PDA

Zobacz pełną wersję : Siniaki

arthurro
25-03-10, 15:11
Witam wszystkich,
więc moje pytanie wygląda następujaco...po pewnym czasie ćwiczeń zaczeły sie pojawiać since np na łydce,wewnętrzna część nadgarstka...są bardziej rozległe niż sine.Tyle,ze to nie w skutek uderzeń na łydkach wydaje mi sie,ze pojawiły przy unoszeniu sztangi(na biceps) . Wyciskujac z siebie resztkę sił by poradzic sobię z ciezarem napinam również mieśnie łydek jak i ręke (wiadomo) wiec dobrze myśle,że to w skutek tego?podczas ćwiczeń wydają się,że tak powiem okazalsze niz np.5h później...moge ćwiczyć dalej nie przejmujac się zbytnio czy może to świadczyć o czymś?...(oby nie)Pozdrawiam i czekam na sugestie:)

KowalX
25-03-10, 15:36
Morfologia krwi z rozmazem oraz parametry krzepnięcia.U lekarza rodzinnego powinieneś dostać skierowanie.

arthurro
25-03-10, 19:04
Morfologie z rozmazem mam w normie a jak się oznacza parametry krzepnięcia krwi? miałem 3mies temu robione badania krwi i zbadali mi chyb a wszystko z nią związane bo wszystkie badania mnie ponad 300zł wyniosły:P

arthurro
25-03-10, 19:12
ok znalazłem ale niestety nie miałem badań heparyny...ale z doświadczeń mogę powiedzieć,ze nigdy nie miałem problemów z krzepnięciem chodź może faktycznie ostatnio rany jakby wolniej mi się goiły w tym sensie,że długo strup sie trzyma...a jeżeli są słabe te parametry to co to wg. Ciebie może oznaczać?

KowalX
25-03-10, 23:53
ok znalazłem ale niestety nie miałem badań heparyny...ale z doświadczeń mogę powiedzieć,ze nigdy nie miałem problemów z krzepnięciem chodź może faktycznie ostatnio rany jakby wolniej mi się goiły w tym sensie,że długo strup sie trzyma...a jeżeli są słabe te parametry to co to wg. Ciebie może oznaczać?Nie będę nic prorokował.
Jeśli nie będzie ok skieruj się do specjalisty.Na razie możesz wypróbować rutinoscorbin (dawkowanie jak na opakowaniu zalecane) z tym ,że trochę to może potrwać (z 2-3miesiące).Jeśli lekarz uzna ,że coś nie tak przed kuracją koniecznie powiadom go o tym ,że bierzesz rutinoscorbin.