PDA

Zobacz pełną wersję : problemy z kregoslupem 16 lat pomcy

strusiekmcze
11-04-10, 12:51
Czesc. Mam 16 lat i cwicze ok. 2 tyg. mam 180 i 67 kg i chcialbym przybrac na masie i wycwiczyc klate i rece... problem w tym ze mam skolioze i nie wszytskie cwiczenia moge wykonywac bo po niektorych odczowam bol w okolicy ledzwiowej...;/ moze moglby mi ktos pomoc i podac jakies cwiczenia ktore mi nie beda obciazaly kregoslypa a pomoga osiagnac moj cel... chcialbym przytyc do ok 72 kg i powiekszyc mase miesniowa w rekach i na klacie .. z gory wielkie dzieki i licze na pomocne odpowiedzi

bibski
11-04-10, 13:16
Czesc. Mam 16 lat i cwicze ok. 2 tyg. mam 180 i 67 kg i chcialbym przybrac na masie i wycwiczyc klate i rece... problem w tym ze mam skolioze i nie wszytskie cwiczenia moge wykonywac bo po niektorych odczowam bol w okolicy ledzwiowej...;/ moze moglby mi ktos pomoc i podac jakies cwiczenia ktore mi nie beda obciazaly kregoslypa a pomoga osiagnac moj cel... chcialbym przytyc do ok 72 kg i powiekszyc mase miesniowa w rekach i na klacie .. z gory wielkie dzieki i licze na pomocne odpowiedzi

hm 10 kg mięsa to powodzenia trochę Ci zejdzie też mnie plecy pobolewają podstawa to rozgrzewka całego ciała ja robię około 15 20 minut ćwiczenia na siedząco i leżąco nie odrywaj pleców od ławki

Hermann
11-04-10, 13:17
W dziale :Relacje" znajdziesz temat " Misiek- początki sa trudne" W temacie tym doświadczony gość opisuje swój trening z podobnym do Twojego problemem. Po przeczytaniu jak będziesz miał jakieś pytania wróć , lecz moim zdaniem tam znajdziesz odpowiedzi na wszelkie nurtujące Cie pytania. Pozdrawiam.

strusiekmcze
11-04-10, 13:48
hm 10 kg mięsa to powodzenia trochę Ci zejdzie też mnie plecy pobolewają podstawa to rozgrzewka całego ciała ja robię około 15 20 minut ćwiczenia na siedząco i leżąco nie odrywaj pleców od ławki

jak ta rozgrzewka dokladnie miala by wygladac?

KowalX
11-04-10, 14:02
Stary masz skrzywienie to idź najpierw do specjalisty.

strusiekmcze
11-04-10, 14:02
W dziale :Relacje" znajdziesz temat " Misiek- początki sa trudne" W temacie tym doświadczony gość opisuje swój trening z podobnym do Twojego problemem. Po przeczytaniu jak będziesz miał jakieś pytania wróć , lecz moim zdaniem tam znajdziesz odpowiedzi na wszelkie nurtujące Cie pytania. Pozdrawiam.
przeczytalem to i niewiele mi to pomoglo, gosc ma wieksze doswiadczenie ode mnie, inna wade kregoslupa i wieksze mozliwosci cwiczenia... to moze tak: moglby mi ktos ulozyc plan terningowy ktory pomoze mi zwiekszyc mase miesniowa szcegolnie w rekach i na klacie nie naduzywajac przy tym kregoslupa? nie mam problemow z regularnoscia i ambicja ale ciezko mi cos samemu ulozyc bo nie bardzo umiem, jestem nowy a jak mialbym plan to poprostu sie do niego dososuje i bede wiedzial ze jest zrobiony profesjonalni, nie bede sie musial martwic ze sa w nim bledy

strusiekmcze
11-04-10, 14:05
bylem u specjalisty.. w sumie kreglarza.. zakazal mi cwiczyc ale nie wiem na ile jest profesjonalista bo zakazal mi nawet wyciskania ktore w ogole nie obciaza kregoslupa a pozwolil cwiczyc obrecz barkowa ;)

Indiana
11-04-10, 15:48
bylem u specjalisty.. w sumie kreglarza.. zakazal mi cwiczyc ale nie wiem na ile jest profesjonalista bo zakazal mi nawet wyciskania ktore w ogole nie obciaza kregoslupa a pozwolil cwiczyc obrecz barkowa ;)

Tu bym sie nie zgodził , że nie obciąża kręgosłupa a już napewno obciąża jeśli wykonuje sie niepoprawnie.

KowalX
11-04-10, 16:10
To idź do właściwej osoby,a skoro już on Ci zakazuję to weź to pod uwagę.

wujek.maciek
11-04-10, 16:27
idz do innego specjalisty (nigdy nie polegaj na opini 1 czlowieka w tak waznych kwestiach - kawal z farbujacymi dzinsami i rakiem/amputacja jader) i zapisz sie na basen. sa cw. takie jak podciagania, pompki/na poreczach, wyizolowane cw. na biceps np: modlitewnik i pare innych, ktore teoretycznie moglbys wykonywac, ale
jezeli to na prawde powazna skolioza, to nie bede ci doradzal niczego innego poza basenem... gadaj z lekarzami i specami od rehabilitacji

pozdro

Hermann
11-04-10, 16:43
Wujek ma racje. Nie można korespondencyjnie doradzać w tak poważnych sprawch nie znając wyników badań , prześwietleń itp. Ćwicząc na własną reke z poważnym schorzeniem bez konsultacji ze specjalistą masz dwie alternatywy;
1 albo Ci sie uda i osiągniesz cel
2 szarpniesz coś nie tak i reszte życia spędzisz na wózku.
Idż chłopie do lekarza, zrób prześwietlenia, badania, niech fachowcy wypowiedzą sie co Ci wolno a czego nie.