Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : skurcze redukcja

MhL
06-04-10, 15:00
Hej

Dawno nie bylem, wiec witam nowych.

Zarys sytuacji:
Dieta redukcyjna, bilans kaloryczny utrzymuje na stalym poziomie. Glownie bialko, wegle spozywam tylko po treningu i na sniadanie w malych ilosciach.
Wazywka sa, zdrowe miesko tez.
Suplementacja: Animal Pack - 1 tydzien zlecial. Porcja bialka w ciagu dnia.
Trenig 4 razy w tygodzniu do 2 godzin, duza liczba powtorzen i serii, w strone redukcji. (2-Trenigowe, 1 -Przerwa, 2T, 2P)

Dwa tygodnie temu bylem na kontroli u lekarza, wsystko w normie, kat A :D

Jak robie rozgrzewke to calego ciala.
W czwartek robilem raminoa, Na koniec katowalem brzuch, zaczolem robic wznosy nog i zlapal mnie skurcz. Nie moglem nogi podniesc!
W piatek mialem trening nog + biceps. Tak samo brzuch, wzniosy OK. Ale jak schodzilem to pod lopatka w pleckach mnie zaczelo kluc

Dzis robie sobie wzniosy i znowy skurcz w udzie, juz przy 1 powtorzeniu.

Myslalem nad zakupem asparginu, ale kur*a (Animal) :
Magnez (jako tlenek) - 133mg / 33%
Potas - 200mg / 6%
Magnez (jako siarczan) - 11mg / 550%

Przemeczony sie nie czuje, brak witamin tez odpada, pije dosc duzo wody na trenigu(ok 1l), rozgrzany jestem zawsze.
Jakies pomysly? Czy do lekarza :p ?

pey
09-04-10, 20:36
A może wystarczy zwykły magnez Magnefar i zwykłe wapno? Powinno ustąpić. Mi skurcze przeszły po 4 dniach brania regularnie...

KowalX
09-04-10, 23:41
Magnez ,wapń,potas.Może też być banalna przyczyna zwykłe płyny ,bo często na redukcji się o nich zapomina ,a są wtedy nie mniej istotne ,a może nawet bardziej.Sprawdź kolor moczu rano na czczo jeśli prawidłowy to na 99% ,któreś z wymienionych jeśli nie,lekarz.

fallenursus
10-04-10, 00:38
pije dosc duzo wody na trenigu(ok 1l)
http://img707.imageshack.us/img707/9740/55232011.gif

bibski
10-04-10, 13:54
wody ma być min 5 litrów dziennie a magnes i potas musi być na redukcji wyższy

KowalX
11-04-10, 02:07
wody ma być min 5 litrów dziennie a magnes i potas musi być na redukcji wyższy
Nie jest to prawdą.Wszystko należy spożywać według potrzeb.

bibski
11-04-10, 13:07
Zgadzam się dlatego musi pokombinować sam i ustalić ja tylko nasuwam propozycje i pisze co mi pomogło