Zobacz pełną wersję : Pomoc przy redukcji ;-)
Dilo Ricker
01-04-10, 02:34
Witam wszystkich.
Jestem na forum od dawna ale jako widz, teraz się zarejestrowałem bo potrzebuje pomocy.
Niedługo rozpoczne około 3 miesięczna redukcje. Miałem do tej pory 2 cykle (meta + prop i meta + enan) w niedużych dawkach.
Co byście polecili na redukcje?
Myślałem nad tym:
- cypio (podobno nie ma takiej retencji jak po enanie, a nie chce w sumie co 2 dni się kuć przez tyle czasu) najwyżej pod koniec sam zmienie na propka
- winko
i teraz tak
podobno masteron zajebiscie wysusza sylwetke itd. myslalem ze moze przydalby sie pod koniec redukcji
slyszalem jeszcze o oxie i primce
wszystko tyczy sie czy przy moim doswiadczeniu z 2 cyklami i 2 srodkami warto wchodzic na taka kuracje.
Do tego clena , tylko znowu
dawać clen ciągle razem z ketotifenem, czy jednak bez po 2 tyg on / 2 off, a pomiedzy tym efedryna (a moze efedryna przez caly czas, a clena co 2 tygodnie)
a może sally, ale podobno "słabsze"
dieta, trening, suplementacja na 100%
dzieki i pozdrawiam
fallenursus
01-04-10, 03:35
ja tem redukcje robilem na mecie i enanie i nie nazekalem. najwazniejsza dieta i dobrze dobrana intensywnosc aerobow.
masz kase na prime? zeby byly zadowalajace efekty to dawki musza byc ciut wyzsze niz myslisz :)masteron moim zdaniem dla zawodnikow,chyba ze naprawde kasa jest to mozna sie bawic we wszystko.
clen ja daje zawsze na zmiane z eca 2tygodniowe cykle.
moim zdaniem doswiadczenie jest pojeciem wzglednym.liczy sie zaparcie i wiedza na temat.
cykl i dawki beda rozpisane po wtepnie wypelnionej ankiecie :)
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?199-Zanim-zadasz-pytanie!
Dobry był by tren ale dla Ciebie raczej narazie nie wskazany,
może być prop w niewielkiej dawce z winem , wino dał bym dość wysoko, do tego efedryna i clen po cyklu,
ale jak zależy Ci tylko na redukcji to możesz wogłule nie podawać saa,
kuracja na clenie i efedryna lub kuracja na heliosie i efedryna.
podaj nakiete abysmy wiedzieli czy potrzebujesz przymasowac czy tez zredukowac.
Dilo Ricker
01-04-10, 16:34
ja tem redukcje robilem na mecie i enanie i nie nazekalem. najwazniejsza dieta i dobrze dobrana intensywnosc aerobow.
masz kase na prime? zeby byly zadowalajace efekty to dawki musza byc ciut wyzsze niz myslisz :)masteron moim zdaniem dla zawodnikow,chyba ze naprawde kasa jest to mozna sie bawic we wszystko.
clen ja daje zawsze na zmiane z eca 2tygodniowe cykle.
moim zdaniem doswiadczenie jest pojeciem wzglednym.liczy sie zaparcie i wiedza na temat.
cykl i dawki beda rozpisane po wtepnie wypelnionej ankiecie :)
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?199-Zanim-zadasz-pytanie!
Ok, czyli zostaje przy starej opcji cypio + winko (na konciu prop zamiast cypio) i co mam zrobić to zrobie, nie szykuje sie jeszcze do zawodow także trzeba oszczedzać $$
Zaparcie i wiedza o treningu, suplementacji i diecie jak najabrdziej jest, gorzej z dopingiem bo to moja pierwsza redukcja na towarze.
Dobry był by tren ale dla Ciebie raczej narazie nie wskazany,
może być prop w niewielkiej dawce z winem , wino dał bym dość wysoko, do tego efedryna i clen po cyklu,
ale jak zależy Ci tylko na redukcji to możesz wogłule nie podawać saa,
kuracja na clenie i efedryna lub kuracja na heliosie i efedryna.
Zależy mi w tym momencie na redukcji z jak najwiekszym zachowaniem masy mięśniowej, dlatego SAA jako antykataboliki.
Moja pierwsza redukcja na towarze, wiec nie wiem - jest możliwość, że pomimo, iż bede na niewielkim ujemnym bilansie kalorycznym przy pomocy testa i winka da rade dołożyć troche miecha (oprocz spalania fatu) bo wiadomo, że normalnie to nie, ale moze na towarze cos tam dochodzi?
Musze być gotowy do pewnego terminu, dlateog jest to dla mnie ważne ;-)
podaj nakiete abysmy wiedzieli czy potrzebujesz przymasowac czy tez zredukowac.
Nie takie było moje pytanie, bo doskonale wiem, czy mam masować czy redukować ;-)
przy redukcji na saa mozesz dolozyc miesa. opcja cypio+wino jak najbardziej oka. osobiscie bym to zrobil inaczej., dal propa solo i pocisnal clenem z eca. propa nie musisz dawac duzych dawek. tak jak napisales wyzej jako antykatabolik zeby mieso cale nei zjechalo.
Dilo Ricker
01-04-10, 17:09
No ok
ale ładowac propa przez tyle czasu co 2 dni to jeszcze nie dla mnie :-D dlatego cypio
winko bedzie wiadomo jakies 6 tygodnie przed koncem redukcji, a cypio (potem dopiero prop) przez wiekszosc redukcji
clen i efa bedzie, tylko ciagle nie wiem czy dawac zamiennie 2 tyg clena potem 2 tyg efki itd czy moze 2 tyg clena i 2 tyg przerwa ale cały czas efedryna, a może ketotifen dac i ciągle clena i efka
ciezka sprawa :-D
fallenursus
01-04-10, 17:24
za wczesnie na kombinacje:)
leci clen, receptory od efy regeneruja sie
leci eca,receptory od clena regeneruja sie
oba dzialaja podobnie, ale przez inne receptory,dlatego taka kombinacja jest moim zdaniem lepsza.
jak masz czas mozesz poczytac jak sie kombinuje tu http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?19127-no-to-siup-w-ten-gupi-dziup.-PART-II
dilo ricker ja tez bede lecial podobnie tzn 2 tyg clen , 2 tyg EC - myśle, ze cos z tego wyjdzie tzn przyniesie zamierzony efekt
bazą bedzie prop (i jeszcze kilka innych smakołyków)
ja bym dał samego propa i dobry spalcz tłuszczu jak viper czy lipo6 i nie obciążał organizmu
na redukcję nic więcej nie trzeba do odbloku można ewewntulnie dać eca na zmianę z clenem lub salbutamolem
kreatyna/bcaa jako antykatabolik.
chyba ze cel zamierzony osiągniesz na propie+ spalacz.
obetnij węgle na rzecz białka ogranicz sód zmniejsz kalorie i na nietoksycznym propie przy dobrym treningu i misce osiągniesz cel,
przy niewielkich kosztach.
Dilo Ricker
01-04-10, 21:01
za wczesnie na kombinacje:)
leci clen, receptory od efy regeneruja sie
leci eca,receptory od clena regeneruja sie
oba dzialaja podobnie, ale przez inne receptory,dlatego taka kombinacja jest moim zdaniem lepsza.
jak masz czas mozesz poczytac jak sie kombinuje tu http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?19127-no-to-siup-w-ten-gupi-dziup.-PART-II
z tego co gdzieś czytałem, właśnie efka najlepiej działa przez dłuższy okres - pobudzenia może już takiego nie bedzie ale podobno działa, może się myle, musze przypomnieć sobie, gdzie to czytałem
dilo ricker ja tez bede lecial podobnie tzn 2 tyg clen , 2 tyg EC - myśle, ze cos z tego wyjdzie tzn przyniesie zamierzony efekt
bazą bedzie prop (i jeszcze kilka innych smakołyków)
kilka innych smakołyków? tzn?
ile chcesz dac propa?
jak długo chcesz redukować?
ja bym dał samego propa i dobry spalcz tłuszczu jak viper czy lipo6 i nie obciążał organizmu
na redukcję nic więcej nie trzeba do odbloku można ewewntulnie dać eca na zmianę z clenem lub salbutamolem
kreatyna/bcaa jako antykatabolik.
chyba ze cel zamierzony osiągniesz na propie+ spalacz.
obetnij węgle na rzecz białka ogranicz sód zmniejsz kalorie i na nietoksycznym propie przy dobrym treningu i misce osiągniesz cel,
przy niewielkich kosztach.
Dzieki, ale to nie dla mnie.
Chce to zrobić najskuteczniej na tą chwile jak moge.
Jak komuś bardzo zależy na zdrowiu to wogole doping powinien omijać, a takto to albo sie bierze albo nie ;-)
moj cykl bedzie na propie i npp potem do tego dojdzie winko w tabsach i wspomniana redukcja na EC i clenie
propa 100mg eod
widze 3 opcje, samo wino do tego efa, sam prop do tego efa, wino i prop i do tego efa,
osobiscie wybrał bym trzecią opcje, po cyklu clen i w trakcie kuracji na clenie efedryna ale już tylko przed treningami z kofeiną.
Tak troszkę może nie na temat, ale zauważyłem, że większość poleca na koniec efa lub clen+efa.
Salbutamol jakiś niepopularny czy o co kaman? :)
Clen juz tak jakoś bardziej się przyjoł, ale i pewnie salb też będzie ok.
Dilo Ricker
01-04-10, 21:56
Ale powiedz voldemort czemu nie moge clena odrazu dawać?
Tylko dopiero na koniec? :-)
jakbyś rozłożył w takim razie cykl? z cypkiem (zmiana potem na propa) + winko ?
Ale powiedz voldemort czemu nie moge clena odrazu dawać?
Tylko dopiero na koniec? :-)
jakbyś rozłożył w takim razie cykl? z cypkiem (zmiana potem na propa) + winko ?
clen zazwyczaj daje sie po cyklu na podtrzymanie, spalenie zbędnego tłuszczy czesto zdobytego w trakcie cuklu na saa,
cypio ja bym wogłule nie dawał,
prop i wino to idealne rozwiązanie,
efke przed treningami i jestem pewny że będziesz zadowolony :)