PDA

Zobacz pełną wersję : Odstępy czasowe między spożyciem posiłku, HMB, białka.

Healek
11-04-10, 16:47
Siemka

Mam rozpisana dietę przez dietetyka(po znajomości, przez 3 osoby :surprised:) I tu jest problem bo nie zawiera wszystkich informacji odnośnie dawkowania białka. Dokupiłem sobie tez HMB i nie wiem w jakich odstępach czasu brać miedzy białkiem, treningiem, posiłkiem.

Wzrost: 179
Waga: 82

HMB - 1 tab - 800 mg czystego HMB (1 dawka (2 kapsułki) 2 razy dziennie - przed i po treningu oraz po przebudzeniu i przed snem w dni bez treningowe)

Białko - Ostrowia WPC 80

Dieta:

1. 50gr musli z 250ml mleka lub płatki owsiane z mlekiem
2. Dwie kanapki z tuńczykiem lub 3 jaja na miękko z chlebem
3. Filet z kurczaka lub ryba (mintaj, morszczuk). Kurczak z woreczkiem ryzy a ryba z ziemniakami.
4. Trening
5. Makaron z białym serem ok.100g lub musli z mlekiem, odżywka
6.Odżywka białkowa bezpośrednio przed snem.

*Jako zmiennik ryby lub kurczak może być wołowina, minimum 3 l wody.

Pytania:
- z rana jak wstanę na czczo mam zjeść HMB a posiłek po jakim czasie od tego??
- po posiłku 3 (przed treningowy) ile czasu po nim i ile czasu przed treningiem mam zjeść HMB??
-czy po treningu HMB mam zjeść od razu w szatni(dawka po treningowa)??
- HMB na noc, po jakim czasie od posiłku mam zjeść to HMB??
-posiłek 5 po jakim czasie od posiłku mam wypić to białko i ile??
- posiłek 6 czy HMB mam wziąć przed tym białkiem czy po?? (czytałem ze HMB a po 20 min białko)
- 6 posiłek, ile białka ??
- jak by ktoś zauważył jakieś anomalie w mojej diecie, był bym wdzięczny za pomoc przy ich skorygowaniu.

Z góry dzięki

KowalX
11-04-10, 17:45
To jeszcze podaj ile czego jesz ,bo tu nic nie można doradzić w kwestii białka.Takie coś Ci podał dietetyk :]
Raczej powinien wyliczyć zapotrzebowanie i podać w zależnie do zapotrzebowania na białko ile tej odżywki trzeba i czy jest potrzebna.

Healek
11-04-10, 17:52
No to zostawmy już ilości :) Każdą porcje białka będę jadł po 30 g a HMB dziennie po 3,2 G (1,6 g) na dawkę. Bardziej by mi zależało na odstępach czasowych.

Odnośnie tej diety: mój brat jechał na tej diecie i w około 3 miech (biceps + 3/4, klatę fajnie wybiło, no ale trochę tłuszczu przybrał :razz:)

KowalX
11-04-10, 20:07
No to zostawmy już ilości :) Każdą porcje białka będę jadł po 30 g a HMB dziennie po 3,2 G (1,6 g) na dawkę. Bardziej by mi zależało na odstępach czasowych.

Odnośnie tej diety: mój brat jechał na tej diecie i w około 3 miech (biceps + 3/4, klatę fajnie wybiło, no ale trochę tłuszczu przybrał :razz:)
Jeśli zostawimy kwestię ilości to niby jak ktoś ma Ci podać ile masz spożywać białka nie wiedząc ile go spożywasz z diety i jakie jest twoje zapotrzebowanie na nie????????????

Healek
12-04-10, 20:43
W drugim poście napisałem ze nie potrzebuje już informacji odnośnie ilości białka a jedynie porady odnośnie odstępów czasowych. Miedzy białkiem, HMB, posiłkiem. Prosił bym o szybką odp. bo zacząłem jeść HMB a chce by działało jak najefektywniej.

KowalX
13-04-10, 01:32
W drugim poście napisałem ze nie potrzebuje już informacji odnośnie ilości białka a jedynie porady odnośnie odstępów czasowych. Miedzy białkiem, HMB, posiłkiem. Prosił bym o szybką odp. bo zacząłem jeść HMB a chce by działało jak najefektywniej.

Odniosłem się co do ilości jaką podałeś na porcję.Masz jeść co ok. 3h posiłki. Od 5-6 na dobę sam sobie wybierz gdzie chcesz dać zamiast posiłku białko i czy będzie to opłacalne. HMB odstępy jak na pudełku.

bibski
13-04-10, 06:30
jak chcesz efektów to wyjeb hmb i kup krete

Healek
13-04-10, 11:08
Ale mi chodzi o bardziej dokladne odstepy. Np. rano wstaje jem hmb i np. po x czasu jem posilek(np. x = 20 min).

Bibski co ma hmb do kreatyny? Ja mowie o hmb a ty mi z kretyna wyjezdzasz xD

KowalX
13-04-10, 11:22
Ale mi chodzi o bardziej dokladne odstepy. Np. rano wstaje jem hmb i np. po x czasu jem posilek(np. x = 20 min).

Czy jest niedokładnie napisane?

bibski
13-04-10, 16:55
bo nie dziła

MolderDist
17-04-10, 00:25

Nastepnym razem hmb nie kupuj, zreszta sam sie przekonasz, że lipa totalna ;]

NIe wiem, nie kumam jakie ty dawki hmb chcesz dawać, coś pisałes, że po 1 tabletce?

Człowieku, musisz brać kilka gram dziennie to nie mniej niż 5 kaps dziennie jak dla mnie.
Białko możesz jeść spoojnie z 20 minut po hmb.

Nastepnym razem z antykatabolików (bo do takiej grupy zaliczają podobno hmb haha) to proponuje aminokwasy bcaa. Cena ta sama, a efekty przynajmniej jakieś będą, polecam np. Bcaa Xtra.

Healek
17-04-10, 19:32
Zbocze jakie będą efekty :) zdania o HMB do tej pory są podzielone, przez co ciężko jest uzyskać jednoznaczną odpowiedz o efektach. Wiec postanowiłem zafundować sobie 3 miesięczny cykl.

MolderDist
18-04-10, 00:17
a myślałeś jak ocenisz działanie hmb w ciągu 3 miesięcy? ;]

Healek
18-04-10, 08:58
Na 3 miechy to narazie mam zakupiony. Jezeli pod koniec nie wycisne 100+ a biceps nie urosnie 1,5 cm. To rezygnuje z hmb. Wiec moj cykl moze sie przeciagnac nawet do lat :) Dodam ze po hmb mam 2 dni zakwasy a nie jak wczesniej tydzien co stawalo sie bardzo uciazliwe.

MolderDist
18-04-10, 23:59
ale skąd będziesz wiedział, ze te efekty to nie poprostu od lepszej diety i treningu, lepszej regeneracji?

bez odpowiednich badań w ciągu 3 miesięcy nie da się określić wpływ hmb

a co do zakwasów to z czasem organizm lepiej sobie radzi z "zakwasami" bo tak naprawde to nie zakwasy tylko stan zapalny mięśni, zakwasy są tylko po okresie w którym nie ćwiczyliśmy i zaczynamy ponownie

ja mam np. tak, że nogi w cyklu czuje ze 2-3 dni, wystarczy, ze zrobie 1,5 tygodnia przerwy a nawet lekki trening nóg czuje conajmniej 4-5 dni.

KowalX
19-04-10, 02:28
zakwasy są tylko po okresie w którym nie ćwiczyliśmy i zaczynamy ponownie

.
Ale zamote walnąłeś :)

Healek
22-04-10, 15:10
Widzę ze na maxa kombinujesz po to tylko żeby udowodnić mi ze HBM jest złe :) Nie wiem czy HMB w tym pomaga ale powoli widze jak mi sie klata rozwija, myślę ze po roku będzie się już czym chwalić :) a na kreatynę czas zawsze jest :) Kreatynę myślę brać dopiero po dwudziestce, nie chce zwiększać siły. Większa siła=większe ciężary=większe obciążenie kręgosłupa=hamowanie wzrostu :)

O jakie ci badania chodzi??

MolderDist
23-04-10, 14:53
Ale zamote walnąłeś :)

? Nie powiesz mi, że teraz 2 dni po treningu co czujesz to zakwasy ;]

KowalX
23-04-10, 16:59
No zakwasy występują w czasie i chwilę po wysiłku ;]
Jeśli chodzi Ci o bóle mięśniowe to wiadomo ,że organizm się adaptuje do wysiłku i przeważnie pojawiają się przy zmianie wysiłku ,treningu ich czas występowania zależny jest od wcześniej wymienionych przyczyn jak i stopnia wytrenowania organizmu :)

MolderDist
24-04-10, 00:03
no przecież tak mi tez chodziło :-D
tylko jak widać nie potrafie tak dobrze słów ubierać ;-)

może ktoś czyta to zrobie spam - zapraszam jutro do Warszawy na bemowo na zawody w wyciskaniu, przyjade tam jako zawodnik dla zabawy hehe także może ktoś będzie to niech podbije
pozdro

KowalX
24-04-10, 05:04
Spoko nie czepiałem się raczej fajna zamotka ;)
Daj znać jak wyniki.

Healek
13-05-10, 23:40
Dopiero jedno pudełko zeszło(4 tyg) a już mi 2 cm weszły :)

KowalX
14-05-10, 00:51
a już mi 2 cm weszły :)

Bolało? http://www.otofotki.pl/img13/obrazki/gc4619_sex.gif

Healek
14-05-10, 11:01
Mało powiedziane :)

sts
14-05-10, 13:32
Dopiero jedno pudełko zeszło(4 tyg) a już mi 2 cm weszły :)
to co ty masz za hmb? olimpa?

ht
14-05-10, 13:41
mysle ze to raczej zasluga diety i treninow niz hmb. co do hmb zdania podzielone, ralem moze dwa razy w zyciu ale raczej nic nie odczuwalem.

piuras86
14-05-10, 14:37
ja miałem hmb z olinpa i brałem to z kretą jednym słowem lipa ...

bardziej wole Super amino 4800 z dymatize....... :P

Healek
14-05-10, 14:45
Mi sie wydaje ze wplyw tu maja przebyte cykle kreatynowe. Ja jeszcze ani jednego nie mialem. Co do hmb mam biogenixa. Najtansze hmb ale jakoscio jak olimpa. Oba produkty pochadza z tego samego labolatorium, Lonza.

wujek.maciek
14-05-10, 15:26
jezus maria! 2cm w 4 tyg. omg, co to za koks musi byc...?

hmb bralem pare razy i raz hmbolon. powiem krotko - goooowno. naciaganie malolatow na kase i nic wiecej. na mase najlepsze sa: mieso, jaja i ryby.

pozdro

Healek
14-05-10, 18:42
jezus maria! 2cm w 4 tyg. omg, co to za koks musi byc...?

hmb bralem pare razy i raz hmbolon. powiem krotko - goooowno. naciaganie malolatow na kase i nic wiecej. na mase najlepsze sa: mieso, jaja i ryby.

pozdro

Ja w wiem ze dla ciebie przyrost zedu 2 cm/miesiac jest niczym. Pewnie siedzisz w dziale Doping i czytasz jak ludzie w miesiac robia po 5+cm. Jak na takie gowno o ktorym mowisz dla mnie efekty sa wiecej niz zadawalajace.

piuras86
15-05-10, 00:33
źle to odebrałeś przeczytaj kilka razy może załapiesz ...........................

wujek.maciek
15-05-10, 01:47
Ja w wiem ze dla ciebie przyrost zedu 2 cm/miesiac jest niczym. Pewnie siedzisz w dziale Doping i czytasz jak ludzie w miesiac robia po 5+cm. Jak na takie gowno o ktorym mowisz dla mnie efekty sa wiecej niz zadawalajace.

chlopie, masz rzekomo 18 lat, to powinienes rozumiec slowo pisane. domysly nt mojej osoby tym bardziej zostaw w spokoju, bo zupelnie ci nie poszlo (nie siedze w dopingu, bo mnie nie interesuje, a przyrost 1cm/rok jest dla mnie swietnym osiagnieciem). nie wiem jak mam ci to prosciej wytlumaczyc. skocz na jasna gore w nidziele i sie pomodl o dar rozumu. moze zaczniesz trybic ;) jako ze jestem cierpliwym czlowiekiem i lubie pomagac mlodszym, niedoswiadczonym i naiwnym kolegom, sprobuje jeszcze raz...

mozesz sobie wierzyc w co ci sie zywnie podoba: w sw. mikolaja, podwodne cywilizacje, krasnoludki i w co tylko ci sie uwidzi, z dzialajacym hmb wlacznie. roznica polega na tym, ze o ile, wiara w istnienie ryboludzi nic cie nie kosztuje, o tyle w przypadku hmb placisz ciezkie pieniadze za placebo, powiekszajac tym samym bilionowe zyski firm produkujacych suplementy. zrobia fajne reklamy, skutecznsc opra o (watpliwej wiarygodnosci) badania, podstawia kilku gosci, co na forach beda zachwalac skutecznosc (to wlasnie dzieki nim "zdania sa podzielone") i... juz tysiace bezmyslnych dzieciakow beda to kupowac. i beda zadowoleni. i to jeszcze jak. w koncu to mocniejsze od sterydow :lol:

doswiadczenia ludzi z dlugoletnim stazem, niezaleznych od przemyslu bb jednoznacznie swiadcza o braku jakichkolwiek skutkow dzialania hmb (ani wzrostu masy, sily i wytrzymaloscia przy jednoczesnym pozbywaniu sie smalcu). wiec zakoduj sobie w deklu, ze hmb nie dziala. i na wszelki wypadek jeszcze raz powtorze: na mase jest zarcie, a nie jakies dziadostwo z puszek, blistrow, wiaderek, workow i chooooj wie jeszcze czego. a na dobra ortografie jest slownik :)

pozdro

Healek
16-05-10, 23:43
Wiesz nie mam ochoty sie tu tworzyc. Pogadamy za 6+ miechow. A skoro chcesz pomagc to oszczedz sobie tych biednych epitetow i porownan, moze dziecia z podstawowki inponuja. Mnie interesuja jasne argumenty. Ktorych uciebie jak kot naplakal.

KowalX
16-05-10, 23:54
podwodne cywilizacje, ... roznica polega na tym, ze o ile, wiara w istnienie ryboludzi nic cie nie kosztuje,

Zabiło mnie to...:rockon:

wujek.maciek
17-05-10, 00:08
Zabiło mnie to...:rockon:

ta, mnie tez, jak to teraz przeczytalem. niestety tracimy czas, bo nijaki he(r)lak i tak jest od nas wszystkich madrzejszy. co to sie kooorwa dzieje z ta dzisiejsza mlodzieza...

pozdro

Healek
17-05-10, 00:19
Nie uznaje sie za madrzejszego, opinie na temat hmb slyszalem od kogos bardziej wiarygodnego niz ty. Napisalem ze pogadamy jak troche tego poje. Wtedy bede posiadal argumety w postaci zdjec.

KowalX
17-05-10, 00:25
Nie uznaje sie za madrzejszego, opinie na temat hmb slyszalem od kogos bardziej wiarygodnego niz ty. Napisalem ze pogadamy jak troche tego poje. Wtedy bede posiadal argumety w postaci zdjec.

To co to za dietetyk ,supli się nie doradza jeśli nie ma cycuś szamania i jeszcze takich.

sarencia
17-05-10, 14:16
fajny wateczek:-)