Zobacz pełną wersję : Maslo orzechowe
Czy lyzka stolowa masla orzechowego (fistaszki) jest dobra na noc razem z bialkiem?
Nie, masło orzechowe to tłuszcz i węglowodany unikamy ich na noc, dajemy samo białko.
Czy ja wiem???
Masło orzechowe to zdrowe tłuszcze. Wiadomo również, że łyzeczka masła orzechowego wraz z białeczkiem na noc przyczynia się do wolniejszego jej przyswajania:) ...co za tym idzie? Zmniejsza się katabolizm nocny:)
A to zależy o jakim maśle orzechowym mówimy, na pewno nie te sklepowe typu nutelle itp.
Biernaczek
05-04-10, 00:40
Czy ja wiem???
Masło orzechowe to zdrowe tłuszcze. Wiadomo również, że łyzeczka masła orzechowego wraz z białeczkiem na noc przyczynia się do wolniejszego jej przyswajania:) ...co za tym idzie? Zmniejsza się katabolizm nocny:)
Masło orzechowe to zdowe tłuszcze??
Człowieku tam jest więcej cukru niż tego masła !!!!!
Wypierdol te masła na noc.
slim shady
05-04-10, 01:26
umiecie rozróżnić masło orzechowe od kremu czekoladowego ??
zależy jakie masło orzechowe, najlepsze są domowej roboty, te z supermarketów zawierają pełno chemii
Zastanów się co Ty piszesz? Widziałeś kiedyś skład prawdziwego masła orzechowego? Sam osobiście używam, i nie ma tam grama węgli!
umiecie rozróżnić masło orzechowe od kremu czekoladowego ??
zależy jakie masło orzechowe, najlepsze są domowej roboty, te z supermarketów zawierają pełno chemii
Co do chemii, to nie mam pojęcie:)
Domowej roboty powiadasz? ...to może wstaw przepis;)
fallenursus
05-04-10, 05:24
Boze widzisz i nie grzmisz
http://cinagrofoods.com/_images/_products/n_label_honey_peanut_butter.gif
Co do chemii, to nie mam pojęcie:)
Domowej roboty powiadasz? ...to może wstaw przepis;)
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?20885-Nie-wiesz-jak-dostarczyc-zdrowe-t%B3uszcze-Mas%B3o-orzechowe-zrob-to-sam-!
no moje maslo ma taki sklad na 100g
bialko - 28g
wegle - 11g
tluszcze - 53g
sklad to: prazone orzeszki ziemne 90% , olej roslinny, sol, cukier
Biernaczek
05-04-10, 11:50
Zastanów się co Ty piszesz? Widziałeś kiedyś skład prawdziwego masła orzechowego? Sam osobiście używam, i nie ma tam grama węgli!
Kolega sam podał skład jego masła i jest cukier 100%
czyli co te maslo jest marne?