PDA

Zobacz pełną wersję : Cykl kreatyna

simonides
30-03-10, 22:26
Witam

Trenuję boks 2 razy w tygodniu i zastanawiam się czy warto zrobić cykl na kreatynie ? Jeżeli oczywiście bym się zdecydował to dodałbym 2 razy w tygodniu trening domatora (mam hantle i bardzo dużo obciążeń do nich). Wiem że bokserzy inaczej dawkują kreatynę ( około 2,5-3 g dziennie przez pół roku), ale zastanawiam się czy to ma sens ? Chciałbym zwiększyć swoją siłę i wytrzymałość i trochę poszerzyć obręcz barkową i ręce ...

Moje dane:
Wzrost 195 cm
Waga 85 cm
Dieta jest (chociaż nie zawsze daje radę ją utrzymać)
Aktualnie odżywki:
Super whey gainer + jakieś białko które mam w planach teraz kupić
2xBCAA Xtra
Staż na siłowni - daaaawno temu wszystko zeszło !

Jeżeli tak to jaka forma ? Nie chciałbym mono, bo obawiałbym się zalania, że stracę na szybkości. Myślałem o jabłczanie, ale moją uwagę przyciągnął Kre alkalyn, wychodzi drożej ale ludzie to chwalą ( słyszałem że dawkowanie też jest mniejsze ).

Podsumowując - Poniedziałek i Czwartek trening domatora (barki biceps ) + (klata triceps) do tego 2 treningi boksu.
Dawkowanie Kre Alkalyn - rano na czczo 2x1250 mg po treningu 2x1250mg + przed treningiem Booster - Creashot albo NO Xplode.

Bardzo chciałbym poznać waszą opinię, pozdrawiam

KowalX
31-03-10, 00:03
W wysiłku tlenowym raczej słabo się sprawdza,ale jak podzielisz na treningi siłowe to czemu nie.Poza tym działa jako antykatabolik.No i pamiętaj o dużym spożyciu wody ;)
Kre Alkalyn odpuść i kup monohydrat/creapure.Nie zobaczysz różnicy żadnej pomiędzy kreatynami w kwestii zalewania.

możesz kupić to:
Purple Wraath

MolderDist
31-03-10, 01:42
Witam

Trenuję boks 2 razy w tygodniu i zastanawiam się czy warto zrobić cykl na kreatynie ? Jeżeli oczywiście bym się zdecydował to dodałbym 2 razy w tygodniu trening domatora (mam hantle i bardzo dużo obciążeń do nich). Wiem że bokserzy inaczej dawkują kreatynę ( około 2,5-3 g dziennie przez pół roku), ale zastanawiam się czy to ma sens ? Chciałbym zwiększyć swoją siłę i wytrzymałość i trochę poszerzyć obręcz barkową i ręce ...

Moje dane:
Wzrost 195 cm
Waga 85 cm
Dieta jest (chociaż nie zawsze daje radę ją utrzymać)
Aktualnie odżywki:
Super whey gainer + jakieś białko które mam w planach teraz kupić
2xBCAA Xtra
Staż na siłowni - daaaawno temu wszystko zeszło !

Jeżeli tak to jaka forma ? Nie chciałbym mono, bo obawiałbym się zalania, że stracę na szybkości. Myślałem o jabłczanie, ale moją uwagę przyciągnął Kre alkalyn, wychodzi drożej ale ludzie to chwalą ( słyszałem że dawkowanie też jest mniejsze ).

Podsumowując - Poniedziałek i Czwartek trening domatora (barki biceps ) + (klata triceps) do tego 2 treningi boksu.
Dawkowanie Kre Alkalyn - rano na czczo 2x1250 mg po treningu 2x1250mg + przed treningiem Booster - Creashot albo NO Xplode.

Bardzo chciałbym poznać waszą opinię, pozdrawiam

Co do kreatyny to tak jak KowalX
celowal bym w mono/jabłczan/orotan/chelatowany inne formy omijaj

Co do dawkowania:
- daj normalnie 5 g rano kreatyny
- weź Creashota przed treningiem (bedziesz miał drugą porcje kreatyny, która załatwi sprawe i po klopocie) Xplode się do tego nie nadaje - ma za mało kreatyny.