Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Częsta zgaga

Maxi90
17-03-10, 10:11
Witam!
Jak w temacie mam straszna zgage praktycznie dzien w dzien...Nie wiem dlaczego...nagorsza jest jak zjem kolacje ok tam 20 godziny i klade sie spac kolo 24 to juz robie sie powoli glodny i "rura pali"...Jem warzywa,jem owoce i wszystko co tam w lodowce(studenckiej:twisted:) jest xD czy wiece co to moze byc?czy isc do lekarza z tym?czy poprostu brac jakies tabletki jak "ranigast" czy cos podobnego i przejdzie?Moj wiek to 19 lat wiec troszke mlody jestem na czesta zgage...Waga ok 90kg(nie wazylem sie juz z 2-3miechy) i wzrost 180cm

Hermann
17-03-10, 10:17
Prawdopodobnie masz nadkwasote.Musisz brać leki zobojętniające kwas żołądkowy dostępne bez recepty i przede wszystkim zmienić diete. Unikaj słodyczy, kawy, wszelkich smażonych potraw.Spróbuj, jeżeli nie przejdzie - lekarz bo nabawisz sie wrzodów zolądka lub dwunastnicy. Sądze jednak,że zmiana diety i trybu życia pomoże.Pozdrawiam

Dorażnie możesz zastosować łyżeczke zwykłej sody rozpuszczonej w szklance wody. Sprawdzone, działa.

KowalX
17-03-10, 10:33
Witam!
Jak w temacie mam straszna zgage praktycznie dzien w dzien...Nie wiem dlaczego...nagorsza jest jak zjem kolacje ok tam 20 godziny i klade sie spac kolo 24 to juz robie sie powoli glodny i "rura pali"...Jem warzywa,jem owoce i wszystko co tam w lodowce(studenckiej:twisted:) jest xD czy wiece co to moze byc?czy isc do lekarza z tym?czy poprostu brac jakies tabletki jak "ranigast" czy cos podobnego i przejdzie?Moj wiek to 19 lat wiec troszke mlody jestem na czesta zgage...Waga ok 90kg(nie wazylem sie juz z 2-3miechy) i wzrost 180cm

Złe odżywianie.Posiłki spożywaj na 3h przed snem.Przed samym snem możesz wypić pół szklanki wody,ewentualnie szklankę mleka.