Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z Kreatyna

ErnoL
24-03-10, 11:06
Witam mam pytanko do was, spotkal się ktoś z przypadkiem że podczas brania kreatyny bolało go podbrzusze i jądra?

Biore ją od około tygodnia i ostatnio zaczeły się bóle szczególnie w jądrach jest on lekki i do wytrzymania ale bardzo martwiący..

jestem wręcz przekonany że to od kreatyny, dlatego zaprzestałem ją brać i chyba wszystko teraz jest ok.

z góry dzięki za jakieś info..

fallenursus
24-03-10, 15:24
co oprucz tego bierzesz?to bardzo wazne

ErnoL
24-03-10, 15:35
Biore do tego HMB

fallenursus
24-03-10, 15:41
kiedy cie bola jadra? po treningu? wbijasz cos? nigdy nie spotkalem sie z przypadkiem takim po kreatynie.
ale sa to normalne przypadki podczas cyklu na saa. i wczasie np. wbijania hcg.

ErnoL
24-03-10, 15:54
Po treningu mnie nie bolą cwicze około 18, dziś w nocy mnie bolały aż sie obudziłęm i w pracy od godziny 10 podejżewam to dlatego że kreatyne i HMB biore po treningu i z rana właśnie.. Sprawdze to zaprzestając brania wtedy będe wiedział czy to napewno od tego, zastanawiałem się bo to może efekt który trzeba przetrzymać ale raczej mój organizm coś słabo na to reaguje..

KowalX
24-03-10, 15:55
Witam mam pytanko do was, spotkal się ktoś z przypadkiem że podczas brania kreatyny bolało go podbrzusze i jądra?

Biore ją od około tygodnia i ostatnio zaczeły się bóle szczególnie w jądrach jest on lekki i do wytrzymania ale bardzo martwiący..

jestem wręcz przekonany że to od kreatyny, dlatego zaprzestałem ją brać i chyba wszystko teraz jest ok.

HMB nie ma z tym raczej nic wspólnego.
Możliwe,że to kamica lub inna przyczyna objawiające się kolką nerkową.Bardzo możliwe ,że od krety,ciśnienia poczułeś ból.Są różne powody zgłoś się na badania i wszystko się wyjaśni.Pij też więcej wody.Daj też znać co i jak po wszystkim.

ErnoL
24-03-10, 16:00
Hmm powiem szczeże że nigdy nie miałem problemów żółądkowych ani z jądrami do właśnie czasu gdy zaczołem zażywać te składniki..

fallenursus
24-03-10, 16:01
Pij więcej płynów

to ajkos dziwnie caly czas dla mnie brzmi ze trzeba powtarzac.. Ponizej 4l wody dziennie na krecie to glupota. jesli tak robi to moze byc od kreatyny :)

ErnoL
24-03-10, 16:03
to ajkos dziwnie caly czas dla mnie brzmi ze trzeba powtarzac.. Ponizej 4l wody dziennie na krecie to glupota. jesli tak robi to moze byc od kreatyny :)

Nie pijam napewno 4l wody dziennie, szczeze mowiac to nawet nie wiedziałem że az taka ilość jest potrzeba pijam około 2l..

KowalX
24-03-10, 16:05
Hmm powiem szczeże że nigdy nie miałem problemów żółądkowych ani z jądrami do właśnie czasu gdy zaczołem zażywać te składniki..
Zrób badania i po sprawie.Każdego może dopaść.
pzdr.

ErnoL
24-03-10, 16:07
Odczekam ze 3,4 dni i zobaczymy czy coś się będzie dziać , dam później znaka co z tego wyszło, thx za rady...

MolderDist
24-03-10, 16:59
Nie pijam napewno 4l wody dziennie, szczeze mowiac to nawet nie wiedziałem że az taka ilość jest potrzeba pijam około 2l..

2 l to zdecydowanie za mało

nawet bez kreatyny! 2 l to na treningu pij a nie w ciągu całego dnia.

A potem własnie powstaja plotki, że kreatyna szkodzi ;-)

KowalX
24-03-10, 18:14
Powinien pić tyle ile potrzebuje.Niech się zważy po treningu zobaczy straty wody.Na pewno nie jest obojętna ;),zresztą jak go tak bolało to bym zbadał czy coś brał czy nie.

Pioter1994
24-03-10, 19:43
Ja po treningu nawet zmuszam się do picia duzych ilosci wody chociaz nie potrzebuję. W końcu mięśnie skladają się z 80 procent z wody...

ErnoL
29-03-10, 19:42
Miałem odpisać, więc nie biore juz kready i hmb od około 5 dni i wszystko wrociło do normy nic mnie juz nie boli ogolnie jest rewelka:) tak że jestem chyba nowym przypadkiem skutków ubocznych nie wiem dokładnie czy to od kreatyny czy hmb nie chce mi sie tego za bardzo testować bo ból jąder nie jest przyjemny..

Pozdro...

KowalX
29-03-10, 20:28
Miałem odpisać, więc nie biore juz kready i hmb od około 5 dni i wszystko wrociło do normy nic mnie juz nie boli ogolnie jest rewelka:) tak że jestem chyba nowym przypadkiem skutków ubocznych nie wiem dokładnie czy to od kreatyny czy hmb nie chce mi sie tego za bardzo testować bo ból jąder nie jest przyjemny..

Pozdro...
Znam osoby ,które miały dolegliwości po jabłczanie.Mimo to luknij profilaktycznie czy wszystko ok z nerami ,bo może kamienie ,albo coś.