PDA

Zobacz pełną wersję : Proszę pilnie o pomoc.

funte
11-04-10, 08:44
Potrzebuję to mieć przetłumaczone jak najszybciej na angielski.. Będe wdzięczny jak ktoś mi to przetłumaczy. SOG!!

Ostatnio na lekcji języka polskiego oglądaliśmy ekranizację utworu Adama Mickiewicza w reżyserii
Andrzeja Wajdy pt. "Pan Tadeusz". Mimo że film został nakręcony w 1999 roku, muszę przyznać ze oglądałem go
pierwszy raz. Mimo ,że od powstania filmu minęło kilka, to jest to jeden z najlepszych filmów jakie w Polsce nakręcono.
W filmie grają sławy polskiego kina m.in. Michał Żebrowski, Bogusław Linda, Marek Kondrat a także Daniel Olbrychski. W rolę Zosi doskonale wcieliła się Alicja Bachleda –Curuś.
Bardzo podoba mi się filmowy Hrabia Horeszko w wykonaniu Marka Kondrata, gdyż jest on niemalże identyczny jak w książce. Zresztą tak właśnie go sobie wyobrażałem! Świetnie również wypadł Bogusław Linda w roli księdza Robaka. Pochwały należą się też Michałowi Żebrowskiemu, który bardzo dobrze odegrał zawirowania sercowe młodzieńca z Soplicowa.
Pisząc o filmie nie sposób pominąć wspaniałości i piękna krajobrazów jakie występują w filmie, zwłaszcza piękna dworku w Soplicowie.
Cieszę się ,że pośród perypetii sercowych Tadeusza, sporu o zamek i historii Jacka Soplicy nie zagłuszono historycznego wątku, a mianowicie kampanii napoleońskiej.
Bardzo mi się ten film podobał i zachęcam do obejrzenia go tych, którzy nie mieli okazji go jeszcze oglądać.

Potrzebuję to mieć przetłumaczone jak najszybciej na angielski. Będę wdzięczny jak ktoś mi to przetłumaczy. SOG!!

dzbanekzwd
11-04-10, 09:30
Recently during the lesson of Polish we watched film adaptation of the work of Adam Mickiewicz in the direction of Andrzej Wajda Fri. "you Tadeusz". Even though the film was shot in 1999, I must admit around I examined him for the first time. Even though from the occurrence of the film passed a few, it is one of the best films which in Poland were wound. In the film among others Michał Żebrowski, Bogusław Linda, Marek Kondrat as well as Daniel Olbrychski are playing celebrities of the Polish cinema. For Zosia very well Alicja Bachleda impersonated the soil – Curuś.
Very much I like the film Count Horeszko in carrying Marek Kondrat out, because he is almost identical like in the book. As a matter of fact for myself I so just depicted him! Great Bogusław Linda also fell out in the role of the priest of the Worm. Praise will lie for a long time for also Michał Żebrowski which very well played heart turbulence of the young man around Soplicowa. Writing not a way about the film to omit nobilities and beauties of landscapes which are appearing in a film, especially beauties of the small manor house in Soplicowie. I am pleased that amongst Tadeusz's romantic vicissitudes, dispute about the lock and history of Jacek Soplicy a historical motif, that is a Napoleonic campaign weren't drowned out. Very much I liked this film and I am encouraging the ones which didn't have the chance watching it still to examine him.

niech ktoś sprawdzi bo to z translatora