Zobacz pełną wersję : Redukcja
Witam mam 18 lat waze okolo 82 kilogramow i mam 178 od 1.5 misiaca chodze na silownie i czasem wykonuje aeroby lecz nie widze zadnych efektow prucz dily a glownie zalezy mi na poprawieniu sylwetki g prowadzilem dojsc aktywny tryb zycia tylko nie tak jak powinienem dzien w dzien piwka palonko itp postanowilem to zmienic
No wiec cwicze na silowni okolo 4-5 razy w tyg moge po kazym treningu wykonywac 45 min aerobow prosilbym kogos o ulozenie prostej diety dzieki ktorej beda widoczne efekty jak narazie po 1.5 misiaca bez stosowania diety nic sie nie zmienilo moze dieta bedzie kluczem do sukcesu
owszem. dieta to podstawa.
Poszuaj tutaj bo jest tego baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo duzo tutaj. na pewno znajdziesz cos dla siebie:)
1) ŚNIADANIE
Płatki owsiane, siemię lniane, suszone owoce/rodzynki
Jajko całe - 1 sztuka
2) 2 ŚNIADANIE ( w szkole/pracy o ile chodzisz)
Pieczywo pełnoziarniste z szynką z indyka
jabłko/banan + orzechy włoskie
3) OBIAD (1,5h-2h przed treningiem)
Brązowy ryż
Gotowana pierś kurczaka bez skóry
Warzywa
4) POSIŁEK PO TRENINGOWY (na 40 minut po treningu)
Biały ryż
Gotowana pierś kurczaka bez skóry
Warzywa: pomidor
5) KOLACJA
twaróg chudy + oliwa z oliwek
guujest pytasz czy dieta bedzie kluczem do sukcesu?
W kulturystyce dieta to jest 75% sukcesu a 25%to dobry trening, Dziekuje
Pieczywo pełnoziarniste z szynką z indyka
jabłko/banan
Szynka to sama chemia.Jabłko z bananem to raczej nie są zamienniki względem siebie.
Lipna kolacja już lepiej spożyć rybę z warzywami.
Ja na redukcji tej diety się trzymałem i efekty przyniosła, więc myślę że jest ok. W sumie slim shady pomagał w ułożeniu a on jest tu ekspertem od diety :P.
To ,że straciłeś masę nie znaczy ,że jest coś zdrowe,Jabłko z bananem ma całkowicie inne wartości.
Rozumiem, a co Ty byś proponował zamiast tego jabłka/banana, szynki i na kolacje ?
Rozumiem, a co Ty byś proponował zamiast tego jabłka/banana, szynki i na kolacje ?
Ogólnie szynkę można jeść ,ale trzeba wybierać właściwą,a coraz ciężej.Co do kolacji to napisałem czyli warzywa z chudą rybą lub inny np.sałatka z soczewicy z pieczywem razowym oraz chudym białym serem .Każdy posiłek różni się w zależności od zapotrzebowania na poszczególne składniki oraz ilości spożyte w pozostałych daniach.Drugie śniadanie może wyglądać np. filet z kurczaka smażony na oliwie,grahamka,margaryna ,ketchup,sok pomidorowy,liście sałaty(ektomorfik) lub np. grillowany filet bez tłuszczu,grahamki,sok pomidorowy,sałatka z chudego jogurtu i ogórków(endomorfik).
Chuda ryba - może być np. tuńczyk taki z puszki w sosie własnym lub filet z mintaja? Drugie śniadanie to dla endomorfika mi się podoba, zacznę tak jeść, dzięki. :P
Chuda ryba - może być np. tuńczyk taki z puszki w sosie własnym lub filet z mintaja? Drugie śniadanie to dla endomorfika mi się podoba, zacznę tak jeść, dzięki. :P
Co do Tuńczyka wybieraj o mięsie białym,czerwony ma więcej toksyn.Puszkowany przeważnie jest czerwony,ale i białe mięso można znaleźć.1-2razy w tygodniu spożywaj tłustą rybę np. łosoś ,ale nie bałtycki.Dużo omega3 ma też pstrąg,śledź.Mintaj też wygląda ok.
Co do kolacji to napisałem czyli warzywa z chudą rybą lub inny np.sałatka z soczewicy z pieczywem razowym oraz chudym białym serem .
Przy redukcji jednak ja bym zrezygnował z tego chleba na noc i z jakichkolwiek węglowodanów.
Co do ryby to makrela wędzona też może być fajnym urozmaiceniem.
Przy redukcji jednak ja bym zrezygnował z tego chleba na noc i z jakichkolwiek węglowodanów.
Co do ryby to makrela wędzona też może być fajnym urozmaiceniem.
Ja bym nie rezygnował ani z pieczywa węglowodanów.Jaka makrela królewska czy atlantydzka?Jeśli nie wiemy jaki gatunek jemy zrezygnował bym z tej ryby.
A poco węgle na noc ? Bez sensu jak dla mnie. Możesz mi napisać o co chodzi z tymi węglami na noc ? Co do makreli to w sprzedaży częściej występuje atlantydzka, wg. mnie dobre źródło białka i omega 3 no i zawsze jakieś urozmaicenie.
A poco węgle na noc ? Bez sensu jak dla mnie. Możesz mi napisać o co chodzi z tymi węglami na noc ? Co do makreli to w sprzedaży częściej występuje atlantydzka, wg. mnie dobre źródło białka i omega 3 no i zawsze jakieś urozmaicenie.
Jak już napisałem zależy jaki gatunek,królewski gromadzi ogromne ilości toksyn.Najlepszym źródłem jest łosoś,oprócz niego dobrym wyborem jest również np.śledź czy inne również z tuńczykiem włącznie.Rozumiem na ostatni posiłek na 2-3h przed snem.Węgle wspomagają sen.Nie spożywamy natomiast potraw tłustych ,które obciążają układ pokarmowy oraz mogą prowadzić do zgagi.
Śledź i tuńczyk też gromadzą rtęć :)
Śledź i tuńczyk też gromadzą rtęć :)
Śledzie w Polsce to głównie odmiany atlantydzkie i nie gromadzą takich ilości toksyn.Tuńczyk gromadzi znacznie mniej toksyn i wybieramy białego jak wcześniej pisałem :)
twarog na noc jak najbardziej. zawiera kazeine ktora dlugo sie wchlania. a jak mamy dluga przerwe od posilkow to sprawdza sie super. owoce na redukcji srednio. zawieraja fruktoze. a na redukcji to nie jest wskazane. jest to cukier.
Zależy jakie owoce i w jakiej ilości.