Zobacz pełną wersję : płatki owsiane- z czym jesc?
jem własnie płatki owsiane z mlekiem ale brakuje mi w nich czegos...czegos na smak...co mozna dozucic do nich?...do tej pory jadłęm tylko czekoladowe albo kukurydziane czasem jakies musli
slim shady
31-03-10, 18:25
suszone owoce, migdały, miód, świeże owoce, kawałki gorzkiej czekolady
fallenursus
31-03-10, 18:34
platki na wodze,+smarzone bialka+maggi i pieprz
cos w stylu placków jacy co tam były gdzies na forum czy poprostu białka i posypac?a mogą byc całe jajka?
fallenursus
31-03-10, 21:28
platki zalane wrzatkiem,po 10-15min nasiakna, bialka smarzone na patelni wzucasz do platkow, mieszasz,dajesz pieprzu i maggi nisko solonej i jesz ciape na cieplo :)
a to sie da zjeść?:P mógłbys mi to rozpisac tak mniej wiecej po ile czego wrzucić?
a czemu z wodą a nie z mlekem?
fallenursus
31-03-10, 21:39
Mlody colemana nie ogladales jak wcina ciape na sniadanie? tylko on zamiast platkow kaszke:)
filizanke platkow
8 jajek
magi pieprz do smaku. proste. platki zalewasz zeby byly zakryte wrzatkiem, one to wszystko wciagna,za ten czas usmarzysz bialka,zlukasz czy platki sa suche jak tak wciepiesz bialka ,namiszasz i szamiesz
bo bedziesz mial wieksze prawdopodobienstwo na sranie z mlekiem
Z 4-5 jaj miksuje osobno bialka na piane, zmielone bardzo drobno platki z bakaliami (młynkiem do kawy :) ) dodaje do piany, delikatnie mieszam, nastepnie wlewam zoltka i wszystko miksuje razem, cala mase wlewam na rozgrzana patelnie. Jak dojdzie z jednej strony delikatnie przerzucamy na druga (trzeba miec troche wprawy ;) ). Mozna jesc na cieplo albo na zimno, jak kto lubi, osobiscie lubie z jogurtem jako pierwszy posilek...
slim shady
01-04-10, 20:32
jak jesteś leniwy to rozrabiasz sobie odżywkę białkową, dosypujesz owsianych i miksujesz blenderem i masz dobrą ciapę
fallenursus
01-04-10, 22:47
jak jesteś leniwy to rozrabiasz sobie odżywkę białkową, dosypujesz owsianych i miksujesz blenderem i masz dobrą ciapę
i zajebista zgage:) dlatego zmienilem na jajca
slim shady
01-04-10, 23:35
nigdy nie miałem zgagi po tym, ogólnie nigdy nie mam zgagi ;)
fallenursus
01-04-10, 23:36
nigdy nie miałem zgagi po tym, ogólnie nigdy nie mam zgagi ;)
za malo bialka jesz:twisted:
slim shady
01-04-10, 23:40
2 g/KMC staram się trzymać ;) chociaż ostatnio trochę mniej
owsiane+siemię lniane/pestki z dyni/orzechy zalane wrzątkiem
ewentualnie:
100ml mleka+100g zmielonych owsianych+2 całe jaja i 2-3 białka. Wszystko mieszasz i wylewasz na teflon
jogurt 330 g SERDUSZKO+10g oliwy z oliwek+50g platkow owsianych,szybki i dobry posilek
zalewasz wrzątkiem na 5 -10 minut, dodajesz orzechy różne, i sliwki suszone i miodu troszke. i potem mleko. oczywiscie to wersja smaczna. mozna bez mleka i bez miodu. ale ja wole jednak na smacznie jesc.
ja mam teraz super patent na sniadanie. wczesniej wlasnie jadlem platki owsiane zalane bialkiem i jaja. teraz biore 5bialek z jaj 1 zoltko 50g platkow owsianych miarke bialka i to wszystko miksuje. potem na patelnie i przyzadzam jako omlet. miarka bialka czekoladowego dziala cuda w takim omlecie. przechodzi tym smakiem. do tego lekko smaruje dzemem brzoskwiniowym i sniadanko gotowe. polecam kazdemu kto nie moze juz patrzyc na jaja w kazdej postaci.
z ciekawostek to na niebieskim forum jakis pan pisal ze na sniadanie pociska 300 (trzysta) gram platkow czyli wiecej niz polowa opakowania (opakowanie 500g) ale ze tam same cfaniaki siedza to nawet nie smialem zapytac czy czasem mu sie cos nie popierdzielilo. jak sadzicie- is it possible??
fallenursus
04-04-10, 01:45
grubas
slim shady
04-04-10, 18:32
wiem, że Jaca kiedyś dostarczał 1000 kcl ze śniadania, ale chyba nie jadł, aż tylu płatków :P
ja jem np tak:
200gplatkow+2miarki odrzywki bialkowej+lyzka masla ozechowego zalewam zimna woda mixuje i wypijam. Znakomite szybkie sniadanie.
Mozesz dozucic gainera wtedy 150g platkow 1miarka gainera 1 miarka bialka itd.
z ciekawostek to na niebieskim forum jakis pan pisal ze na sniadanie pociska 300 (trzysta) gram platkow czyli wiecej niz polowa opakowania (opakowanie 500g) ale ze tam same cfaniaki siedza to nawet nie smialem zapytac czy czasem mu sie cos nie popierdzielilo. jak sadzicie- is it possible??
tak to jest mozliwe razmawialem kiedys z pewnym kulturysta to mi mowil ze on zjada 400g platkow na sniadanie. Z tym ze jak zalejesz 400g platkow goraca woda lub ugotujesz to bedzie tyle tego ze wykarmisz cala rodzine i jeszcze zostanie. W jego przypadku jak i w moim obecnie zalewam to zimna woda z bialkiem i do mixera.
czyli na jeden posiłek przyjmuje ponad 240g węglowodanów jeśli je tylko te płatki,jego organizm w życiu tyle nie przyjmie narz więc zbyteczne trudy z upychaniem tego
mi najlepeij wchodzą z płatkami ryżowymi pół na pół a płatki maja kilka g węgli więcej niż owsianka do tego bakalie i miód i pychotka.
rodzynki sułtańskie
suszone morele , truskawki
słonecznik
Dawidhardcore
05-04-10, 19:40
Mlody colemana nie ogladales jak wcina ciape na sniadanie? tylko on zamiast platkow kaszke:)
filizanke platkow
8 jajek
magi pieprz do smaku. proste. platki zalewasz zeby byly zakryte wrzatkiem, one to wszystko wciagna,za ten czas usmarzysz bialka,zlukasz czy platki sa suche jak tak wciepiesz bialka ,namiszasz i szamiesz
tak fallen ty i te twoje boskie diety;D
wszystko opieracie na platkach... a cos innego? tez jem platki ale ilez mozna dzien w dzien.
no z tym twarogiem juz lepiej, ja dzisiaj polaczylem jajko sadzone + piers z kurczaka :)
70g odzywki białkowej ........ przerwa do 30 minut ......... 1 opak twarożku wiejskiego 2 kromki chleba razowego i 2 szklanki soku ......( jesli chodzi o śniadanie )
70g odzywki białkowej ........ przerwa do 30 minut ......... 1 opak twarożku wiejskiego 2 kromki chleba razowego i 2 szklanki soku ......( jesli chodzi o śniadanie )
Po co Ci tyle białka w tak krótkim odstępie czasu?
Mi sie platki nigdy nie znudza;-)))) gorzej z jajkami yhmm