PDA

Zobacz pełną wersję : Kanapki do pracy/szkoły

goodman
05-04-10, 20:39
Witam interesuje mnie bardzo co jadacie w pracy/szkole na śniadanie.
Ja przy wadze 92 kg i na 10h w pracy przygotowałem:
3 kanapki chleb zwykły krojony+ ser + szynka wedzona + 2kanapki pomidor + ogórek, do tego 2 jabłka i jeden jogurt na 10h pracy.
Dodam ze od dzisiaj staram się zmienić tryb nawyki żywieniowe na bardziej dietetyczne i od jutra już będę robił inne zakupy:
Co polecacie do pracy/szkoły.
Pracuje na magazynie wiec dużo się ruszam chodzę.

burn
05-04-10, 20:47
Powiem Ci szczerze, że chyba bym z głodu umarł tyle jedząc przez 10h :)
Smaż kurczaka w kostkę - wsadź w ciemne pieczywo, polej keczupem i masz kanapkę.
Unikaj chleba białego jeżeli możesz.

pablo28
05-04-10, 21:08
ja Ci powiem jak ja robie:
2kromki chleba,2plastry sera, plaster szynki chudej, białko z jajka ugotowanego na twardo, ketchup, masło sałata
bywa ze czasem cos wypadnie w czasie jedzenia ^^

Radek1989
05-04-10, 21:22
Nie lepiej tak jak wyżej pisał kolega , kuraka w paski , usmażyć na oliwie , masła minimalna ilość na ciemny chleb , do tego jakaś sałata i ketchup/pomidor/sos ( np. ja nie moge jeść ,,suchej kanapki" ) , 10 H to wypadało by ze dwa posiłki minimum zjeść a najlepiej 3 ... ja sobie w szkole radzę tak że jak zjem jakieś niepełnowartościowe gówno typu zapiekanka , albo zwykła kanapka z minimalnymi ilościami białka , to biorę w butelce rozrobione 40 G białka i dopijam ... a węgle to można praktycznie zjeść byle co ....

W kanapkę też można dawać tuńczyka w wodzie ... nawet nie smierdzi z boku az tak bardzo :d zresztą jak komuś przeszkadza to jego problem ;]

te sklepowe szynki to wypełniacze i tyle ;/ z 600 gram mięsa robi się 1200 G szynki więc WTF ???

szycha77
05-04-10, 22:59
Mięcho+ryż+warzywa do pojemników i po sprawie.