PDA

Zobacz pełną wersję : początkujący prosi o pomoc

mateusz2343
21-03-10, 11:29
Witam hej :)

mam 19 lat i z kumplem postanowilismy cos poćwiczyc, ale to dopiero na wakacjach teraz matura itp ..

Mam takie pytanie.

Zaczynając cwiczyc kiedy brac jakies białka lub kreatyne ? i czy w ogole brac dla dobrej masy i budowy
Nie oszukujmy sie chodzi o wygląd :)
Mam 180 cm i waze 79 kg.

http://antom.net.pl/allegro/trec/hardmass.jpg takie cos ?

Prosze o pomoc jestem naprawde zielony w tym xd

burn
21-03-10, 12:12
O odżywkach myśl, jak będziesz miał konkretną dietę - nauczysz się jeść jak facet i będziesz miał przynajmniej 6msc stażu.
Biorąc zbyt szybko nie wykorzystasz w pełni ich potencjału.
Po raz kolejny ludzie zamiast pytać najpierw o dietę, pytają o odżywki... ;D

fallenursus
21-03-10, 16:08
suplement DIETY

daniels51
21-03-10, 16:11
najpierw dieta, na odżywki bedzie czas, po co wyrzucać pieniądze w błoto jak możesz szybko sie zniechecić, poczekaj troche po kilku miesiącach możesz wtedy zainwestowac w coś

Andrew_ace
21-03-10, 19:08
Na początku i bez suplementów szybkie efekty są gwarantowane. Koledzy mają rację. Najpierw naucz się tego sportu - techniki wykonywania ćwiczeń jak i odpowiedniej diety a kiedy efekty przestaną być tak łatwe do osiągnięcia zaczniesz suplementować. Chyba, że nie masz perspektyw na zbilansowaną dietę to możesz się wspomagać, ale to nie jest konieczne u nowicjusza. Dodatkowo nie łudź się, że po zjedzeniu nawet i całego wiadra białka będziesz przypominał Pudziana. Podstawą jest jednak dieta i LATA treningu.

mateusz2343
21-03-10, 21:25
Dzięki za wszystkie opinie
Podsumowując zaczynam cwiczyc ale jak to jest z tą dietą ? czego sie nie je co sie robi ?:>

fallenursus
21-03-10, 21:44
o tym w dziale dieta pisza :)w podwieszonych

mateusz2343
22-03-10, 07:36
Ok dzięki pnowie jak bd mial jakies pytanie to napisze

Pozdrawiam temat do zamknięcia :)