Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Proszę o opinie!

rafio83
23-03-10, 11:09
Witam panowie trzya diete juz 2 miesiące, dieta z rotacją węgli i dużą ilościa białka.
Po konsultacji na forum cały czas obniżałem wegle a białko trzymałem na tym samy poziomie, jak juz ozecie wnioskowac mój cel to redukcja fatu i masa miesniowa. Mam takie pytranie, cały czas obniżając węgle zjechałem do bardzo niskiego poziomu mianowicie dziennie spożywam około 190g białka,90g tłuszczy, 200g węgli.
Czy przy takich ilościach można budować mase mięsniową i gubić fat? Lustro mówi że tak, łapa,klata rośnie,siła poszła mi ostro do góry przez te dwa miesiące, liczby też przemawiaja za tym waga w dół o 6,5kg w pasie ubyło mi 2-3cm

Co dalej trzymac węgle na tym poziomie czy zjeżdzać niżej? Niżej juz chyba nie a sensu bo i tak jakos mam mało energii do życia, co o tym sądzicie?

najt
23-03-10, 11:38
Ciekawi mnie fakt , bo ponoc to jest baardz trudne redukować sięi masować jednoczesnie.

Ciekawi mnie Twoja waga bo interesuje mnie Twoj podzial wegli bialka i tluszczy.

Skoro widzisz jakąs progresje w tym wszystkim to znaczy ze w miare jest dobrze - tylko te proporcje BTW jakies ziwne chociaz nie znam jak juz wspomnialem Twojej wagi.

Za bardzo do konca Ci nie mogę pomoc bo sam jeszcze staram sie nabywać wiedzy w kwestii diety itp , więc mam nadzieję ze ktos "doświadczony" w tej kwestii wyrazi swoja opinie :)

rafio83
23-03-10, 15:07
Własnie trudne ale nie niemożliwe!!!! :)
Aktualnie:
Waga 87 kg
Wzrost 178
Bic 39cm
Klatka 110cm

najt
23-03-10, 15:24
Twoje zapotrzebowanie na kcal to ~2414

Tłuszcze bym zmniejszył tak do 0,5g na KMC

Białko tak 2,9g KMC

Węgle 2,6g KMC

rafio83
23-03-10, 15:51
czyli zmniejsze troszke tłuszcze i bedzie GIT tak? No i trochu wiecej białka!

najt
23-03-10, 15:56
Si , ale wiesz ja jeszcze jestem świerzakiem w sprawach związanych z dietetyką jak juz wspomniałem , więc dobrze by było jakby ktoś jeszcze wyraził swoja opinię :)

rafio83
23-03-10, 16:07
poczekamy zobaczymy moze ktos sie pokusi o posta w tym temacie!

fallenursus
23-03-10, 16:19
200g węgli.
Czy przy takich ilościach można budować mase mięsniową i gubić fat? Lustro mówi że tak, łapa,klata rośnie,siła poszła mi ostro do góry przez te dwa miesiące, liczby też przemawiaja za tym waga w dół o 6,5kg w pasie ubyło mi 2-3cm

wiec oco tu k... chodzi? ;)

rafio83
23-03-10, 17:28
liczyłem na Twoja odpowiedz fallen! :)
Wszytko git tylko nie wiem czy dalej zjechac z weglami zeby szybciej poszło to spalanie fatu czy zostawic tak jak jest? Jak myslisz obniżyc tłuszcze tak jak pisał najt?

fallenursus
23-03-10, 17:29
jak zejdziesz w dol z weglami zwieksz bialko i tluscz. inaczej wiecej mieso poleci. dla mnie osobiscie 200 wegla to max na masie. ale to taki wiekszy juz max:)nie lubie, nie trawie, pierdze i wygladam jak kobieta w ciazy na weglach

rafio83
23-03-10, 17:35
Fallen mozesz jasniej sie wypowiedziec bo nic nie kumam z tego co napisałes!!!
Mam zwiekszyc białko i tłuszcz a wegle trzymac na 200 czy niżej, skoro piszesz ze 200 to max to ile dla Ciebie to norma?

KowalX
23-03-10, 17:36
@rafio83
To co robisz ze sobą skomentuję tylko tak; boshe

rafio83
23-03-10, 17:38
@rafio83
To co robisz ze sobą skomentuję tylko tak; boshe

A to ciekawe stwierdzenie, skad Ci sie wzieło???

najt
23-03-10, 17:42
Zwiększyc tłuszcze ? w dietach widze że tłuszcze są obcinane tak do 0,5g a ww są w minimalnie mniejszych proporcjach co do białka

rafio83
23-03-10, 17:46
Zwiększyc tłuszcze ? w dietach widze że tłuszcze są obcinane tak do 0,5g a ww są w minimalnie mniejszych proporcjach co do białka

Tak nie zapomnij tylko ze z czegos organizm musi czerpac energię

najt
23-03-10, 17:55
będzie czerpał z fatu :F

KowalX
23-03-10, 18:52
A to ciekawe stwierdzenie, skad Ci sie wzieło???
Wzięło się z tego co jest napisane przez Ciebie.

rafio83
23-03-10, 19:27
To ciekawe ze zawsze masz inna opinię niz wzyscy! Co pewnie jestes z tych którzy twierdza ze to nie możliwe gubić fat i robić masę, zgadłem?

KowalX
23-03-10, 21:29
To ciekawe ze zawsze masz inna opinię niz wzyscy! Co pewnie jestes z tych którzy twierdza ze to nie możliwe gubić fat i robić masę, zgadłem?

Jeśli mam inną opinię to ją wyrażam uzasadniając lub mogę to zrobić.Jeśli się nie zgadzasz z jakimiś moimi wypowiedziami to je przytocz.Jestem z tych co nie powtarzają jeden za drugim.

rafio83
23-03-10, 22:47
to Twój post : "To co robisz ze sobą skomentuję tylko tak; boshe" gdzie tu uzasadnienie? Z j.polskiego zawsze byłem dobry a mimo to nie widzę!

KowalX
23-03-10, 22:55
to Twój post : "To co robisz ze sobą skomentuję tylko tak; boshe" gdzie tu uzasadnienie? Z j.polskiego zawsze byłem dobry a mimo to nie widzę!

Ten komentarz oznacza ,że jest lipa i co mam Ci uzasadniać? Zasugerowałem żebyś pozmieniał?Zresztą nigdzie nie pisałem ,że jest tam uzasadnienie.Jak tak Ciebie to drażni to pomiń koment ,bo nie chce mi się prowadzić jałowych dyskusji.
pzdr;.

rafio83
23-03-10, 23:08
Wiec moze napiszesz co Twoim zdaniem trzeba zmienic to na pewno bedzie bardziej pożyteczna informacja dla mnie niż te dewagacje!