PDA

Zobacz pełną wersję : Odżywka białkowa na okres czasu.

KsL
18-03-10, 15:32
Witam.
Nigdy nie brałem żadnej odżywki i mam zamiar zaopatrzyć się w jakąś w niedługim czasie. Problemem są niestety fundusze ... Oko zawiesiłem na marce Olimp i wychodzi na to, że odżywka za 150zł starczy mi na ok 2 tygodnie. Dlaczego na tak krótko? Będę ją zażywał razem z bratem. Przechodząc do meritum... Jeśli będę brał tą odżywke białkową przez 2 tygodnie, a później przestanę, to efekty jakie uzyskałem w czasie jej brania spadną po tym? Spadek na masie, sile itd? Wydaje mi się, że dałbym rade kupować jakąś odżywkę co 2 miesiące, ale czy to sie opłaca brać z przerwami z ich dawkowaniu?

burn
18-03-10, 15:47
Będziesz miał dokładnie takie same efekty, jakbyś zamiast miarki białka zjadł serek wiejski albo cyca kury.
Odpuście sobie, lepiej dopiąć dietę i kupić 1kg kreatyny - starczy dla obu na ładny cykl.

MaSlO93
18-03-10, 15:50
Białko to suplement diety który nie bierze sie cyklicznie. Mozna ja zarzywac cały czas, nie będziesz miec zadnych spadków, nie martw sie ;)
hmm, jak bedziesz brac to razem z bratem to nie dziw sie ze starczy Ci na 2 tygodnie . Opłaca sie, jeżeli masz braki w diecie, jak nie masz to moze zainwestuj w cos innego . :)

KowalX
18-03-10, 17:34
Białko to suplement diety który nie bierze sie cyklicznie.
Odżywka nie suplement ;)

Witam.
Problemem są niestety fundusze ... Oko zawiesiłem na marce Olimp i wychodzi na to, że odżywka za 150zł starczy mi na ok 2 tygodnie. Dlaczego na tak krótko? Będę ją zażywał razem z bratem. Przechodząc do meritum... Jeśli będę brał tą odżywke białkową przez 2 tygodnie, a później przestanę, to efekty jakie uzyskałem w czasie jej brania spadną po tym? Spadek na masie, sile itd? Wydaje mi się, że dałbym rade kupować jakąś odżywkę co 2 miesiące, ale czy to sie opłaca brać z przerwami z ich dawkowaniu?

Skąd wiesz ,że na dwa tygodnie?Najpierw dieta (po pierwsze jak zjesz pierś s kurczaka czy walniesz odżywkę nie ma różnicy) ,po drugie ktoś kogo masa ciała wynosi 70-80kg będzie brał inne porcję niż np osobnik o masie 100-110kg to też weź pod uwagę.Kolejną rzeczą jest to ,że nikt nie każę brać Ci tego 3xrazy dziennie rozumiem ,że dla producentów to dobre rozwiązanie ,bo szybciej się skończy.