PDA

Zobacz pełną wersję : co radzicie?

tifia
17-03-10, 19:16
Witam wszystkich, mam 16 lat, aktualnie jestem w trakcie redukcji, dieta jest, robię aeroby i biorę l-karnitynę Vitalmax Liquid 30.000mg/500ml. Mam aktualnie trochę kasy do wydania, zastanawiam się czy nie dokupić sobie czegoś. Moim celem jest spalenie tłuszczu i wyrobienie mięśni, robię treningi siłowe, a po nich 30-35min aerobów. Coś radzicie ?

D3
17-03-10, 19:33
Jak ci waga spada do tej pory?

tifia
17-03-10, 19:45
ok 1kg tygodniowo, ostatnio przez 30 dni 5kg poszlo na 1 butelce (500ml) l-karnityny. myslalem o jakims bialku, lub kreatynie zeby nabrac masy miesniowej, ze spalaniem nie mam narazie problemów ;p

bibski
17-03-10, 21:38
białko jako uzupełnienie diety ok a kreta ja brałem na red jabłczan żeby spadków nie była jaki masz staż jak dopiero zaczynasz poczekaj z kretą jeszcze bo szkoda jej potencjału tracic na redukcje już lepiej dorzuć bcaa jak sie na jakieś suple upierasz
]

slim shady
17-03-10, 21:42
bcaa możesz jako antykatabolik

Fehu
17-03-10, 21:45
Witam wszystkich, mam 16 lat, aktualnie jestem w trakcie redukcji, dieta jest, robię aeroby i biorę l-karnitynę Vitalmax Liquid 30.000mg/500ml. Mam aktualnie trochę kasy do wydania, zastanawiam się czy nie dokupić sobie czegoś. Moim celem jest spalenie tłuszczu i wyrobienie mięśni, robię treningi siłowe, a po nich 30-35min aerobów. Coś radzicie ?

dokończyć redukcje i

maaaasować ;D

tifia
17-03-10, 22:02
bibski, mój staż to ok. 6 miesięcy, chyba zrobię tak że zacznę brać teraz białko jako uzupełnienie diety tak jak pisałeś, a jak dokończę redukcję dorzucę kreatynę, może tak być?

fallenursus
17-03-10, 22:14
dokoncz redukcje,obcinaj wegle chlej bialko. tydzien przerwy,w tym czasie relax,sauna,basen.po tygodniu kreta,bialko,powoli zwiekszasz wegle i lapiesz czysta mase podnoszac ciezkie zlomy.

lukaszek2
18-03-10, 11:24
a ja bym dorzucił błonnik jeszcze na lepsze oproznianie w toalecie ! a moze amino whey pro california zestwik aminokwasow plus bcaa ... a kretke pozniej bym dorzucił jakbym masował moje zdanie

fallenursus
18-03-10, 14:12
a ja bym dorzucił błonnik jeszcze na lepsze oproznianie w toalecie !

lepszy na to superpump

KowalX
18-03-10, 17:26
a ja bym dorzucił błonnik jeszcze na lepsze oproznianie w toalecie ! a moze amino whey pro california zestwik aminokwasow plus bcaa ... a kretke pozniej bym dorzucił jakbym masował moje zdanie
A ja bym 15-latkowi odpuścił ze zbędą suplementacją.Błonnik to on znajdzie w ciemnym ryżu i pełnoziarnistych produktach.Nie wiem po co mu też pełen zestaw aminokwasów.

lepszy na to superpump

Kurde mnie po White Flood ciągnęło na "O" :rockon:

lukaszek2
19-03-10, 11:28
kowal z amino moze przesadziłem ale blonnik to mu chyba az tak nie zaszkodzi no nie jestem znawca ale zle mu nie zycze ....

KowalX
19-03-10, 20:30
kowal z amino moze przesadziłem ale blonnik to mu chyba az tak nie zaszkodzi no nie jestem znawca ale zle mu nie zycze ....
Aminy również mogą zaszkodzić.Błonnik tak samo w szczególności jeśli nie wiesz ile spożywa,wystarczy mu naturalny.Weź też pod uwagę wiek.

lukaszek2
19-03-10, 23:13
no ty tu jestes ekspertem !