PDA

Zobacz pełną wersję : Białko ELITE

rafio83
24-03-10, 08:41
witam

czy dobrze jest brac to białko bezposrednio po treningu:
http://www.allegro.pl/item955635172_dymatize_elite_whey_protein_izolat_2 _270kg_od_mp.html

I ogólnie czy dobrze jest brac białko po treningu ,dodam ze zawsze około 40min po treningu jem posiłek cyc+ryz+warzywa lub tunol+ryz+warzywa

know1126
24-03-10, 10:49
skoro zawsze jesz to wydaje mi sie ze niemusowo, bardziej jakies wegle typu carbo, czy troche gainera - od razu po, badz np bcaa- od razu, a potem pelnowartosciowe jedzenie.

rafio83
24-03-10, 11:35
tak myslałem ale wolałem sie upewnic.

jaca666
24-03-10, 12:21
Ja po treningu wale 50-70g carbo w zależności od treningu i wysiłku i do tego 40g ww białka.
Dojeżdżam do domu,prysznic itp i dopiero micha czyli wychodzi ze około godziny po treningu jem posiłek.
Białko które wymieniłeś to dość wysoka pólka bo i odpowiednie enzymy posiada.
Osobiście wątpię by miało w składzie więcej izolatu niż 20% ale nie wiem bo producent tego nie podaje, jednak po treningu kiedy mięśnie potrzebują aminokwasów to góra kilkanaście minut i się wchłania.
Polecam je.Najbardziej smak Rich Chocolate :)

rafio83
24-03-10, 12:48
Jaca666 ja nie posiadam carbo dlatego pytam czy stosowac to białko po treningu czy zadowolic sie michą. Czyli ty polecasz picie ww białka zaraz po!

jaca666
24-03-10, 13:35
Carbo kosztuje 15zł za 1kg a jak nie masz Carbo to 2 banany stykną po treningu i 40g ww białka bo pamiętaj że nie tylko musisz uzupełnić aminokwasy ale i glikogen mięśniowy.

fallenursus
24-03-10, 14:30
bialko po treningu bez carbo dobra sprawa. wzucasz 5g mono do niego i problem z glowy.na uzupelnienie glicogenu masz caly dzien.

jaca666
24-03-10, 14:33
bialko po treningu bez carbo dobra sprawa. wzucasz 5g mono do niego i problem z glowy.na uzupelnienie glicogenu masz caly dzien.

Ha ha ha i są dwie szkoły :)
Mnie uczono że jak najszybciej węgle proste i bcaa.
Może spróbuje tego co Fallen?

fallenursus
24-03-10, 14:35
no k... nie czytales najnowszych wiadomosci?:)

ja na carbo raz w zyciusie zkusilem bo dawali za darmo, i to nie byle jakie bo waxy maize. iwiesz co? zero roznicy. a bialko po treningu pije od kiedy zaczolem na nowo cwiczyc.
jedyny nowy nawyk co mam to Purple Wrath podczas treningu. Teraz mi bez tego sie naprawde ch... trenuje:(

jaca666
24-03-10, 14:39
Oki to tyle na temat glikogenu a rano jak potrzeba węgla zaraz po wstaniu to co robisz?

fallenursus
24-03-10, 14:55
ja zaraz po wstaniu ide na trenigi po wczesniejszym zaaplikowaniu kilku produktow dostepny bez jak rowniez na recepte:) chyba ze jak dzisiaj jestem totalnie nieprzytomny po poniedziakowej klacie i wczorajszych barkach wiec nigdzie niie ide i wszamalem miesko z ziemniaczkami i marchewka na sniadanie:P wszystko mnie napierdziela a ruskiego poyebalo i chcial dizsiaj nogi robic..ni ewiem co on bierze,niechce sie przyznac twierdzi ze juz nic..

rafio83
24-03-10, 17:12
a ja zaraz po wstaniu wale odżywke białkową do tego płatki owsiane 80g, siemię lniane i mleko 200g pózniej oczywiście musowo KAWA! Fallen Źle robię?

Czyli co bezposrednio po treningu dobrze zrobie jak wrzuce to białeczko(jedną działkę) a pózniej jak dojade do domu to micha!

fallenursus
24-03-10, 17:41
dobrze robisz, nie pacz na mnie:)