Zobacz pełną wersję : Doradzcie jakie odzywki sa najlepsze w wieku 16 lat..? =)
Siema mam 16 lat od pol roku chodze na silke. Waze 66 kg przy wzroscie 182 cm wymyslalem rozne treningi na mase jednak to nic nie daje sily mi przybywa ale wagi nie :( wiec pomyslalem o odzywkach. Wszyscy mowia ze bialko jest najodpowiedniejesze do zrobienia masy jednak w moim wieku ciezko zgrubnac jedzac samo bialko. Dlatego myslalem i weglowodanach konkretnie jakis Gainer. Prosze o pomoc i porade :) dzieki wielkie ;)
marcin1340
07-02-07, 15:08
troche mało wazysz pzy takim duzym wzroscie ja bym cie polecał treing na mase i kupic sobie gainer 1 z vital max,biłko protein cfm z vital max i witaminy
DarO, masa ci nie idzie bo diety nie masz!!
Jak już pół roku koksisz to może kretka+gainer+tauryna
pzdr.
Nom wlasnie sam trening nic mi nie da i odzywki :) czeba jakas dobra diete zrobic :) malo strasznie waze i boje sie ze jak podnosze ciezary czy przypadkiem nie spalam tkanki miesniowej .?
No jak masz diete i dobry trening to nie ma opcji żeby popalić mnięśnie!!
Jak nie będziesz miał diety to nawet najlepsze odżywki mało tobie dadzą o ile wogle coś.
pzdr.
to teraz jakas pozadna diete czeba wymyslic :) dzieki wielkie :)
to teraz jakas pozadna diete czeba wymyslic
To do działu dieta zapraszam!!
pzdr.
to juz tak hehe :P ale nie wiem czy bede pisal posta o diecie :D
grzesiek k
08-02-07, 21:55
no właśnie Dział Dieta masz od tego Jonasz7 mam takie pyt czemu zawsze na końcu postu piszesz pzdr ?? :mrgreen: :o
NIKOLIS 168
09-02-07, 13:26
Myśle że Mass XXL trzy razy dziennie powinien wystarczyć! przy tym nawet dieta nie potrzebna! :smile: :smile:
grzesiek k
09-02-07, 14:12
Myśle że Mass XXL trzy razy dziennie powinien wystarczyć! przy tym nawet dieta nie potrzebna! :smile: :smile:
Potrzebna nie potrzebna ale ona nie zaszkodzi :mrgreen:
Szybki posilek na mase : Chleb razowy+twarozek+miod dobrze smakuje a masa po tym idzie... :grin:
czemu zawsze na końcu postu piszesz pzdr
Hehe tak z przyzwyczajenia, powiedzmy że to mój znak ropzpoznawczy!!
A mówiąc o diecie to jeżeli się ma dobrą to tak jak byś był na Massie bez diety, dieta jest baaaaardz potrzebna!!
pzdr.
no bo po co wydawac kase na gainery itd jak mozna to w jedzeniu dostarczyc :wink:
tak ze jak ktos bogaty to niech sie w diete nie bawi :grin:
kociolcyk, nie trzeba mieć kasy jak lodu żeby trzymać diete!!
pzdr.
grzesiek k
10-02-07, 19:28
pzdr.
owszem trzeba mieć nie chce się kłócić ale na głupi jogurt,sok,i lizak co dziennie po szkole idzie 5zł no i nie trzeba na to kasy :lol: :grin:
ja napisałem ze dieta wychodzi taniej niz jesc samego gainera zreszta jak ktos w domu tego nie wcina co ty to sam se to musisz kupowac
Ja nie powiedziałem że to za friko jest ale się robi zakupy duże na pół miecha w lidlu albo innym dużym tanim, sklepie, wiadomo nic za darmo ale kulturystyka wymaga nakładów finansowych i fizycznych
pzdr.
nie czeba od razy jest codziennie nuzek z kurczaka czy cos takiego :) mozna jesc czesciez ryz bialy bo jest bardzo odzywczy.
Dokładnie a do ryżu jajka naprzykład!!
I jeść chleb pełnoziranisty która ma w sobie sporo białka!!
Moźżliwości są nieograniczone!
Wystarczy ruszyć głową!!
pzdr.
mozliwosci ogranicza tylko portfel :lol:
a co jest takiego w piersi kurczaka co polaceja ja z ryzem po treningu?? duzo białka ma chyba??
Zobacz sobie sam, poszukaj tabele kaloryczne i będziesz wiedział!!
Masz: http://tabelekaloryczne.w.interia.pl
pzdr.
grzesiek k
11-02-07, 18:31
Kurczak ma w huj Białka jak i jajecznica
to ze ma duzo białka to juz wiem :mrgreen:
tylko myslałem ze on jeszcze ma cos w sobie co go tak polecaja wraz z ryzem po treningu
a bo to takie pewnie połaczenie kurak -białko ryz wegle
pewnie tak
a co sadzice o orzeszkach ziemnych?? białka maja zadowalajace ilosci :wink:
nieważne że orzeszki mają dużo
najbardziej liczy się pochodzenie białka
a no bo to niby roslinne sa gorsze
to lepiej zwierzece ...
grzesiek k
12-02-07, 13:49
ja tam nie patrze zwierzęce czy nie ważne że dobre ale drogie są w sklepie ponad 7zł :sad: cóż dobry smak kosztuje
to lepiej tego kuraka bo se moge tym pojeśc
ee pomyslcie bo kase nie jest tak potrzebna :] a piers z kurczaka jak juz cos to raz na jakis czas :) Jonasz7 masz racje :D
Jonasz7 masz racje
Jak zawsze :mrgreen: :mrgreen:
A tak serio ja na kolacje godz. po treningu szamam tuńczyka lub jajka gotowane.
A orzeszki ziemne mają faktycznie dość sporą ilość białka, ale luknij też na ilość tłuszczu!!
Jem ale się nie objadam tym!!
pzdr.
grzesiek k
12-02-07, 19:29
Jonasz7 masz racje
Jak zawsze :mrgreen: :mrgreen:
A tak serio ja na kolacje godz. po treningu szamam tuńczyka lub jajka gotowane.
A orzeszki ziemne mają faktycznie dość sporą ilość białka, ale luknij też na ilość tłuszczu!!
Jem ale się nie objadam tym!!
pzdr.
No właśnie ja od czasu do czasu mamie zapieprze :lol: i jem
A ja zaczołem lubieć zakupy w lidlu!!
Moge se wuzkiem pojeździć :twisted: i sam wybrać szame :!: :!: Poprostu lubie to od momentu jak trzymam diete!!
pzdr.
grzesiek k
13-02-07, 11:05
a kto tego nie lubi ?? jak się ma tylko dudki to każdy to lubi :grin:
jak się ma tylko dudki
Co to te dudki??
pzdr.
pzdr.
owszem trzeba mieć nie chce się kłócić ale na głupi jogurt,sok,i lizak co dziennie po szkole idzie 5zł no i nie trzeba na to kasy :lol: :grin: jeżeli chodzi o dietę to te produkty ,które wymieniłeś nie należą do diety kultyrysty , możesz je zastąpić serkiem wiejskim +chleb razowy -koszt ok. 3 zł , a 2 zł zostaje w kiermanie na wodę mineralną , bo pić trzeba.
grzesiek k
13-02-07, 21:24
jak się ma tylko dudki
Co to te dudki??
pzdr.
Nie wiesz tak dawniej sie mówiło na pieniądze
Teraz już wiem, ale wstyd :oops:
pzdr.
grzesiek k
14-02-07, 11:24
Teraz już wiem, ale wstyd :oops:
pzdr.
Tu się nie ma czego wstydzić :grin: fajnie dawniej się mówiło no nie ?? w sumie teraz też można tak mówić ja tak mówię bo mi się podoba :lol:
Hehe nie cza miec az tyle pieniedzy kasy =) mozna jesc proste artykuly spozywcze co maja duzo bialko itp !
Najlepiej sobie samemu coś wymyślic ja nie trzymam aż tak rygorystycznie dietki, przeważnie jem to co matka kupi ale teraz pogadałem z nia i kupuje same produkty które zawieraja dużo białka oczywiście wszystkie są smaczne :P tylko nie moge sie przekonać do tego tuńczyka wiem ze jest zajebisty do dietki ale jakoś nie lubie jego smaku macie może jakaś inna rybke która zawiera dużo białka i jest w miare tania ??
Tunczyk najlepszy ale jak juz nie mozesz go przebolec to jedz jakas inna rybe z puszki np; Fileta z makreli w jakims sosie pomidorowym albo cos.pozdro :wink:
Ja jeszcze szamam makrele wędzoną ale całą na raz!!
pzdr.