PDA

Zobacz pełną wersję : Trening (biceps, brzuch).

taki0jeden
26-03-10, 20:04
Witam,
chciałbym by ktoś z was ułożył dla mnie plan. Jeśli chodzi o brzuch, mam pytanie: wystarczy 200-300 brzuszków dziennie (seriami, po 50) ? Chciałbym, aby mięśnie były bardziej widoczne, czyli tzw. kaloryfer :) Jeśli chodzi o biceps: obecnie mam ~29cm, chciałbym aby wyglądał optycznie większy. Więcej informacji niżej.

-Waga: ~65kg

-Wzrost: 175cm

-Co chcesz osiągnąć: większy biceps, widoczne mięśnie brzucha

-Staż: ---

-Inna Aktywność/Sporty: piłka nożna (dużo biegania na treningach)

-Dostęp do siłowni/sprzętu: warunki domowe, hantle x2 (regulowane), drążek.

-Aktualna/planowana dieta.: ---

-Przeciwskazania Medyczne: ---

-Suplemacja. ---

Proszę bez głupich odpowiedzi i spamu :]

martin22
26-03-10, 21:17
samymi brzuszkami nie zrobisz kaloryfera... wez się za diete+ trening ABS lub A6W tylko chcesz bica i brzuch robic??

mich
26-03-10, 21:58
Ja bym proponował na brzuch ABS, a na bica uginanie ramion ze sztangielkami i podciąganie na drążku wąskim podchwytem. Nie oczekuj, że taki trening da ci w krótkim czasie bica 40, ale za rok może z 35 będzie.

Thunderbreaker
27-03-10, 08:30
Pamiętaj, że nie wystarczy tylko ćwiczyć brzuch żeby był widoczny. Trzymaj dietę, dobrze by było jakbyś jeszcze biegał. Co do bica to tak jak mich powiedział.

Pioter1994
27-03-10, 20:37
Masz chociaż gryf i ławkę regulowaną ? Bo jeśli nie to ciężko będzie ćwiczyć.

Ty chcesz tylko biceps i brzuch trenować? Nie wiem czy wiesz ale tricepes to 2/3 ramienia. Praktycznie to triceps sprawia że biceps jest widoczny. Do tego żeby ramię dobrze wyglądało musisz mieć ładnie barki zbudowane... Biceps to tylko mała częśc wielkiej ukladanki.

Ćwicz całe ciało. Proponuj: FBW a potem split ( wpisz w google te nazwy ).

Andrew_ace
27-03-10, 20:55
Tylko trzymaj się z daleka od normalnych brzuszków bo one Ci nic nie dadzą. Ćwiczenia z szóstki Weidera są dobre, najpierw rób je oddzielnie aby nauczyć się techniki i w ogóle móc je kolejno wykonywać. A jak już skończy Ci się energia to rób klasyczne ale tak, aby dół pleców był cały czas przyklejony do podłogi. Przytrzymuj na dwie sekundy.

Może i zabrzmi nieco dziwnie ale do tego polecam mostek. Nie wiem jak innym, ale mi dodaje energii do treningu kaloryfera. Dodatkowo mięśnie najlepiej rosną przy rozciąganiu.

Pioter1994
27-03-10, 21:47
Na brzuch polecam A6W. Masz tutaj: http://www.kfd.pl/trening-brzucha-tzw-6-weidera-trening-204.html