PDA

Zobacz pełną wersję : Redukcja

Guujest
02-04-10, 17:13
Witam mam 18 lat waze okolo 82 kilogramow i mam 178 od 1.5 misiaca chodze na silownie i czasem wykonuje aeroby lecz nie widze zadnych efektow prucz dily a glownie zalezy mi na poprawieniu sylwetki g prowadzilem dojsc aktywny tryb zycia tylko nie tak jak powinienem dzien w dzien piwka palonko itp postanowilem to zmienic

No wiec cwicze na silowni okolo 4-5 razy w tyg moge po kazym treningu wykonywac 45 min aerobow prosilbym kogos o ulozenie prostej diety dzieki ktorej beda widoczne efekty jak narazie po 1.5 misiaca bez stosowania diety nic sie nie zmienilo moze dieta bedzie kluczem do sukcesu

bullet
02-04-10, 22:11
owszem. dieta to podstawa.
Poszuaj tutaj bo jest tego baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo duzo tutaj. na pewno znajdziesz cos dla siebie:)

tifia
02-04-10, 22:27
1) ŚNIADANIE
Płatki owsiane, siemię lniane, suszone owoce/rodzynki
Jajko całe - 1 sztuka

2) 2 ŚNIADANIE ( w szkole/pracy o ile chodzisz)
Pieczywo pełnoziarniste z szynką z indyka
jabłko/banan + orzechy włoskie
3) OBIAD (1,5h-2h przed treningiem)
Brązowy ryż
Gotowana pierś kurczaka bez skóry
Warzywa

4) POSIŁEK PO TRENINGOWY (na 40 minut po treningu)
Biały ryż
Gotowana pierś kurczaka bez skóry
Warzywa: pomidor

5) KOLACJA
twaróg chudy + oliwa z oliwek

BULLI
02-04-10, 23:15
guujest pytasz czy dieta bedzie kluczem do sukcesu?

W kulturystyce dieta to jest 75% sukcesu a 25%to dobry trening, Dziekuje

KowalX
02-04-10, 23:17
Pieczywo pełnoziarniste z szynką z indyka
jabłko/banan

Szynka to sama chemia.Jabłko z bananem to raczej nie są zamienniki względem siebie.
Lipna kolacja już lepiej spożyć rybę z warzywami.

tifia
02-04-10, 23:19
Ja na redukcji tej diety się trzymałem i efekty przyniosła, więc myślę że jest ok. W sumie slim shady pomagał w ułożeniu a on jest tu ekspertem od diety :P.

KowalX
02-04-10, 23:37
To ,że straciłeś masę nie znaczy ,że jest coś zdrowe,Jabłko z bananem ma całkowicie inne wartości.

tifia
02-04-10, 23:50
Rozumiem, a co Ty byś proponował zamiast tego jabłka/banana, szynki i na kolacje ?

KowalX
03-04-10, 00:11
Rozumiem, a co Ty byś proponował zamiast tego jabłka/banana, szynki i na kolacje ?
Ogólnie szynkę można jeść ,ale trzeba wybierać właściwą,a coraz ciężej.Co do kolacji to napisałem czyli warzywa z chudą rybą lub inny np.sałatka z soczewicy z pieczywem razowym oraz chudym białym serem .Każdy posiłek różni się w zależności od zapotrzebowania na poszczególne składniki oraz ilości spożyte w pozostałych daniach.Drugie śniadanie może wyglądać np. filet z kurczaka smażony na oliwie,grahamka,margaryna ,ketchup,sok pomidorowy,liście sałaty(ektomorfik) lub np. grillowany filet bez tłuszczu,grahamki,sok pomidorowy,sałatka z chudego jogurtu i ogórków(endomorfik).

tifia
03-04-10, 00:25
Chuda ryba - może być np. tuńczyk taki z puszki w sosie własnym lub filet z mintaja? Drugie śniadanie to dla endomorfika mi się podoba, zacznę tak jeść, dzięki. :P

KowalX
03-04-10, 01:37
Chuda ryba - może być np. tuńczyk taki z puszki w sosie własnym lub filet z mintaja? Drugie śniadanie to dla endomorfika mi się podoba, zacznę tak jeść, dzięki. :P

Co do Tuńczyka wybieraj o mięsie białym,czerwony ma więcej toksyn.Puszkowany przeważnie jest czerwony,ale i białe mięso można znaleźć.1-2razy w tygodniu spożywaj tłustą rybę np. łosoś ,ale nie bałtycki.Dużo omega3 ma też pstrąg,śledź.Mintaj też wygląda ok.

Lukaszr0
03-04-10, 10:35
Co do kolacji to napisałem czyli warzywa z chudą rybą lub inny np.sałatka z soczewicy z pieczywem razowym oraz chudym białym serem .

Przy redukcji jednak ja bym zrezygnował z tego chleba na noc i z jakichkolwiek węglowodanów.
Co do ryby to makrela wędzona też może być fajnym urozmaiceniem.

KowalX
03-04-10, 14:28
Przy redukcji jednak ja bym zrezygnował z tego chleba na noc i z jakichkolwiek węglowodanów.
Co do ryby to makrela wędzona też może być fajnym urozmaiceniem.
Ja bym nie rezygnował ani z pieczywa węglowodanów.Jaka makrela królewska czy atlantydzka?Jeśli nie wiemy jaki gatunek jemy zrezygnował bym z tej ryby.

Lukaszr0
03-04-10, 15:09
A poco węgle na noc ? Bez sensu jak dla mnie. Możesz mi napisać o co chodzi z tymi węglami na noc ? Co do makreli to w sprzedaży częściej występuje atlantydzka, wg. mnie dobre źródło białka i omega 3 no i zawsze jakieś urozmaicenie.

KowalX
03-04-10, 15:52
A poco węgle na noc ? Bez sensu jak dla mnie. Możesz mi napisać o co chodzi z tymi węglami na noc ? Co do makreli to w sprzedaży częściej występuje atlantydzka, wg. mnie dobre źródło białka i omega 3 no i zawsze jakieś urozmaicenie.
Jak już napisałem zależy jaki gatunek,królewski gromadzi ogromne ilości toksyn.Najlepszym źródłem jest łosoś,oprócz niego dobrym wyborem jest również np.śledź czy inne również z tuńczykiem włącznie.Rozumiem na ostatni posiłek na 2-3h przed snem.Węgle wspomagają sen.Nie spożywamy natomiast potraw tłustych ,które obciążają układ pokarmowy oraz mogą prowadzić do zgagi.

Lukaszr0
03-04-10, 16:38
Śledź i tuńczyk też gromadzą rtęć :)

KowalX
03-04-10, 17:01
Śledź i tuńczyk też gromadzą rtęć :)

Śledzie w Polsce to głównie odmiany atlantydzkie i nie gromadzą takich ilości toksyn.Tuńczyk gromadzi znacznie mniej toksyn i wybieramy białego jak wcześniej pisałem :)

ht
03-04-10, 18:02
twarog na noc jak najbardziej. zawiera kazeine ktora dlugo sie wchlania. a jak mamy dluga przerwe od posilkow to sprawdza sie super. owoce na redukcji srednio. zawieraja fruktoze. a na redukcji to nie jest wskazane. jest to cukier.

KowalX
03-04-10, 19:49
Zależy jakie owoce i w jakiej ilości.