e3e2b30de2e.jpg
a wiecie, że banany wyzwalają endorfiny? tak jak pozostałe owoce egzotyczne...
slim shady
15-04-10, 20:07
na serio jesz tyle bananów ? w jakim celu ?
Żeby napchac kalori i węglowodanów. banany są smaczne, zdrowe i kaloryczne. Szybko sie je wpycha. Wczoraj zjadlem 3kg. :headbang:
poczekamy jeszcze pol roku - ciekawe czy nadal beda smakowac w takich ilosciach...
... wtedy się przerzucę na mandarynki :) , są mniej kaloryczne więc wyjdzie 4,5kg mandarynek dziennie.
slim shady
15-04-10, 20:27
Żeby napchac kalori i węglowodanów. banany są smaczne, zdrowe i kaloryczne. Szybko sie je wpycha. Wczoraj zjadlem 3kg. :headbang:
są też inne zdrowe rzeczy, powinieneś urozmaicać dietę żeby dostarczać różnych składników odżywczych
banany zawierają wysoki indeks glikemiczny i w takiej ilości jak Ty jesz dużą ilość fruktozy. Serotonina, aż w takiej częstotliwości tez nie jest za dobra.
indeks glikemiczny? hm... fruktoza jest szkodliwa? dlaczego... poza bananami i przetworami bananowymi jem tez duzo zupek mlecznych, chleb z serem zółtym i szynką, nasiona dyni i słonecznika (po50g dziennie) oraz po 3 kotlety dziennie.
slim shady
15-04-10, 20:46
IG http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=18121
hm... fruktoza jest szkodliwa? dlaczego...
fruktoza w wątrobie jest bezpośrednio zamieniona na tłuszcz,który wraz z krwią zostaje przeniesiony do komórek tłuszczowych organizmu.
fruktoza jest szkodliwa? dlaczego...
Tak, może być szkodliwa. W dużej ilości prowadzi do zmniejszenia syntezy puryn co może prowadzić do rozwoju dny moczanowej ,na którą lekarstwa nie ma ;).Ponadto nadmiar w dłuższym czasie powoduje szybsze odkładanie się tkanki tłuszczowej oraz znaczne wydzielanie lipoprotein czyli mówiąc prostym językiem złego cholesterolu LDL.Tyczy się to jak zwykle przesadnemu spożywaniu produktu,ma też oczywiście swoje dobre strony.
Co do pytanie o twojego banana zważ go ze skórą i bez to będziesz miał odpowiedź,nikt takimi rzeczami sobie głowy nie zawraca.
Może ma bananowce w doniczkach i ćpa cały czas te banany.
ile wazysz? bo z tego co tu widze to ze 100kg. 3 kotlety 3 kg bananow, zupy, przetwory... :)
Jakiś bananowy chłopak nam tu rośnie :)
własnie ja tak bardzo nie lubie bananowej młodzieży, że takie banany jak oni zjadam na sniadanie... choc w sumie jestes tym co jesz, to w sumie nie wiem juz czym jestem i czy moze jednak nie stałem sie takim bananowym chloptasiem... tak samo jesli spogladasz w otchlan, ona spoglada rowniez w ciebie... albo walczac z potworami bacz bys sam nie stał sie jednym z nich... no takie tam... to temat do głębszych rozważań przy kominku, wieczorową porą...
ile waze? 73kg / 185cm. Jestem konkretnym ektomorfikiem, bardzo, bardzo słabo sie zatłuszczam. Pewnego dnia, gdy mialem zatrucie żoładkowe i nie jadłem przez 2 dni... schudlem az 4kg. :(
codziennie zjadam około 5000kcal i to zapewnia mi przyrost masy... moj rekodr to 7100kcal w jeden dzien :)
pozdrawiam wszystkich koksów. :)
Jeszcze filozof ;),a tymi bananami w takiej ilości sobie zaszkodzisz :]
Michael falbs je po 12 000kcl dziennie...
ten temat to żart tak?
Czy jeszcze autor tematu ma coś do powiedzenia?? Jak nie to zamykam...
Czy jeszcze autor tematu ma coś do powiedzenia?? Jak nie to zamykam...
GIROslawie znajdź mu drugiego co je tyle kg bananów to Cię ozłocę ;)
fallenursus
16-04-10, 17:37
nakrec film jak wsowasz te 3kg bananow.
jak nie to nie lzyj juz wiecej cfaniaczku bo mi agressor sie wlacza powoli jak widze ten durny temat
2 kg bananów to nie tak dużo ok 10 jak sie nie myle... da sie zjeść...
ale nie 7 dni w tyg 30 dni w miesiącu
fallenursus
16-04-10, 17:46
3kg ma zjesc!
do zamknięcia !!!!
http://www.pawiany.8log.pl/pics/18112008_212800.jpg
to nie żart. Już znam odpowiedz. Stosunek banana bez skóry do banan ze skórą to 66,666...%. średnio 120/180gram.
fallenursus: Ty chyba jesteś facetem, a wyobraźnie masz jak drobna kobieta. 3kg bananow (lcizac ze skora) to około 15 sztuk. W ciągu 2-3 godzin spokojnie można tyle zjeść. Udowodnij to sam sobie na sobie.
Wziałem pod uwagę ostrzeżenie na temat szkodliwości fruktozy i zmniejszę spozycie bananów o połowę. Ubytek kalori zastąpie ryżem z marchewka.
Dziękuję.
fallenursus
16-04-10, 18:14
mam alergie na banany
Wegetarianin czy co ze na samych warzywach jedzie?
GIROslawie znajdź mu drugiego co je tyle kg bananów to Cię ozłocę ;)
Dałbym rade zjeść 3 kg bananów, ale tylko raz w życiu... :P
Zamykam