Zobacz pełną wersję : Aminokwasy brać czy nie ??
To mój pierwszy temtam na tej częśći forum, a dokładnie chodzi o to że kolega ma zamiar brać jakieś aminokwasy dodam że on ma 14 lat za 2 miesiace 15 jakiś miesiać stażu na siłowni i duży brzuch do spalenia. Poprosil mnie żebym sie zapytał czy sa jakieś przeciwskazania co do brania aminokwasow. Jeśli ktoś bedzie tak miły odpisać prosze o odpowiedz jak to brac i z jakim treningiem łączyć. Pozdro
z tego co wiem to nie należy brać poniżej 10 roku życia chociaż napisali to chyba tylko dlatego że musieli. więc nie ma przeciwwskazań. jeśli chodzi o dawkowanie to zależy czy masz zamiar kupić proste czy rozgałezione czy oba jednocześni lub też ostatnio bardzo popularne all in one czyli wszystko w jednym. chociaż przy takim stażu to raczej dobra dieta, dieta, trening a w ostateczności jakiś gainer. pozdrawiam
Przeciwskazań nie ma co do samych aminokwasów, ale bcaa są najczęściej razem z vit b6 a większe dawki niż rda dla 15-latka mogą być toksyczne.
Jednak dla mnie to strata kasy, bo wcale na tym etapie nie są potrzebne. Taki ekstremalny przykład: chcę pojechać do sąsiedniej wioski, która leży kilka km dalej, a zatankuje sobie auto do pełna paliwem rakietowym zamiast benzyną. Tylko po co?
Niech kolega do 16 roku życia ćwiczy treningiem domatora z dietą i to wystarczy.