Zobacz pełną wersję : moja dieta
Potrzebuje diete na mase dla 16latka waga 75 kg chce zeby to sie opierało na normalnym jedzeniu typu ryże kasze kurczak ryby jajka. miedzy 8 a 15 jestem w szkole wiec wtedy jakies owoce kanapka. Mam prosbe do Giro jesli moglbys to zrobic to bede Ci wdzieczny
Oblicz zapotrzebowanie na kcal... zdrowie jest ok??
slim shady
11-03-10, 18:17
wykorzystujecie biednego Giro ...
wystarczyłoby przeczytać 2-3 tematy i dać swoje wypociny do oceny
slim ja juz kiedys probowalem to ukladac ale nie mam do tego glowy nic mi z tego nie wychodzilo.
Giro zapotrzebowanie 2340kcal i ze zdrowiem nie ma klopotow. no i tak jak mowie 8-15 szkola i chce zeby to sie opieralo na normalnych posilkach nie jakies wymyslane
Będzie na 2340kcal, cierpliwości...
tzn moje zapotrzebowanie tyle wynosi nie liczac tego co na mase +500kcal(chyba)
Potrzebuje diete na mase dla 16latka waga 75 kg chce zeby to sie opierało na normalnym jedzeniu typu ryże kasze kurczak ryby jajka. miedzy 8 a 15 jestem w szkole wiec wtedy jakies owoce kanapka. Mam prosbe do Giro jesli moglbys to zrobic to bede Ci wdzieczny
sciagnij sobie dziennik vitalmaxa (wpiszw google) i tam bez problemu ulozysz bo samo liczy ilosc i wartosci kcal.
Jak Ty chcesz w szkole jesc owoce i kanapki to bedzie cieniutko. Trzeba bedzie wzial kubelek zrobic wczesniej jedzenie i działac.
slim ja juz kiedys probowalem to ukladac ale nie mam do tego glowy nic mi z tego nie wychodzilo.
Giro zapotrzebowanie 2340kcal i ze zdrowiem nie ma klopotow. no i tak jak mowie 8-15 szkola i chce zeby to sie opieralo na normalnych posilkach nie jakies wymyslane
Czego nie potrafisz liczyć?
Z arytmetyką problemy a chce się zabierać za treningi i diety :/
nie umie wyliczyc tego zeby mi w miare dobrze posilkach wyszlo bialko wegle i tluszcze zawsze jak ukladalem to jedno miwychodzilo a drugie znow nie.
wy na tym forum tylko zjebac potraficie coniektorzy
A widziales moja rade wyzej o programie co sam Ci liczy? Jak problem ze jedno wychodzi a drugie nie to zrob tak: ułóż białko i węgle a tłuszcze zostaw na koniec i zbilansuj oliwa z oliwek lub innymi zdrowymi tluszczami (podalem Ci oliwe bo tam masz sam tluszcz i moze uzupelnic dowolna wartoscia)
nie umie wyliczyc tego zeby mi w miare dobrze posilkach wyszlo bialko wegle i tluszcze zawsze jak ukladalem to jedno miwychodzilo a drugie znow nie.
wy na tym forum tylko zjebac potraficie coniektorzy
Przykładowo jeśli spożyjesz np 20g białek ,20g węglowodanów i 20g tłuszczy.Oba pierwsze mnożysz przez 4 ,a tłuszcze przez 9 i wychodzą kalorię(w tym przykładzie wyszło by 340kcal).
Sprecyzuj co Ci nie wychodzi przy układaniu.
poprostu posilki mi nie wychodza zawsze jednego mi wyjdzie duzo mniej drugiego wiecej z jednym trafie mniej wiecej
poprostu posilki mi nie wychodza zawsze jednego mi wyjdzie duzo mniej drugiego wiecej z jednym trafie mniej wiecej
No nie wiem jaki problem; masz np 100g białka w jakimś produkcie jeśli wychodzi za mało dajesz go trochę więcej i w drugą stronę.Zresztą jak masz przykładowo spożywać 2g białek na kg/mc,a spożyjesz danego dnia 1,8g to nic wielkiego się nie stanie.
Zapotrzebowanie: 2340 kcal
I Śniadanie - 6.30 – 7.00
Płatki owsiane – 100g
Jaja kurze całe – 120g (2 sztuki)
Mleko 0,5% - 200ml
Dżem truskawkowy – 50g
II Śniadanie - 10.00
Chleb pełnoziarnisty – 100g
Mięso z piersi z kurczaka bez skóry – 90g
Brokuły – 150g
Orzechy włoskie – 10g
III Posiłek - 13.00
Chleb pełnoziarnisty – 100g
Mięso z piersi z kurczaka bez skóry – 90g
Papryka czerwona - 150g
Dynia pestki – 10g
IV Posiłek – przed treningiem - 16.30
Ryż brązowy – 80g
Dorsz świeży – 110g
Papryka czerwona – 100g
Pomidor – 100g
Oliwa z oliwek – 10ml
TRENING 18.00 – 19.15
V Posiłek – od razu po treningu - 19.15
Carbo – 50g
VI – 30 minut po treningu – 19.45
Pumpernikiel – 120g
Tuńczyk w wodzie – 100g
Kapusta czerwona – 100g
Szczypiorek – 10g
VII – Kolacja – 22.00 – 22.30
Twaróg półtłusty – 150g
Oliwa z oliwek – 8ml
Białko: 178g
Tłuszcz: 70g
Węglowodany: 375g
2340 kcal
Dieta bdb jedyne co bym zmienil to dzem na miod, ryz zmienil z puperniklem zeby byl po treningu i oliwe na noc odpuscil skoro dajemy twarog poltlusty a dal ja do innego posilku (nie ma co obciazac watroby).
zamiast pestek z dyni dam troche moreli ;p
a co to jest puumpernikiel?
A ja bym się dżemu nie bał i pestki jak nie lubisz to nie jedz ;)
dzem bede jadl bo mi pasuje co to ten pumpernikiel
slim shady
15-03-10, 17:03
dzem bede jadl bo mi pasuje co to ten pumpernikiel
rodzaj chleba
dobra dzieki damagiro za diete :)