Zobacz pełną wersję : Redukcja tkanki tluszczowej i rzezba
:headbang:Witam:headbang:
16 lat
182 cm
96kg
biceps:36cm
klatka piers.:102cm
wyciskanie na klatkę: tylko 40kg
treningi dopiero zaczynam na bardzo dobrej siłce:raz w tygodniu z trenerem, raz lub dwa bez
nie posiadam żadnej specjalnej diety
Trener zalecił mi 45-60 minut treningi:3 serie(seria:20 brzuszków, wyprost ramion z hantlami 10kg 6 razy, leżenie na materacu z nogami na drabinkach i dotykanie głową mostka przez 3 sekundy 15 razy, skręty na twisterze 150 razy, oraz podciąganie na lince 20kg do pleców 15 razy)
Chciałbym abyście wygłosili opinie na temat treningu i po jakim czasie mogę zacząć brać jakieś suplementy czy odzywki :)
z góry dziękuje i pozdrawiam ;)
Masz na siłowni rowerek stacjonarny, stepper, wioślarza, urządzenie symulujące bieg narciarski? Jeżeli masz od tego zacznij. Nie chce podważać kompetencji Twojego trenera, ale MNIE sie ten trening nie podoba. Powinieneś robic dużo aerobów aby dojść do prawidłowej wagi, na odżywki przyjdzie czas. Dobierz diete w odpowiednim dziale, dużo biegaj, poczytaj o treningu siłowym ogólnorozwojowym.
dużo aerobów, zielonej herbaty i porządna dieta! I jak będziesz się starał to nawet 4kg w miesiąc może spaść z wagi:)
Tak jak Ci mówia- dieta. Trening beznadziejny- poszukaj cos na temat treningu siłowego, a po kazdym treningu kręc jakies aeroby- bieżnia, rowerek wiosła itp.
MolderDist
13-03-10, 23:29
Nie wiem co to za trener, chyba kurs instruktorski to skończył w marzeniach, albo tylko zwodzi ludzi, że ma uprawnienia?
:headbang:Witam:headbang:
treningi dopiero zaczynam na bardzo dobrej siłce:raz w tygodniu z trenerem, raz lub dwa bez
nie posiadam żadnej specjalnej diety
Trener zalecił mi 45-60 minut treningi:3 serie(seria:20 brzuszków, wyprost ramion z hantlami 10kg 6 razy, leżenie na materacu z nogami na drabinkach i dotykanie głową mostka przez 3 sekundy 15 razy, skręty na twisterze 150 razy, oraz podciąganie na lince 20kg do pleców 15 razy)
Chciałbym abyście wygłosili opinie na temat treningu i po jakim czasie mogę zacząć brać jakieś suplementy czy odzywki :)
z góry dziękuje i pozdrawiam ;)
Takie coś to tylko w Erze :whistle:
Następnym razem spytaj tylko bez żartów czemu mają służyć te ćwiczenia,bo sam jestem ciekaw hmm...Czy on jest trenerem czy jakimś rehabilitantem,a może prowadzi w-f i nic mu się nie chce? ;)
Brzuszki i ćwiczenia rozciągające zostawiłbym na koniec ;)
słyszałem że ludwik doskonale usuwa tłuszcz...
heh no to widzę ze gość zero pojęcia ma :P
dziękuje wam za rady :)
a co powiecie na basen ??
heh no to widzę ze gość zero pojęcia ma :P
dziękuje wam za rady :)
a co powiecie na basen ??
Ale basen co ?No ogólnie dobre ćwiczenie aerobowe.
Generalnie jak najwięcej ruchu. Basen bardzo wskazany. Bieżnia,biegi , rower,boks wszystkie ćwiczenia wykonywane w szybkim tempie abys sie pocił . Wszelkie ćwiczenia siłowe z niewielkim obciązeniem rób aby przyzwyczaić organizm do typowych ćwiczen siłowych. Wzmocnisz stawy .Po pewnym czasie waga dojdzie do odpowiedniego poziomu, przejdziesz do ćwiczeń kształtujących sylwetke, mam tu na myśli rozbudowanie muskulatury. Z dietą nie przesadzj, jestes w wieku rozwojowym nie musisz stosować rygorystycznych diet. Ogranicz węglowodany . Unikaj słodkich napojów, słodyczy,fastfodów. Wykażesz sie cierpliwościa i odrobiną silnej woli w szybkim tempie osiągniesz wymarzoną wage, organizm młodego człowieka ma szybki metabolizm. Podsumowując ; dużo ruch, basen cacy, zero słodyczy ,RUCH. Trzymam kciuki.
słuchaj co tu piszą i stosuj się do diety dzięki rada z forum (i ciężką praca na siłowni ) zgubiłem przez 3 miesiące 17 kg
moi drodzy serdecznie wam dziękuje za pomoc !! :)