Zobacz pełną wersję : brak czasu
witam Panowie, cwiczylem ok 1,5 roku czasu i od grudnia przystopowalem, kilka dni i od nowa wolne, brak wolnego czasu sprawie ze nie mam jak wziac sie na nowo za regularne cwiczenia, chcialem zapytac czy dwa razy w tygodniu wystarczy zeby cos"uklepac" lub conajmniej podtrzymac? jakie partie wtedy najlepiej ze soba cwiczyc? pozdrawiam.
Myśle, że dwa razy to musiałbys robić cos na kształt ogólnorozwojówki tzn na każdym treningu przećwiczyć wszystkie partie mięśniowe. Nie jestem pewien ale ja bym to tak rozwiązał.
Ja bym zrobił jednego dnia np. Klatka , biceps , barki z priorytetem klatka i biceps , a w drugim dniu plecy , triceps , kaptury ... z priorytetem plecy i tric.
myślę że barki i kaptury wystarczyło by robić np na treningu po 8 serii na barki i ze 3 na kaptury i coś by z tego było moim zdaniem
nogi i przedramiona odpuszczam , bo nóg pewnie itak nie ćwiczysz , a przedramiona same troszkę dostają po dupie przy wielu z ćwiczeń ...
nie jestem znawcą ale chyba można by spróbować nie ?
Myślę ,że trening FBW styknie
Najlepszym rozwiązaniem by było FBW, a jeśli chcesz łączyć to:
KLATKA+BARKI+TRICEPS+NOGI (bez łydek)
PLECY+KAPTURY+BICEPS+ŁYDKI
maks.9serii na duże patie i po maks. 6 na małe.
Ja bym zrobił jednego dnia np. Klatka , biceps , barki z priorytetem klatka i biceps , a w drugim dniu plecy , triceps , kaptury ... z priorytetem plecy i tric.
(...)
nogi i przedramiona odpuszczam , bo nóg pewnie itak nie ćwiczysz ,
(...)
świetna rada kolego, naprawdę...