Zobacz pełną wersję : chrom?
Zastanawiam się czy jest sens go uwzględnić w suplementacji na redukcji ( czy coś daje czy ściema ) teraz mam 10 gr bcaa 2 gr tauryny 10 glutaminy i 3 kapsy argininy ( dieta jest trening ok ) zostało mi troche oponki tylko boczki i wiem ze ciężko na końcu red coś spalić
Chrom jedynie pomaga ze hamuje apetyt (dziewczyna brała i chwali sobie). Jak to koncowka to wrzuc jakis spalacz i podbij aero powinno ladnie pójsc :)
Jak nie masz niedoborów to nic nie będzie działać.Lepiej wybrać produkty bogate w błonnik.
problem taki że spalacze słabo na mnie działają a błonnika mam dużo w diecie prawie do każdego posiłku dodaje otręby po jetfuel nawet sie nie spociłem a jak dawkę podkręciłem to pikawa boli
problem taki że spalacze słabo na mnie działają a błonnika mam dużo w diecie prawie do każdego posiłku dodaje otręby po jetfuel nawet sie nie spociłem a jak dawkę podkręciłem to pikawa boli
Spalacz to wspomagacz i tu ważna jest dieta.Jeśli boli Cię serce to radziłbym Ci przerwać branie.Czyli jesz dużo produktów pełnoziarnistych.
Możesz część węgli ,szczególnie w późniejszej porze zastąpić warzywami.Picie odpowiedniej ilości płynów też wskazane co najmniej 1litr na 1000kcal.
już to wywaliłem :) tak tylko produkty pełnoziarniste, płyny to 5 litrów minimum widzisz masz racje więcej warzyw muszę szamać w 2 ostatnich posiłkach nie pomyślałem o tym.
Ogólnie jestem zadowolony 17 kg w trzy miechy zbiłem jeszcze jakieś 5 kilo ale to najgorzej i najdłużej idzie. Nieraz nawet za mało węgli wrzucę ale organizm sam się domaga ładowania.
Nie chce nic prorokować ,ale po spadku twojej masy widzę,że przesadziłeś z redukcją.Przy takim tempie organizm sam się na Ciebie wypiął.Spaliłeś przy tym sporo suchej masy,spowolnił się metabolizm i dlatego redukcja zaczęła zwalniać tempo.Poza tym będziesz po tym miał większa tendencję do tycia.Także radziłbym teraz powoli dla zdrowia i przyszłego wyglądu.Pamiętaj ,że waga to nie wyznacznik,mięśnie mają większa masę i może to zmylać.Dobrze dodatkowo mierzyć sylwetkę i ogólnie np zrobić fotkę raz na jakiś czas dla porównania czy idziemy w dobrym kierunku.
coś tam mięcha na pewno spaliłem ale chyba ze 117 na 100 kg to nie tak dużo łapa nawet poszła do góry z 44 na 45 klata tez 4 cm do przodu a do tycia mam tendencje w genach jak się nie ruszam to nawet jak malo jem to mnie tłuszcz zalewa ale juz mam na to rade dieta całe zycie musze uwarzac co jem
do tycia mam tendencje w genach jak się nie ruszam to nawet jak malo jem to mnie tłuszcz zalewa ale juz mam na to rade dieta całe zycie musze uwarzac co jem
Tym bardziej nie spowalniaj sobie metabolizmu.A tak poza tym to gratulację ;)
MolderDist
15-03-10, 01:11
Nie ma co do kazdego posiłku dodawac błonnika.
Trzeba spożywac odpowiednie ilość, bo w nadmiarze również jest "szkodliwy"
pozatym jak bierzesz supel to jak najdłużej od posiłku z błonnikiem.
Nie ma co do kazdego posiłku dodawac błonnika.
Jak wszystko,ale jak będzie jadł posiłki z błonnikiem w naturalnej formię to na pewno nie przesadzi.Ile można go zjeść przez 4 czy nawet 5posiłków.Z tym każdym suplem to niekoniecznie,może około treningowo.