PDA

Zobacz pełną wersję : Ławka do 600 zł.

o0lek
23-03-10, 14:31
witam. mam zamiar kupic lawke do 600 zl i chcialem was prosic o pomoc w dobraniu jakiej. tyle tego jest, sa tak rozne opinie! zatsnawialem sie nad lawkami firmy kelton. jesli moglbyscie mi pomoc prosilbym albo o nazwy, albo ljakies linki. z gory dziekuje:lol:

Andrew_ace
23-03-10, 15:32
Liczyłem, że znajdę coś za mniejsze pieniądze, ale widzę, że ciężko o ławeczkę z dolnym skosem. Szukaj raczej bez dodatkowych bajerów jak ramiona na rozpiętki itp. A jak myślisz dużo dźwigać to masywną.

Tadel
23-03-10, 16:12
proszę bardzo ;) serie professional http://www.marbo-sport.pl/p,pl,103,marbo+professional+-+lawka+regulowana+l002.html

chociaż ja radził bym kupić z serii semi-pro http://www.marbo-sport.pl/p,pl,65,marbo+semi-pro+-+lawka+wielofunkcyjna+wzmacniana+l002.html i dokupić sobie doczepianą prasę do nóg, blokadę ud i modlitewnik (ew też wyciąg doczepiany)

Andrew_ace
23-03-10, 18:05
Ławeczki fajne i solidne, ale obawiam się, że jemu chodzi o sprzęt do wyciskania a czy luźne stojaki na sztangę to dobry pomysł?

Tadel
23-03-10, 18:50
wg mnie luźne są lepsze bo możesz potem je zastosować do robienia przysiadów i innych ćwiczeń ;)

Andrew_ace
23-03-10, 20:09
Wiem o co Ci chodzi. Mam odłączane i też je tak wykorzystuję. Myślę o sytuacji kiedy by mu uciekł ciężar i stojak przesunął się w tylko mu znane miejsce. Gdy są zintegrowane nie ma takiej możliwości. Takie gdybanie.

Tadel
23-03-10, 20:15
To prędzej sobie krzywdę zrobi z przysiadami bez stojaków ;d

Andrew_ace
23-03-10, 20:31
Trochę kreatywności i da sie coś z tym zrobić. Ja wykorzystuję do tego ławeczkę. Teleskopy na full i wysokość jest odpowiednia dla przysiadów.

Tadel
23-03-10, 20:36
Ale nie każda ławka z dołączonymi stojakami na skos dolny

Pioter1994
23-03-10, 21:17
Zrób sobie sam ławeczkę :D. Mój tata sam zrobłl bez kupowania. Nawet nie wiesz jaka to satysfakcja kiedy zmierzysz klate i okaże się że na sprzecie któy sam zrbileś masz + 2 cm np :)

Andrew_ace
23-03-10, 22:21
Co kto lubi, miałem improwizowany sprzęt i jakoś nie chcę do tego wracać. Ale + dla Ciebie za pomysł. Po co inwestować duże pieniądze kiedy jeszcze nie wiesz czy to sport dla Ciebie? Na pół roku nie ma co ;-) Nie ma to jednak sensu jeśli planujesz trenować regularnie. Prędzej czy później sprzęt kupisz a on zostanie na lata. Jak dla mnie to mądra inwestycja. Jeśli jest problem z kasą to zrzucamy się z kolegami.