PDA

Zobacz pełną wersję : Mac Carb + 100% Whey Protein Zastosowanie

Tomaszek
17-03-10, 21:31
Witam. Kupiłem odżywki i chce zacząc teraz pierwszy cykl. Prosze o troche pomocy.
Waga moja obecnie wynośi 75 kg, a waga końcowa ma być ponad 80 kg.
Trenuję dwa razy w tygodniu Tae kwon do i Kickbox(treningi bardzo wytrzymałościowe). Chodzę 2-3 razy w tygodniu na siłownie.

Prosze powiedzieć mi jak stosować węglowodany i białko dni treningu i w dni poza treningowe. Czy porpstu wzorować się opisem na paczkach?

Pozdrawiam Tomek.

KowalX
17-03-10, 22:18
Jeśli chodzi o treningi sportów walki to na jakąś 1h przed treningiem polecam wysokoenergetyczne posiłki ,ale mało objętościowe typu dżem,suszone owoce np banay itd. stosuję od dawna w sportach walki i świetnie się sprawdzają.

Po treningu możesz walnąć białko z węglami ,ale ilość zależna od zapotrzebowania.Trenuję również sporty walki z treningiem siłowym i by zmasować trzeba się naprawdę starać.
Trenujesz 2xtaekwondo i 2x kick czy oba treningi łącznie to 2?
Poniżej 4000kcal nawet nie masz co schodzić

Tomaszek
18-03-10, 21:31
Tae kwon do i Kick box się łączy. Trening co wtorek i czwartek.
Suszone owoce jem od dawna przed treningiem , już to wcześniej tu wyczytałem. Ogólnie staram się troche cukru przed treningiem dostarczyć.
Właśnie akurat wróciłem z walki i czuje dużą potrzebe. W ostatnim czasie bardzo mi się zmęczenie komuluje i jestem dobity. Oceny w szkole lecą w dół i ciężko jest mi się skupić.

Ja się obawiam torche złapać tłuszcz. Mam kłopot z brzuchem że taka mała warstwa tłuszczu zawsze pozostanie niezależenie jak intensywnie trenuje.

Fakt jest taki iż siłownia to dlamnie raczej dodatek! Prosze też nato zwrócić uwagę.

Pozdrawiam Tomek

Tomaszek
19-03-10, 06:42
EDIT: Głównie chodzi mi oto, by ktoś mi napisał, ile razy dziennie mam brać te koktaile.
Narazie 3x dziennie Białko po 30 g
1x dziennie po treningu Węglowodany też 30 g.

Zdaje mi się że tych węglowodanów za mało jest po rozpuszczam te 30g w zaledwie 200ml wody.

KowalX
19-03-10, 20:42
No węgli po takim treningu zdecydowanie za mało.
Mi się zdaję ,że jak będziesz miał dietę , bądź choć mniej więcej orientował się w spożyciu węgli,białek łatwiej będzie z tymi koktajlami coś doradzić.
Dokup sobie to przed treningowo :
Purple Wraath

P.s.
Jaki masz kolor moczu rano na czczo,nie masz problemu z lekkim odwodnieniem?

Tomaszek
20-03-10, 11:11
Diete jako tako staram się trzymać. Jem często ryż, kasze tuńczyka itp. Jedyny problem że czasami o 15 a czasami i 17 obiad jem.
Z moczem ogólnie wszystko w porządku. Robiłem pare dni temu badania sportowe i wszystko było w najlepszym porządku.