Zobacz pełną wersję : Pasy wyszczuplajace?
Mam problem polegajacy na tym ze mam lipomastie (czyli tluszcz na klatce piersiowej i sutkach) mimo ze jestem szczuplej budowy. Skoro to lipomastia to teoretycznie da sie to spalic skoro to sam tluszcz
http://img97.imageshack.us/img97/8954/obraz243c.jpg tak to mniej wiecej wyglada. Mysle nad kupnem pasa wyszczuplajacego takiego wibrujacego i chcialbym zasiegnac Waszej opinii, bardzo zalezy mi czy ktos kto tego uzywal albo ma z tym stycznosc moglby mi pomoc.
chodzi mi o takie pasy, tego typu, sam nie wiem jaki dokladnie bo nie znam sie na tym:
http://allegro.pl/item944902218_rewelacyjny_pas_wyszczuplajacy_piekn e_cialo.html
http://allegro.pl/item940663931_shaking_body_pas_wyszczuplajacy_podw ojny_nowosc.html
http://allegro.pl/item936752583_bk601a_pas_odchudzajacy_abtronic_x2_ ab_tronic.html
Tluszcz z klatki piersiowej jest bardzo trudno zgubic, trudniej niz z brzucha np dlatego mysle o tym pasie ktory moglbym zakladac podczas czynnosci domowych.
Co o tym sadzicie?
jakzes sie kar.... do takiego stanu chlopie doprowadzil ?
ciachowicz
09-03-10, 19:29
mi sie wydaje, ze pasem tluszczu nie spalisz, a tylko wode wypicisz podskorna. kurde ile elektroniki w tych pasach :)
@pacos (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?6571-pacos)
aeroby + dieta + trening
Moim zdanie pasy nie zaszkodzą, choć szkoda kasy na nie, jeśli będziesz odpowiednio i systematycznie trenował to klatka się na pewno rozrosnie i zmieni kształt, oczywiście przy odpowiedniej diecie i ćwiczeniach. Osobiście widziałem gorsze klaty, gości jak zaczynali przygodę z siłownią, wiec uważam że kasą którą miałeś wydać na pasy, przeznacz na odpowiednie odżywki, i oczywiście trening plus cierpliwość.
Jak nie zaszkodzą; wyda niepotrzebne pieniądze i nic mu nie da.
Akurat w tej kwestii nie zal mi na to pieniedzy, co do treningu, diety i aerobow.. hmm nie bardzo mam na to czas dlatego zapytalem o pas. Ale tak w sumie to skoro taki pas spala tluszcz z brzucha, ud itd to nie spali z klatki?
ciachowicz
09-03-10, 21:03
ten pas nie spala tluszczu tylko tak jak wyzej pisalem tylko wode pod skora. wypowiedzia o braku czasu widze, ze chcesz jak najmniejszymi srodkami idac na skroty osiagnac cel. niestety nie w tym sporcie. tutaj liczy sie ciezka dluga praca. pozdrawiam.
Akurat w tej kwestii nie zal mi na to pieniedzy, co do treningu, diety i aerobow.. hmm nie bardzo mam na to czas dlatego zapytalem o pas. Ale tak w sumie to skoro taki pas spala tluszcz z brzucha, ud itd to nie spali z klatki?
Czytasz uważnie?Pas nic nie daje ,nie spala tkanki tłuszczowej ,a jednie wypocisz trochę wody i działa to bardzo krótkotrwale.Ten sam efekt będziesz miał owijając się folią.
W jaki sposób nie masz czasu na dietę?Zamiast jakiegoś posiłku spożywasz inny.Wcale nie trzeba nic specjalnego tworzyć często zamiana produktów na inne wiele da.I na pewno znajdziesz czas 2-3razy w tygodniu na 30min biegu,szybki spacer itp ;)
Co do sposobu żywienia to spróbuj np zastąpić białe pieczywo pełnoziarnistym ,biały ryż ciemnym,dodawaj warzywa na wieczór zamiast węglowodanów.Pij sporo wody i olej chipsy,słodycze.Staraj się w miarę możliwości jeść o podobnych porach co ok 3h(nie musi być jak w zegarku) i jemy 2-3h przed snem.
fallenursus
09-03-10, 21:19
obwin sie celafonem
obwin sie celafonem
a cyce posmaruj kozim gównem
tez miałem taki problem ale dwa miechy redukcji diety i ostrej zap.. na siłowni i juz jest ok bez tego żaden cud pas nic nie da
ciachowicz
10-03-10, 10:17
a cyce posmaruj kozim gównem
hmmm ciekawe doswiadczenia. dziala ? hehe
hmmm ciekawe doswiadczenia. dziala ? hehe
sie nie dowiesz póki nie spróbujesz
a tak w ogóle to olac te pasy miałem taki od sasiadki to nic tylko mnie wytrząsło na na wszystkie strony
mam nawet gorsze cyce niż Ty;> ale i od ponad miesiąca chodzę na siłkę+dieta+ aeroby(na siłownie w jedną stronę jadę 20minut rowerem) i mam marzenie aby do lata mi to zeszło:) jakiś mięśni super mega nie chce mieć tylko kur*a cyców już nie chce:)
Tobie też polecam chodzenie na siłownie
co do tych aerobow to wlasnie w wakacje codziennie biegalem rano po jakies 30 min przez miesiac czyli no duzo i nie widzialem zadnego efektu dlatego teraz do tego sceptycznie podchodze. a co do planu na redukcje to raczej takiego nie moge zrobic bo jestem na tyle chudy i mam mala wage ze nie chce jej dodatkowo tracic.
czyli widze ze Wasze zdanie na temat pasa raczej na nie?
kurcze niewiele tluszczu jest a tyle potrafi napsuc zycia.. ehh
wydaje mi sie ze to jest kwestia gospodarki hormonalnej. i tutaj nic nie zmienisz w prosty sposob.
mysle ze musisz poczekac troche az zaczniesz zdrowo nabierac masy, wtedy to sie zgubi.
generalnie jest to tak bardzo widoczne dlatego ze jestes szczuply. jak doyebiesz masy to nie bedzie tego widac, ale aeroby nigdy nie zaszkodza, a pas "wyszczuplajacy" pozostaw dla MANGO-holików
co do tych aerobow to wlasnie w wakacje codziennie biegalem rano po jakies 30 min przez miesiac czyli no duzo i nie widzialem zadnego efektu dlatego teraz do tego sceptycznie podchodze.
Biegaj przynajmniej 40min do 1h.Dodatkowo czy trzymałeś podczas biegu odpowiednie tętno,odpowiednio się odżywiałeś?
czyli widze ze Wasze zdanie na temat pasa raczej na nie?
Raczej na nie.Kup sobie za to dobre buty do biegania.
a wiec bylem u lekarza endokrynologa i na usg i okzalo sie ze jest to sam tluszcz. Chyba mam jakies tendencje do tego niestety. A wiec pozostaje to spalic.
Mysle ze jedynym w miare roziwazaniem mozliwym do wykonania jest u mnie skakanka, czy pomoze mi ona spalic ten tluszczyk? i do tego myslalem zeby kupic taki pas neoprenowy czy cos w tym stylu i zakladac na klate, kosztuje grosze a podobno dodatkowo dociepla podczas treningu.
fallenursus
13-03-10, 18:30
a poco byles u tego endo?zby zbadac czy na brzuchu masz tlusz???
ps. skakanka jest jedna z najlepszych form aerobow
przed pojsciem na usg wolalem skosultowac sie z endokrynologiem ktory tez powiedzial ze wyczuwa tluszcz raczej