Zobacz pełną wersję : pomoc-trening masa malo sprzetu
Po pierwsze witam bo to mój pierwszy post na tym forum. Znalazłem dużo ciekawych rzeczy ale nie znalazłem tego czego dokładnie szukam. Otóż ćwicze sobie w piwnicy gdzie mam ławeczke (skos , poziom) hantle , gryfa. Robie teraz mase i brdzo dobrze mi idzie potrafie w ciagu tygodnia 3 kg przytyć. Robie klatke max 3 ćwiczenia po max 5 powt. , wiadomo bica - tez max 5 powt. , trica itp itp. Niestety mam problem z... kapturami , barkami , motylami. Możecie podrzućić jakieś pomysły z uzyciem wwm. sprzetu??bo sam nie moge nic ciekaego wymyśleć:/. Z góry dzieki.
krzychuool
06-02-07, 23:09
hyhyhy ćwiczysz na mase a powtórzenia robisz na siłe, otóż informuje Cię że na siłe robimy od 12 do 8-6 powtórzeń,
no na bary możesz zrobić
wyciskanie sztangi zza karku
unoszenie sztangi przed siebie
unoszenie hantelek na boki
unoszenie sztangi wzdłuż tułowia
na kaptury to szrugsy, ale nie wiem czy w twoim wieku jest to odpowiednie :razz:
Szrugsy sa jak najbardziej odpowiednie byle by z obciazeniem nie przesadzal
lol;d hehe nie mam 14 a 17 dopiero teraz zauwazyłem.
NO jak robie powt. na siłe. Kumple mówili żeby max 4 razy. Jeden powiedział żebym nawt próbował robić po 1 powt na klate.
Może jestem kretynem dla mnie powtórzenie to jedno podniesienie sztangi , prawda??
krzychuool
06-02-07, 23:26
nie mam 14 a 17 dopiero teraz zauwazyłem. to popraw profil
zastanów się w końcu czy ćwiczysz na masę czy na siłę ??
Może jestem kretynem dla mnie powtórzenie to jedno podniesienie sztangi , prawda??prawda.
Moze nie to 4 powturzen ale 5-6 zalezy od Ciebie
Więc na siłę robi się 1-8 powtórzeń w seriach, a na masę 8-15.
Tutaj na pewno znajdziesz coś dla siebie www.kulturystyka.pl/atlas/
Co do barków to jest to partia mięśniowa taka jak inne, tak więc nie widzę przeciwskazań, tylko z ciężarem nie przesadzaj, żebyś mógł wykonywać ćwiczenia czysto pod względem techniki.
1 powtórzenie to 1 machnięcie :P a np 10 powtórzeń = 1 seria :)
jw. Rób mase w trzy dni:
pon klatka+triceps
śr nogi+barki+kaptury
pt plecy+biceps+przedramie
www.kulturystyka.pl/atlas
I tyle!!
pzdr.