PDA

Zobacz pełną wersję : zapytanie co do warzyw/owoców

rmn
06-04-10, 12:25
czyli co i dlaczego jeść jeżeli chodzi o owoce/warzywa? Czy pijecie jakieś koktajle w których występują owoce albo warzywa? bo wiadomo że sama wołowina to nie wszystko dzieki za odp

Mirmillo
06-04-10, 15:06
Należy oczywiście uwzględnić je w diecie, ale nie powinieneś na nich bazować. Zawierają witaminy i minerały bardzo potrzebne dla naszego organizmu. Osobiście jem ich bardzo dużo z wyjątkiem owoców zawierających fruktozę (kurcze, te właśnie są najsmaczniejsze... ;d ) Tak ogólnie trudno coś więcej powiedzieć, zadaj konkretne pytanie.

rmn
07-04-10, 09:48
czyli co i dlaczego jeść jeżeli chodzi o owoce/warzywa?
o to i moje konkretne pytanie ;]

Ekolrn
07-04-10, 10:20
redukcja ? na mase ?

ogólnie owoce warzywa - super witaminy ( naturalne nie tam w proszku ... ) , są niezbędne w diecie !!

np banan głownie węglowodany i witaminy dobry na masę , można miksować np z mlekiem albo kefirem

szycha77
07-04-10, 11:44
Ciężko w pisać w google? Lepiej na gotowe?

rmn
07-04-10, 12:04
Ciężko w pisać w google? Lepiej na gotowe?
chciałem zaczerpnąć wiadomości z tego forum i posłuchać waszych opinii chyba taka jest idea forum tak? poprostu korzystam z tego forum po to sie tutaj zarejestrowałem a jeżeli bede mogl to sam pomoge proste

slim shady
07-04-10, 17:28
Warzywa i owoce są dobrym źródłem witamin i błonnika, zawierają cenne makro i mikro elementy, dodatkowo odkwaszają i pozwalają utrzymać poziom ph na odpowiednim poziomie, co dla kulturystów jest szczególnie ciekawe i ważne. Ale np. warzywa strączkowe zawierają składniki antyodżywcze, oczywiście w normalnych ilościach są jak najbardziej ok.

Ważna jest obróbka warzyw. Przy złej obróbce tracą na wartości.

KowalX
07-04-10, 17:37
Ale np. warzywa strączkowe zawierają składniki antyodżywcze, oczywiście w normalnych ilościach są jak najbardziej ok.

Tu również wystarczy odpowiednia obróbka.

bibski
07-04-10, 22:06
na redukcji wywalam banany i ziemniaki
codziennie czosnek cebula jedno jabłko dwa razy w tygodniu szpinak i soja do tego kasza pod każda postacią oczywiście zgodnie z dieta

fakkson
16-04-10, 01:23
nie wywalajcie bananów. jedzcie ich jak najwiecej. sa zdrowe i pozywne. :) Kilka kg dziennie nie zaszkodzi, choc trzeba uwzglednic tez to co napisal o fruktozie taki jeden pan z tego forum KowalX.

KowalX
16-04-10, 01:25
Kilka kg dziennie nie zaszkodzi,

Przy takich odpowiedziach dosyć szybko bana dostaniesz ;)

KowalX
16-04-10, 01:31
czyli co i dlaczego jeść jeżeli chodzi o owoce/warzywa? Czy pijecie jakieś koktajle w których występują owoce albo warzywa? bo wiadomo że sama wołowina to nie wszystko dzieki za odp

Warzyw raczej nie trzeba się obawiać :) bardzo pozytywne zielone np brokuł,załata,szpinak itp,ale oczywiście nie tylko każde niosą coś pozytywnego i warto różnicować.Z owoców to już różnie ,sporo witamin mają nasze owoce czyli np. jagody,maliny,truskawki jaki i śliwki ,czereśnie,wiśnie,domowe jabłka.Z południowych dobre są np. liczi,banany,ananasy,mango,czerwone winogrona,granaty,mangostan.Z owocami nie należy przesadzać.