Zobacz pełną wersję : HMB - czemu nie?
Witam
Na tym forum przyjelo sie odradzanie zakupu HMB. Wciaz pisze sie ,ze to 'hajs w bloto' itd. Ja chcialbym sie dowiedziec ,czemu ten suplement ma tak zla opinie tutaj? Moze ktos bral i jest zadowolony?
oczekuje odpowiedzi i pozdrawiam:razz:
wujek.maciek
23-03-10, 16:47
bral i jest niezadowolony
pozdro
bral i jest niezadowolony
pozdro
Podobna opinia.
slim shady
23-03-10, 21:30
HMB jest z pochodnej leucyny więc coś w tym jest, ale raczej zbytnio nie brałbym pod uwagę, brałem z pół roku i nie wiem, coś dało ale czy to zasługa diety, treningu czy hmb nie wiadomo, poczytaj sobie badania nad skutecznością tego środka, wnioski są niemal jednoznaczne
polecam artykuł Grześka http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=10158
Andrew_ace
23-03-10, 22:34
Doczepię się. To co polecacie z tych bardziej "oryginalniejszych wynalazków"? Czy nie warto, lepiej te pieniądze wydać na poprawę diety i stosować tylko wtedy jeśli nie możemy jej już poprawić? Myślę, że poprzecie ostatni wariant. Dlatego jestem ostrożny z wszelkimi odżywkami.
slim shady
23-03-10, 23:18
Andrew_ace - zgadza się dieta jest najważniejsza, można nie stosować odzywek. Jednak jak ktoś ma dobrą dietę i ma ciężkie treningi i potrzebuje czegoś, żeby ruszyć, albo czegoś co zabezpieczy mięśnie przed spaleniem (antykataboliki) to suplementy się przydadzą,