Zobacz pełną wersję : Zgaga
A wiec ostatnimi czasy bardzo czesto miewam zgage ;/. Mysle ze spowodowane jest to dieta poniewaz wczesniej nie miałem z tym zadnych problemów a czym dokladnie chce zapytac Was ;p
Jest to MegaSuperZgaga az sie chce wymiotowac w niektórych momentach.
Najczesciej mam ja pod wieczór i przez cała noc a ostatnio chyciła mnie w ciągu dnia (głupia suka).
fallenursus
01-04-10, 23:53
dobra zgaga nie jest zla.
po czym zawsze masz zgage?
opisz szybko dietke
białko 150g 600 kcal
ww 400g 1600kcal
tluszcze 90g 810kcal
b/t/ww
1.posilek 7.00:
120g płatki owsiane z mlekiem
2 całe jaja
warzywo
2.posilek 10.00:
80g ser biały półtłusty
100 ryż brązowy
25g orzechó
surówka/warzywo
3.posiłek 13.00
80g tuńczyk w oleju
100g ryż brazowy/kasza itp
warzywo
4 posiłek 16.00 przedtreningowy:
100g piersi z kuraka
100g ryż brązowy
15g oliwy z oliwek
surówka
trening 18.00
po treningu
2 banany średniej wielkości ok. 200g
20.30
100g ryż brązowy
100g pierś z kuraka
warzywa
przed snem
serek wiejski 200g
posiłek 2 i 3 najczesniej zamieniam chlebem pełnoziarnistym z serem, szynka, sałata, pomidorem, jajkiem, odzywkami białkowymi poniewaz sa to posiłki w szkole
A co do spania, to kłade sie spac jakies 5 minut po ostatnim posiłku.
fallenursus
02-04-10, 00:27
powiem jak ja mam.
picie podczas posilku- zgaga
za duzo wegli- zgaga
metanabol-zgaga
jak dlugo juz jedziesz z dieta? jak mniej niz tydzien to normalne ze zgagi, czeba co najmniej 2uch tygodni zeby sie przyzwyczaic.(mniej wiecej)
hmm... dieta jest od kiedy zaczałem pierwszy cykl na kreatynie czyli od... ok. 15 stycznia.
Zaczałem mase ,pozniej lekka redukcje i znow od 3 tygodni robie mase.
fallenursus
02-04-10, 00:37
pobaw sie z proporcjami wegla do bialka. Ja nie moge ruszyc wiecej jak 300 max ww. przy 200 juz ciezko sie czuje i wogole. moze za malo warzyw masz i zakwaszenie? obadaj.
narazie bym zmniejszyl ww z takich zrodel jak ryzmchleb makaron itp. a zwiekszyl warzywa i bialko/tluszcz
mnie po kawie ostatnio lapala zgaga ale to moze ogolnie jak sie szybko je albo pije cos goracego.
Zgaga lapie po czyms czego jest za duzo.. Ja zawsze jadlem slodycze i mialem na nastepny dzien zgage . Zdaje mi sie ze poprostu bialko lub tłuszcz uwiera cie w zgage :( Jak mozesz zastapic cos co jesz z tluszczu lub bialka to moze wtedy . Zalozmy ze banan to na jabłko (choc wiadomo ze bez sensu bybla by zamiana) .. Sproboj
a mozliwe ,ze to od tego ze pozwoliłem sobie w ostatnim tygodniu podjesc troche slodyczy?.
przez długi czas nie jadłem nic slodkiego a od tego poniedziałku juz sie nie mogłem optrzec i praktycznie codziennie zjadam troche czekolady.
Błonnik zwiększ w diecie .
fallenursus
02-04-10, 18:00
Błonnik zwiększ w diecie .
surowe brokuly,marchewka,kalafior,mialem to na mysli mowiac o tych warzywach:)
surowe brokuly,marchewka,kalafior,mialem to na mysli mowiac o tych warzywach:)
Pyszności :)
przyznam, ze tez za duzo warzyw nie jadam, ale widocznie musze zaczac.
Nie jedz posiłków przed samym snem tylko na 2-3h przed.
Browara walnij przed snem!
kolego bylo pisac od razu tez lubie slodycze .. to nic dobrego ograniczam slodkie . masz od czekolady zgage te mam po czekoladce zgage . przestan jesc slodkiego troszke i pojedz marchewki on zwalcza zgage zobacz sobie :) (ale bez cuckur heh )
zeby od tego blonnika srania nie dostal
dobre sranie nie jest złe.. ,gorzej jak mi błony wyrosną pomiedzy palcami i zamienie sie w zabe ;(
Jak sie zamienisz w zabe to znajdziesz ksiezniczke ktora Cie ucaluje i bedziecie zyli dlugo i sczesliwie ... heh zart. Zastap to czyms ,