Zobacz pełną wersję : Dieta dla mnie
Witam!
Na co dzień trenuję piłkę ręczną, lecz jestem strasznie szczupły i muszę nabrać masy, dlatego też wstąpiłem na to forum. Ważę około 50kg, wiek 15 lat.
Czy można by prosić o jakąś dietę dla mnie na masę?
Patrzyłem na przykłady, ale tam same diety dla przedziału 60-90kg.
Oblicz sowoje zapotrzebowanie na kcal i wtedy coś sobie dopasuj (waga przy tych dietach to tylko taki przykład).
W podanych w przyklejnoym temacie kalkulatorach zapotrzebowanie na kalorie wahało się w granicach 3000, jednakże proszę zauważyć, iż nie jestem w stanie podać dokładnie ile mam danego treningu, ponieważ wszystko zależy od trenera, a także czas treningów różni się od siebie i nie jest równomierny. Poza tym, mam 15 lat, a kalkulatory były dla osób dorosłych (18+)...
Nie chcę diety z żadnymi odżywkami, ani niczym podobnym.
Dobra coś się złoży na 3000kcal, cierpliwości...
P.S. Czy oprócz piłki ręcznej trenujesz coś na siłowni?
Od czasu do czasu trenuję w domu na drążku, lecz to rzadko i sporadycznie. Od czasu do czasu na treningach idziemy właśnie na siłownię, lecz to też strasznie rzadko.
Można wiedzieć, na kiedy będzie ta dieta? : P
Bardzo szybko chciałbym zacząć, aby wcześniej było widać efekty : ).
Można wiedzieć, na kiedy będzie ta dieta? : P
Bardzo szybko chciałbym zacząć, aby wcześniej było widać efekty : ).
To jest sport dla cierpliwych.
Andrew_ace
08-04-10, 14:31
Daliśmy znać naszemu dietetykowi, tworzy dietę dopasowaną indywidualnie dla Ciebie a to chwilę trwa.
Wzrost?
Podaj jak często trenujesz (około),ile trwają treningi,oceniasz je jako wyczerpujące,jaką masz budowę ciała?
172, 2h dziennie + turnieje/zawody, zależne od trenera - przed ważnymi turniejami/meczami lekkie, zazwyczaj ciężkie, szczupły - bardzo.
A w szkole ,pracy jak wygląda wysiłek:niski,średni ,ciężki?
Te 2h dziennie są właśnie w szkole (Sportowa), to jest jako trening. Poza tym i turniejami, tylko od czasu do czasu coś tam się robi.