Zobacz pełną wersję : Dieta redukcyjna
Witam,
Niedługo rozpoczynam cykl:
1-6 prop 100mg eod
1-5 helios
1-6 30mg efy + 200mg kofeiny
I planuje przy nim taką dietę:
Posiłek I :
Płatki kukurydziane 40g
Mleko 0,5% 250 ml
Jaja 120g
Posiłek II:
40g białka wpc 80
Posiłek III:
Pierś z kurczaka gotowana 250g
Ryż brązowy 50g
Warzywa
Posiłek IV:
Jogurt naturalny 400g
Indyk 100g
Pieczywo ciemne 100g
Posiłek V:
Serek wiejski 300g
Jaja 180g
Przed snem:
40g białka wpc 80
B. 240 T. 60 W. 185 Kcal. 2000
Proszę o sprawdzenie i ewentualne sugestie.
kukurydziane zamien na owsiane. mleko na bialko. reszta w miare ujdzie. 2 razy dziennie jaja?? urozmaicaj sobie jakos te posilki. mozesz dac np rybe.mysle ze powinienes bardziej obciac tluscze a dolozyc wegli. jaka waga??
jak ht. tnij węgle, daj jakieś tłuszcze bo praktycznie ich brak czyt. oliwa, orzechy itp.
Nie lubisz ryb?
Owsiane mi już obrzydły, dlatego dąłem kukurydziane :) Dieta tylko przykładowa od czasu do czasu oczywiście znajdzie się w niej jakaś rybka. Waga 80kg, 50 g tłuszczy to mało wg. zapotrzebowania powinienem mieć ok.95g.
slim shady
04-04-10, 18:39
kukurydziane nie są dobre na redukcje
mniej nabiału, przed snem zjedz serek wiejski i wywal go ze wcześniejszego posiłku, tak samo zamiast jogurtu to jakieś mięso/rybę
dodaj zdrowych tłuszczy, obcinaj stopniowo węgle z posiłków i zastępuj to warzywami, aż dojdziesz do momentu, że lecą same warzywa + mięcho, pieczywo ciemne bym wywalił - trudno na prawdę o prawdziwe ciemne pieczywo, przeważnie sprzedawane jest barwione
możesz pić zieloną herbatę polecam w dużych ilościach (1,5 l dziennie). Warto zaopatrzyć się w witaminę C,magnez, Omega 3 i czosnek w kapsułkach. Przed treningiem możesz wypić mocną kawę z imbirem i cynamonem (naturalny termogenik). Nie zaszkodzi spożywać 2-3 łyżki octu jabłkowego dziennie.Pij dużo wody. Do potraw dodawaj pieprz Cayenn.
kukurydziane nie są dobre na redukcje
Ok wrzucam owsiane.
tak samo zamiast jogurtu to jakieś mięso/rybę Ok, tu wrzucę tuńczyka w wodzie.
pieczywo ciemne bym wywalił - trudno na prawdę o prawdziwe ciemne pieczywo, przeważnie sprzedawane jest barwione pieczywo wyleciało :)
możesz pić zieloną herbatę polecam w dużych ilościach (1,5 l dziennie)Wiem, pije zieloną i czerwoną.
Warto zaopatrzyć się w witaminę C,magnez, Omega 3 i czosnek w kapsułkach.Będę brał kompleks marko i mikro więc myślę że starczy.
Przed treningiem możesz wypić mocną kawę z imbirem i cynamonem (naturalny termogenik).Będę brał efedryne z kofeiną w tabsach, więc to już chyba odpada, ewentualnie przed areobami dodatkowo.
Pij dużo wody.Podstawa :) Pije 2 litry dziennie minimum.
postaw na jedno zrodlo energii. wegle lub tluszcze. jesli wegle tluscze ogrnicz do minimum. jesli ckd wegle ogrnicz. a tu masz to i to...
Przed treningiem możesz wypić mocną kawę z imbirem i cynamonem (naturalny termogenik)..
Zawsze piłem mocną kawę przed treningiem ale ta z imbirem i cynamonem dobra sprawa kopnęła mnie mocniej niż nie jeden termogenik :)
Jeśli już chcesz się brać za effkę i koffeinę to jeszcze aspirynkę sobie zakup ;) i nie dłużej niż 2tygodnie bo efedryna uzależnia i będziesz musiał strasznie duże dawki walić. Tussi czy czysta?
Czysta a co do aspiryny to słyszałem różne opinie i wychodzi na to że nie warto.