Zobacz pełną wersję : Potrzebuje pomocy !!
Mam 15 lat robie okolo 70 pompek ćwicze juz ponad rok. Potrzebuje pomocy co trenowac i jak (bibeps, klatwa i triceps dobrze wytrenowane). Chcę ćwiczyć na nogi czy mugł mi by ktoś podpowiedzieć jak mam to robić. Czy mam już brać sterydy i jaką diete stosować.
Ale jak ćwiczysz na siłowni czy w domowych warunkach?
A o sterydach nie myśl nawet,jeśli czy życie nie miłe.
To przykładowa rozpiska jak ćwiczyć;
PON : KLATKA + TRIC
WT : PLECY + BICEPS
CZW : BARKI + KAPTURY
PIA : NOGI + LYDKI
Pioter1994
27-03-10, 21:16
OMG 5 podstawowych pytań w Twoim poście i prawie nic o sobie nie napisałeś. Powiedz czy masz i jaki masz sprzęt ( ławka regulowana, sztangielki, gryfy modlitewnik, wyciąg, obciążenie itp.). Ile ważysz i ile masz wzrostu? Co chcesz ćwiczyć: masę, rzeźbę, siłę? Porzytaj tu: http://www.kulturystyka.pl/atlas/
"Mam 15 lat robie okolo 70 pompek ćwicze juz ponad rok. Potrzebuje pomocy co trenowac i jak" - hmm, co ćwiczysz ponad rok bo nie kumam? Same pompki?
Poczytaj o diecie i ilości skladanikach w diecie
Jeśli chodzi o ćwiczenia to tu masz wszytko: http://www.kfd.pl/atlas-cwiczen-profesjonalne-opracowanie-f92.html
Nie wiem jaki masz sprzęt więc nie wyśle ci żadnego planu...
Pozdrawiam !
Andrew_ace
27-03-10, 23:36
Za co on tego SOGa dostał? Nie wiem czy w ogóle już wejdzie więcej na to forum, jakoś poprzestał na tym jednym poście. Nie wiem czy nie jesteś za młody na przysiady - podstawowe ćwiczenie na nogi. Trening nóg łącz z plecami. Nie polecę Ci przecież martwego ciągu bo na bank będziesz miał złą technikę i skończysz jako paker quasimodo. Na razie i tak rób wszystko bez albo z minimalnym obciążeniem bo na początku przysiady są bardzo trudne. Nauczysz się przy okazji techniki. Chciałbym, żeby Ci ktoś to pokazał i ocenił Twoje wykonanie bo są to po prostu niebezpieczne ćwiczenia.
Mam 176cm wzrostu i waże 70kg ćwiczę w domowych warunkach mam sztagę, gryfy, ławka regulowana i dobre obciążenie. Zastanawiam się czy może nie zapisać się na siłownie???. Widziałem plan 100pompek nie wiem czy go zrealizować ale bardziej chce popracować nad nogami.
Pioter1994
28-03-10, 14:36
Proszę bardzo :) :
1.Klatka/Biceps/Brzuch:
KLATKA:
- wycisaknie na ławce poziomej 10, 8, 8,
- rozpiętki na skosie 3 x10,
BICEPS:
-naprzemiennie uginanie ramion siedząc na skośnej 3 x 10,
-naprzemiennie uginanie ramion siedząc na skośnej chwytem młotkowym 3 x 8 ,
BRZUCH:
- brzuszki 3 x 20 ( zwiększaj co tydzień o 5 powtórzeń, jeśli stwierdzisz ze nie dasz rady nie zwiększaj).
2.Nogi/ Plecy:
NOGI:
-Przysiady bez obciązenia 3 x 20 ( zwiększaj co tydzień o 5, chyba że nie dasz rady to nie),
- wznosy na palcach 3 x 20,
PLECY:
- martwy ciąg 3 x 8,
-podnoszenie sztangielek w oparciu o lawkę 3 x 8
3. Barki/Triceps:
BARKI:
- wyciskanie sztangi z za karku 3 x 8,
- wyciskanie sztangielek na skosie 3 x 8,
- unoszenie sztangielek siedząc na boki 3 x 8.
TRICEPS:
- wyciskanie francuskie leżac na płaskiej 10, 8, 10 , 8.
- francuskie wyciskanie sztangielki siedząc jednorącz. 3 x 8.
POWODZENIA !
Wielkie dzięki problem załatwiony.
Pioter1994
28-03-10, 16:21
Nie ma sprawy :).