Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Aeroby+trening na mase ?

pietro
19-03-10, 23:13
Witam wszystkich i proszę o pomoc.
Jestem po tygodniu 6 tygodniowego cuklu na masę i pojawił się problem,bo łącznie z masą rośnie brzych :( nie dawno miałem redukcję,pozbyłem sie brzucha a teraz powtórka z rozrywki.....Redukcja trwała 3 miesiące spadło 10 kg tłuszczyku potem przez około 3 tygodni powrót do zerowego bilansu i wszystko było ok,bez efektu jojo aż tu nagle z momętem robienia masy brzuch wyrtażnie rośnie i nie wiem w czym tkwi problem,może w diecie ?
moja waga to 76
wiek 26
wzrost 174
staż:troszke ponad rok
zapotrzebowanie w diecie to k2800 b165 t75 w375
dieta wygląda tak :

7:00
creatamax 33g

7:30
płatki owsiane
jajo x3
rodzynki
miód
jogórt
sok pomarańczowy

10:30
hard mass 75g
banan
oliwa z oliwek

13:30
chleb razowy x3
jajo x2
szynka
pomidor
papryka
sałata
cebula

16:30
ryba
ryz brązowy
sos warzywny

17:30
anadrox 4caps

18:00
trening siłowy+10 min bieg

19:00
creatamax 33g

19:30
hard mass 75g
banan
4 ciastka ryżowe (lub baban

22:30
twaróg 150g

w posiłkach
k2911 b180 t76 w386
jest trochę więcej ze względu na bieg po treningowy na poprawienie układu krwinośnego

jeśli chodzi o trening to nie będę pisał szczegółowo jest dobry a przynajmniej nie chce już nic zmieniać,był już przedyskutowany z fachowcami :)

poniedziałek:
klatka+triceps+brzuch
wtorek:
plecy+biceps+przedta
Sroda:
brzuch
czwartek:
klatka+barki
piątek:
nogi
sobota:
brzuch

Czy powodem nabierania brzucha może być ta dieta ?

Czy mogę w środę i sobotę (jeśli to pomoże) kiedy ćwicze tylko brzuch pobiegać na bieżni powiedzmy 5min rozgrzewka 20min tętno docelowe i 5 min wolnego tępa,tylko czy to nie zaszkodzi w robieniu masy ? czy można robić taki trening aerobowy przy kreatynie ?(chodzi mi o to że po kretce ładnie skoczyła obiętość mieśni i czy od aerobów nie s[padnie...) może jakieś bcaa przed tym treningiem ?

Micek185
19-03-10, 23:26
tak,zmniejsz ilość węgli najlepeij pozbądź się pieczywa na jakiś okres,dużo posiłków zastępujesz odżywkami które zawierają węgle i tłuszcze i przez to cie przylewa[/COLOR]

Czy mogę w środę i sobotę (jeśli to pomoże) kiedy ćwicze tylko brzuch pobiegać na bieżni powiedzmy 5min rozgrzewka 20min tętno docelowe i 5 min wolnego tępa,tylko czy to nie zaszkodzi w robieniu masy ? czy można robić taki trening aerobowy przy kreatynie ?(chodzi mi o to że po kretce ładnie skoczyła obiętość mieśni i czy od aerobów nie s[padnie...) może jakieś bcaa przed tym treningiem ?
kreatyna podtrzymuje stan anaboliczny i dłuzej trawi białka,trening aero jak najbardziej z tym ze musisz sie liczyc ze spadkami wagi ale to nic stracisz tłuszcz i mimo spadku wagi zobaczysz pozytywne efekty.rób raz w tyg aero 45min po treningu siłowym lub w dzien nie treningowy,najlepiej bedzie jak kupisz bcaa i zrobisz aero rano na czczo z tym że przed treningiem łyknij bcaa z wodą nie popalisz miesni a fat poleci

pietro
20-03-10, 10:16
a czy mogę do tych aerobów dać jeszcze clenburexin treca na podkręcenie spalania ? no i czy nie bede za duż spadał z wody ?

pietro
20-03-10, 10:22
czyli ma to wyglądać tak:
na czczo bcaa+45min aerobów po aero creatyna,pół godziny pożniej śniadanie ? czy jakoś inaczej
dzieki za pomoc

pietro
20-03-10, 10:34
jeszcze jedno...:)
jaki ba myć w ten dzień bilans kaloryczny dodatni czy zerowy bo nie jestem pewien....

Micek185
20-03-10, 10:41
Właśnie tak.w dni kiedy nie masz żadnego treningu obcinasz węgle w dzień kiedy robisz trening siłowy +aeroby dodatni lekki.sam musisz to wyliczyć

pietro
20-03-10, 14:54
oki dzieki

pietro
20-03-10, 22:25
mam jeszcze kłopot z dieta...
mógłbyś mi to troszke przybliżyć jak to ma wyglądać
trening aerobowy będe robił tylko w środe i sobote w takich godzinach ze względu na brak czasu i prace w taki o to sposób:

środa:
na czczo pije glutaminke+7 tabsów bcaa(1 tabletka na 10kilo masy ciała)2 kaps. clenburexin po 45min aerooby 5minwolne tępo 30min tępo docelowe 5min wolno odrazu po creatamax,30 min po śniadanie (albo interwały)

sobota:(tu w godzinach treningowych 18:00)
7tab. bcaa+2cap clenburexin
brzuch:
2ćwiczenia na dolne partie brzucha+2 na górne partie po 4 serie,(trening brzucha oczywiście w inne dni też jest)aeroby tak jak wyżej

i teraz chciałbyp prosić o oświecenie mnie jakie zapotrzebowanie w te dni zastosować bo nie moge nigdzie wyczytać,albo żle szukam,jakie zapotrzebowanie?
zerowe moje zapotrzebowanie to 2500 według urządzenia mierzącego spalanie w trakcie tych aerobów spalam 300k i nie wiem jak to ma się odnosieść do diety,nie chodzi mi tutaj o typowe spalenie tkanki ważne żeby bębenek przestał rosnąć a jak troche zleci to będzie jeszcze lepiej.Czy w środę i w sobotę zapotrzebowanie bedzie takie samo pomimo wykonywania aerobów w innych godzinach ? I jaki najlepiej w sobote posiłek po aerobach zamiast gajnera prosze o pomoc ;////