PDA

Zobacz pełną wersję : Ginekomastia

rafio83
14-04-10, 11:04
Witam

Jak rozpoznać ginekomastię samemu bez specjalistycznych badań? Czy da sie to zrobić?
Wiadomo ze można pomylic to z tłuszczem kiedys lekarz mi mówił ze jedną pierś mam większą (tą od strony serca) i że to może być to, co o tym myślicie?

fallenursus
14-04-10, 13:21
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?24260-Ginekomastia&highlight=ginekomastia

o k. szukajka dziala..

Bull2
14-04-10, 15:27
pierś czy sut - to wielka roznica

rafio83
14-04-10, 16:08
No własnie chodzi o to że cała pierś! I chciała mi dać odrazu skierowanie do chirurga. że niby co on mi pomniejszy??

Patriot
23-04-10, 15:19
od strony serca czasem mięśnie mogą się szybciej/lepiej rozwijać, ponieważ organizm jakby chce naturalnie zabezpieczyć przez to serce (ja tak np mam, jak się dotknie lewej i prawej strony klatki to czuć różnicę, chociaż w wyglądzie nie bardzo, trudno trochę opisać, ale mięsień jest jakby gęstszy)

po drugie, jeśli masz jakiś problem dotyczący swojego zdrowia to nie rozumiem po co zakładać tematy na forum, ludzie udajcie się do lekarza i wtedy skończy się wasze główkowanie, przecież nic się wam nie stanie u lekarza... lepiej poszukaj w internecie wiadomości o dobrym endokrynologu w twojej okolicy, zamiast o tym czy da się wykryć gino ( jeśli masz podejrzenia, że możesz to mieć) i tyle..

Wiki
23-04-10, 17:56
jak sut Ci zwisa to raczej nie gino, tylko lipo :D. Gorzej jakby był "jędrny" i zadarty do góry :) - gino.

można jeszcze sprawdzić kładąc się na łózko, rękę lewą dajesz za głowę i sprawdzasz po kolei każde miejsce cycka w poszukiwaniu grudek. Jak nie ma grudek, to nie masz gino.

sam oceń, czy nadajesz się pod skalpel. Jeśli lekarz Ci to nakazał i nie czujesz takiej potrzeby, to nie ma sensu się pchać na stół i jeszcze bulić kasę.
Wklej fotkę to Ci doradzimy :).

Bull2
23-04-10, 18:35
nie trzeba bulic kasy :)