PDA

Zobacz pełną wersję : Redukcja

lukaszek2
18-03-10, 11:20
Witam mam pytanie chciałbym zaczac redukcje bo troszke przybyło przez zime kg i nie tylko i stad pytanie co i jak i czy dobrze wybrałęm a wiec moje typy to: spalacz DYMATIZE Dyma-Burn X-Treme + aminokwasy CALIFORNIA FITNESS WHEY AMINO + białko Ostrowia 900g + błonnik na lepsze trawienie + witaminki centrum ? Jak sadzicie białko dorzucac do tego cyklu czy raczej zrezygnować i jakie dawki na poczatek dodam ze to pierwszy raz ze spalaczem i ogolnie redukcja ! Prosze o wyrozumiałosc gdyz nie wszystko wiem i w razie błedow prosze o korekty dzieki !

Waga : 89 kg

Wzrost : 178

Cel cyklu : redukcja

stosowane już wcześniej suplementy : masówka kreatyna

uprawiane inne sporty : nie

stosowane wcześniej spalacze : nie dotyczy

suplement stosowane przez ostatnie 60 dni : nie dotyczy

przewidziane finanse na cykl : 200 - 300 zł

troszke forum studiuje jednak nie mog e nic dobrac odpowiedniego prosze o rady

MolderDist
18-03-10, 23:14
Odżywke białkową stosuj ewentualnie tam, gdzie będzie Ci brakowało białka w posiłki

Nie potrzebne to Whey Amino

o wiele bardziej przydatną są aminokwasy bcaa, także pytałeś się co dokopić to dokopiłbym właśnie bcaa np. Bcaa Xtra.

witaminki centrum są słabe, kupuj preparaty z minerałami w postaci chelatow - olimp ma jedynie i activlab chyba również.

KowalX
19-03-10, 00:08
Centrum dobre witaminy z dobrymi proporcjami i przy okazji pamiętaj ,że witaminy to również nie landrynki ;)

lukaszek2
19-03-10, 10:46
molderdist pozwole porwnac sklad obu specyfikow:
Zawartość w 10 g: acti bcca xtra
L-leucyna 2,5 g
L-walina 1,25 g
L-izoleucyna 1,25 g
L-glutamina 3,5 g

sklad whey pro:

L-Alanina 620,00 mg
L-Arginina 285,00 mg
Kwas L-Asparaginowy 1200,00 mg
L-Cysteina 380,00 mg
Kwas L-Glutaminowy 1990,00 mg
L-Glicyna 225,00 mg
L-Histydyna 180,00 mg
L-Izoleucyna (BCAA) 815,00 mg
L-Leucyna (BCAA) 1220,00 mg
L-Lizyna 1040,00 mg
L-Metionina 240,00 mg
L-Fenyloalanina 360,00 mg
L-Prolina 790,00 mg
L-Seryna 575,00 mg
L-Treonina 850,00 mg
L-Tryptofan 165,00 mg
L-Tyrozyna 345,00 mg
L-Walina (BCAA) 720,00 mg
L-Tryptofan występuje naturalnie w produkcie

zobacz to w swoim skladzie ma bcaa i duzo amino stad wnioskowałem ze moze bycc lepszym specyfikiem niz tylko samo bcaa plus glutamina jak sadzisz? no witaminki juz mam w domciu wiec nie bede wyzucał? wiec pytanko mam jak bys szamał te suple białko tylko na wieczor zamiast koktajli czy na dietke rozpisujac je uwzglednic do jedzonka ? bo troszke sie pogubiłem ? a błonnik ? jak wtedy brac przepraszam ze tak marudze ale wole sie upewnic niz dac plamy pozniej...

KowalX
19-03-10, 20:34
Białkiem uzupełniasz braki w diecie.Błonnik to samo,zależy ile spożywasz i lepiej z nim nie przesadzać.Witaminki lepsze mniejsze dawki ,a częściej.Pora zależy od rodzaju witamin,bierz po posiłku.

lukaszek2
19-03-10, 23:17
kowal a dyma burn i amino jak bys rozpisał zeby brac ? wiesz mam mały problem gdyz nie wiem no poprostu nie wiem jak sie zabrac do rozpisania diety ? napisałem post w dziale dieta ale jakos bez odpowiedzi http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?26607-jak-rozpisac-diete&p=330106&highlight=#post330106 mi poprostu trzeba wytłumaczyc bo szkoda marnowac czasu i pieniedzy wole sie przyłozyc i zrobic solidnie i z głowa wiec prosiłbym o cierpliwosc

fallenursus
19-03-10, 23:41
co to za Centrum? poka linka, boj esli te co mam na mysli to beznadziejny wybor dla ''sportowca''

lukaszek2
21-03-10, 21:37
witaminki to takie poprostu je dostałem za free wiec szkoda wyrzucac http://www.i-apteka.pl/product-pol-640-CENTRUM-z-luteina-x-100-tabl-.html tylko jak z reszta ponawiam pytanie ?

fallenursus
21-03-10, 21:39
mozesz je wcinaj, ale wiedz ze sklad zanizony;)
ps. chyba ze do europy idzie inna linia produkcyjna tego syfu:)

lukaszek2
22-03-10, 21:08
raczej nie znajac zycie ! panowie wypowie sie ktos na temat przezemnie napisany?

lukaszek2
22-03-10, 22:38
panowie chciałbym dorzucic jeszcze do tego cyklu cos takiego herbalife błonnik i ziola 180tabs oraz multiwitaminy 90 tabs i wyrzucic z niego witaminy
centrum na pozniej pomoze ktos?2939

fallenursus
22-03-10, 23:25
dymaburn tak jak zaleca producent.pewno kilka dawek dziennie,wiec jedna bierze przed treningiem na kopa. aminy przed i po treningu. zalacnzik nie dziala. ja mutli tylko biore cala dzienna dawke z ostatnim posilkiem.ale wiem ze biora roznie:)

lukaszek2
23-03-10, 19:30
postaram sie jeszcze raz załacznik wrzucic moze rozdzielczosc za duza? panowie administratorzy jesli cos zle robie z wklejeniem załacznika prosze o wiadomosc i wyrozumiałosc dzieki ! fallenursus jakbym to wrzucił czyli to co w załaczniku tj. herbalife błonnik i ziola oraz herbalife multiwitaminy jeszcze do cyklu a zdjał centrummulti ? i zamierzam białko dokupic tylko 900g ostrowi, jak je przyjmowac w dni treningowe i nietreningowe ? rozpisuje sobie diete i jak skoncze zaczynam ciezka prace ! białko ostrowi nie wrzucam do diety tylko chciałbym osobno przyjmowac do supli ktore juz mam wiec co radzisz ? dzieki z gory2940

KowalX
23-03-10, 19:44
Herbalife to syf dla kobiet.

lukaszek2
24-03-10, 11:21
ale podobno działa moj kolega pracuje u nich w firmie i mowi ze efekty sa ! dlatego pytam znawcow co o tym sadza zalezy mi na dosc konkretnej redukcji bo zimowe zapasy juz powinny odejsc razem z wiosna ! wiec dorzucac czy nie i ewentualnie jak brac razem z reszta supli?

KowalX
24-03-10, 12:39
ale podobno działa moj kolega pracuje u nich w firmie i mowi ze efekty sa ! dlatego pytam znawcow co o tym sadza zalezy mi na dosc konkretnej redukcji bo zimowe zapasy juz powinny odejsc razem z wiosna ! wiec dorzucac czy nie i ewentualnie jak brac razem z reszta supli?

Tak i zarabia od sprzedanych sztuk ,mój kolega też tam pracuję ;)
Jak widzę białko serwatkowo-sojowe o nie wiadomo jakich proporcjach w cenie 109zł za 240gram to sorry,ale to przegięcie.To samo z innymi produktami.Daj sobie z tą firmą spokój.Dobre witaminy ma np. "NOW"

MolderDist
24-03-10, 16:55
panowie chciałbym dorzucic jeszcze do tego cyklu cos takiego herbalife błonnik i ziola 180tabs oraz multiwitaminy 90 tabs i wyrzucic z niego witaminy
centrum na pozniej pomoze ktos?2939

Nie kupuj nic z herbalife!

lukaszek2
24-03-10, 21:45
dobrze panowie wiec zostaje przy centrum a herblaife polece mamie skoro na kobietach takie cuda działa ! a reszta jakbyscie radzili szamac bo nie wiem jak białko brac do tego cyklu? chciałbym nie brac jako uzupelnienie diety tylko dodatkowo np. do koktajlu przed snem ? co radzicie ? jak suple biore ! i jak amino w dni nietreningowe ? czyli błonnik w jakielkolwiek postaci odradzacie , myslalem ze pomoze prrzy redukcji?

KowalX
24-03-10, 21:52
Nie polecaj mamie ,bo produkty tej firmy są drogie i nie warte ceny.Co do białek osobiście lubię ultimate iso sensation 93 całkiem zmaczne.Za 120zł kupisz jakieś 1,6kg.Chociaż jest wiele dobrych białek tańszych.Błonnik wystarczy ,że będziesz uzupełniał z pokarmów naturalnych,olej suplementację nim.Do tego kreatyna i nic więcej nie potrzebujesz.

grzechu-82
24-03-10, 23:57
Trzymaj dietę , przyłóż się do aerobów i będzie dobrze. To 90% sukcesu.

lukaszek2
26-03-10, 10:40
kowalx dzieki tylko oto choddzi ze ja mam za darnmo te produkty w domu dlatego sie zastanawiałem a co do kreatyny nie chce jej na samym poczatku ładowac ! planuje redukcje wiec jesli kreaatyna to tylko jabłczan jakis? ale jak mowie z kreatyna daje sobie spokoj ! zamieirzam kuppic dymaburn dawkowanie jak na opakowaniu amino whey pro california w dni tren przed i po treningu do ok 30 minut przed i po / w dni nietr 2 razy rano wieczorem oraz wiitaminki centrum jak na opakowaniu . no i kwestia białka diete mam juz w trakcie pracy i jak białko mysle ze ostrowia na poczatek wystarczy pozniej w miare upływu czasu pomyslimy cos konkretniej jak byscie radzili szamac dodam iz nie chce jej jako uzupelnienie diety ! dieta swqoja drogaa białko tez dzieki!

lukaszek2
28-03-10, 14:38
panowie pomozecie dokonczyc temat?

lukaszek2
01-04-10, 21:42
widze ze las chetnych ! dzieki!

KowalX
01-04-10, 21:50
Jak masz więcej kasy to kup inne białko ,bo to w smaku raczej przeciętne ,a po co się męczyć.Kretka będzie ok czy to redukcja czy coś innego.Od niej tkanki tłuszczowej nie przybędzie ,także tym się nie przejmuj.Jeśli masz za darmo tym bardziej.
Co do spalaczy to musi ktoś inny się wypowiedzieć ,bo sam nigdy nie potrzebowałem.Co do białka to albo uzupełniasz dietę czyli jeśli go brakuje szamiesz lub jeśli nie spożyjesz jakiegoś posiłku,bo np. się śpieszysz wtedy zapodajesz białko i jakieś węgle do tego.W innym wypadku nie ma sensu kupować ,bo większa dawka niż potrzebujesz nie zostanie wykorzystana co najwyżej będziesz miał większe gazy.

lukaszek2
05-04-10, 21:01
to w koncu szamac ten błonnik czy nie bo juz sie pogubiłem ?

KowalX
05-04-10, 23:02
to w koncu szamac ten błonnik czy nie bo juz sie pogubiłem ?
W postaci suplementu nie,wystarczy z pożywienia.

lukaszek2
07-04-10, 08:27
[QUOTE=KowalX;334506] "...Od niej tkanki tłuszczowej nie przybędzie ,także tym się nie przejmuj.Jeśli masz za darmo tym bardziej." myslałem ze oto ci chodzi ?