PDA

Zobacz pełną wersję : Masa

konsalavanta
11-02-07, 09:58
Mam 17 lat waże 70 kg a wzrostu mam 185 co polecacie aby przytyć.

wspom2k5
11-02-07, 10:06
Dobrą diete :mrgreen:

rocky_balboa
11-02-07, 10:20
polecam wpierdalać co popadnie xD

Kakashi
11-02-07, 12:56
naprawe dobre rady rocky_balboa, tylko troche nie bardzo sprecyzowane:P

poszukaj na forum jakiejs dietki przekształc ja do swoich predyspozycji i napisz a my jeszcze pomozemy ja przerobic:P pozdro

Cyper
11-02-07, 13:15
Jak to zrobić? Jak PRZYTYĆ? Jedno jest jasne jeśli chcesz zwiększyć masę swojego ciała jest Ci potrzebny zastrzyk kalorii. Właściwe odżywianie jest kluczem do zwiększenia masy. Po pierwsze trzeba zjadać odpowiednią ilość kalorii. Na każdy kilogram mięśni potrzeba 6000 - 7000 dodatkowych kalorii. Praktycznie rzecz biorąc, jeśli chce się przybierać na wadze o 0,5 - 1 kg tygodniowo należy zwiększyć dzienną liczbę zjadanych kalorii o 500 - 1000 kcal. Jest całkiem realne i sensowne założenie. Poza tym dostarczy to energii do ćwiczeń na siłowni które będą niezbędne bo przecież nie chcemy aby nasze ciało stało się flakowate i bezkształtne.

Co jeść?
Trzeba osiągnąć maksymalny przyrost mięśni przy minimalnym tkanki tłuszczowej używając wysokiej jakości białka, np. piersi kurzych, chudego indyka (nieprzetworzonego), białek jaj, ryb, chudych części wołowiny, białek serwatki. Kalorie z węglowodanów powinny pochodzić z węglowodanów złożonych, takich jak płatki owsiane, ryż niełuskany i kartofle. Uważna obserwacja powinna upewnić nas, że tym, co gromadzimy jest beztłuszczowa masa ciała, a nie tłuszcz. Powinno się sprawdzać jakość przybranej wagi poprzez pomiary wagi, tkanki tłuszczowej i obwodów dokonywanych co sześć do ośmiu dni.