PDA

Zobacz pełną wersję : Co robić??

RafiKrk
06-03-10, 22:37
Witam jestem początkujacy zaczołęm sobie ćwiczyć w domu ułożyłem plan diete no i cwiczę tak juz około 2/3miesiące no i niewidać efektów stosuje drening domatora +hantle i drążek bo to mam w domu zanim się zapisze na siłownie to chciał bym już jakoś wyglądać no i nabrać siły...waże 68 kg i mam 170 wzrostu i niewiem czy może niezacząć brać jakiś odżywek gainer?może kreatyna czy cos na mase bo niemoge przytyć a jem dużo prosze o jakieś rady... z góry dziękuje Rafał

szycha77
07-03-10, 02:43
Można dużo jeść a jedzenie g@wno warte. Zapodaj dietkę oraz trening. Ocenimy.
Na kretę za wcześnie.

ciachowicz
07-03-10, 10:14
treningiem domatora tez nie mysl, ze niewiadomo ile zdzialasz.

Pusia
07-03-10, 10:25
zanim się zapisze na siłownie to chciał bym już jakoś wyglądać no i nabrać siłył

Zadaj sobie pytanie jaki jest glowny cel silowni i przeczytaj to co napisales jeszcze raz.
Z twojego rozumowania wynika ze grubas musi schudnac zeby isc na silownie i schudnac, a chuderlak musi zbudowac atletycko budowe zeby isc cwiczyc.
Brawo brawo i jeszcze raz brawo...

RafiKrk
07-03-10, 12:02
trening mam taki : 3/4razy w tygoniu
rozgrzewka ok.15min
podciąganie na drążku 2x po 10 podciągnieć
przerwa 2min.
pompki piąstk 2x po15/20pąpek
Pompki w podporze tyłem 10x
przerwa 2min.
hantelki 4x30
rozpietki 4x20

przysiady ile mi sie chce hehe
i brzuszki też ile mi sie chce
no czasem ponapierdzielam w worek ;] icoś pobiegam
bo chce przytyć ale niestracić szybkości:)

dieta: no to jem 5posiłków dziennie .. ograniczm przyprawy jem ryby kurczaki ryż bannany jogurciki itp...

burn
07-03-10, 12:08
Na takim treningu masy nie zrobisz, jedynie siły możesz trochę nabrać. Goń na siłownię, jak masz możliwość.
Nie ograniczaj przypraw, tylko dawaj właściwe :)
Pieprz świeżo mielony, czerwona papryka, chili - są ok. Sól wywal w miarę możliwości.
Jogurciki - jeżeli nie naturalne, tylko smakowe, to wywal z diety.

RafiKrk
07-03-10, 14:21
:clap: Dziekuje wszystkim za rady licze jeszcze na jakies propozycje treningu na mase i siłe:) który moge wykonywać w domu dysponuje hantelkami drążkiem i za niedługo dokupie gryf i troche obciażęnia;] z góry dziękuje i pozrdawiam:]:razz:

szycha77
07-03-10, 22:40
Z dwoma hantelkami to rzeczywiście zrobisz trening, że ho ho.
NAPIERDZIELAJ NA SIŁOWNIE!!!

Czyżyk
07-03-10, 22:49
Soli z "diety" nie wydalaj. Dzieki niej bedziesz mogl wiecej wody w organizmie zatrzymac, przez co bedziesz wiecej wazyl i bedziesz lepiej wygladal. Tak bardziej "masowo" :D

Co do treningu, to polecam 5x5.

Na silke powinno sie od poczatku chodzic.

fallenursus
07-03-10, 23:12
Soli z "diety" nie wydalaj. Dzieki niej bedziesz mogl wiecej wody w organizmie zatrzymac, przez co bedziesz wiecej wazyl i bedziesz lepiej wygladal. Tak bardziej "masowo" :D

.
my temu panu podziekujemy

Czyżyk
07-03-10, 23:35
Cytat: "my temu panu podziekujemy". fallenursus, wyczuwam ze pisales w sensie negatywnym. A skoro dobrze wyczulem, to wyjasnij mi dlaczego masz takie zdanie. Moze napisalem cos niezgodnego z prawda, co?

fallenursus
08-03-10, 01:30
ktos moze uwierzyc ze sol zdrowa i przydatna w diecie.

Czyżyk
08-03-10, 01:41
Sol nie jest zdrowa, ale zatrzymuje wode w organizmie, przez co wygladamy jak opuchnieci. A przeciez lepiej byc troszke opuchnietym, niz juz calkowicie jak sam szkielet wygladac.

fallenursus
08-03-10, 01:42
poto jest kreatyna :)ktora jest zdrowsza od nadmiaru sodu w organizmie. ale jak ktos po tym wyglada jak pokemon to ma zero pojecia o diecie.

Czyżyk
08-03-10, 01:44
Tak, kreatyna tez zatrzymuje wode. Masz racje, kreatyna jest duzo zdrowsza od soli, ale pamietaj, ze jej nadmiar tez jest szkodliwy dla zdrowia.

Czyżyk
08-03-10, 10:04
Cytat: burn: "Pieprz świeżo mielony, czerwona papryka, chili - są ok. Sól wywal".

To moze wszystko wyjasnie od poczatku.
Nie kazalem mu dziennie pochlaniac 1kg soli, tylko mowilem zeby jej calkowicie nie eliminowal z diety, bo niedobor soli tez jest niebezpieczny dla zdrowia. A to, ze sol zatrzymuje wode, to podalem jako przydatna ciekawostke.

To zrobny podsumowanie tego tematu.
Po 1. nadmiar soli jest szkodliwy.
Po 2. niedobor soli jest szkodliwy.
Po 3. sol powinna zawierac sie w naszej diecie.

D3
08-03-10, 10:31
[QUOTE=Czyżyk;326355]Soli z "diety" nie wydalaj. Dzieki niej bedziesz mogl wiecej wody w organizmie zatrzymac, przez co bedziesz wiecej wazyl i bedziesz lepiej wygladal. Tak bardziej "masowo" :D/QUOTE]

Każ mu jeszcze jeść pączki i 5x w tygodniu w Mc'u. Też będzie wyglądał bardziej "masowo". Chłopie jest jedna zasada. Jak się nie znasz to się nie udzielaj (jak w twoim przypadku), bo wygląd chłopakowi spierd****z i będzie utyty.

Czyżyk
08-03-10, 10:42
Do Narg.

Wiem co pisze i pisze zgodnie z prawda. A Ty nie wiadomo po co, o jakis paczkach nawijasz. Jak nie masz nic sensownego do napisania, to moze lepiej nic nie pisz. Sol jest potrzebna organizmowi i nie mozna jej calkowicie wykluczyc z diety. Koniec tematu.

Coristo
08-03-10, 11:54
Ale jak to napisałeś za pierwszym razem to brzmiało jakbyś mu kazał jeść sól bo od tego urośnie ;]

D3
08-03-10, 11:55
Ale jak to napisałeś za pierwszym razem to brzmiało jakbyś mu kazał jeść sól bo od tego urośnie ;]

Wiesz na głupotę nie ma rady :/

Pusia
08-03-10, 15:02
Z ta sola to byla rada typu :

Chcesz urosnac?
Kup sobie buty z wysoka podeszwa ahahhah

Karagel
08-03-10, 18:56
Nie gadaj mu głupot z solą bo sól jest nie zdrowa max dziennie można spożywać 5 g. Niech bierze michę i je to co zdrowe i dużo owoców i warzyw

Czyżyk
08-03-10, 19:13
Kolejny wyskoczyl. Jakich glupot? Niedobor soli tez jest szkodliwy, mozesz to pojac? Oby w koncu tak. Napisalem tylko, zeby nie wykluczal calkowicie soli z diety i, napisalem tez, ze sol zatrzymuje wode. I dajcie juz spokoj. Po czesci ja mam racje i po czesci Wy macie racje. Panowie, nie piszcie juz o tej soli, skoro juz wszysko jest wyjasnione.

fallenursus
08-03-10, 19:28
wystarczajaco soli bedzie mial z konserwantow uzywanych w rzarciu.:shifty:
nimi sie nie przejmuj, to banda koksow, teraz koncza cykle zimowe lub sa w czasie odbloku i im odbija:twisted:

ghetto
08-03-10, 19:46
dokladnie jak pisze Fallen...czlowieku w zarciu jest tyle soli ze nie musisz nic solic a i tak bedziesz jej mial az za duzo...a szkodliwych dzialan nadmiaru soli jest o wiele wiele wiele wiecej niz jego nie doboru!

Hermann
08-03-10, 20:34
U mnie na siłownie chodzą; grubi, chudzi, starzy, młodzi, kobiety, małolaty, gość po jakimś wypadku utykający na noge,oraz oczywiście super umięśnieni faceci. Jedni ubrani są w modne szorty i koszulki z markowymi znakami, inni w rozciągnięte bluzy i portki z ciucholandu. Chciałem tu nawiązać do Twojego pierwszego stwierdzenia,że musisz lepiej wyglądać aby iść na siłownie. Jeszcze nigdy nie widziałem aby ktoś sie z kogoś nabijał, chyba że gdzies trafi sie jakiś wyjątkowy debil. Odnośnie sprzętu to jak Wujek Dobra Rada doradze Ci coś. Masz drążek, niewielki bloczek kosztuje ok 8 zł, metr solidnej linki 1zł 40 gr.Kilka zaczepów ,razem wszystko około 25zł. Masz własny wyciąg. Jako obciążeń możesz użyć hantelków, wszelkiego rodzaju żelastwa a nawet pojemników z wodą.To oczywiście prowizorka ale warta dla niezamożnych i tych co z jakichś powodów nie mogą korzystać z profesjonalnego sprzętu. Odnośnie diety poszukaj w dziale Dieta wypowiedzi specjalistów zamiast czytać bzdury o soli. Moim zdaniem trening domatora przynosi efekty, trzeba go oczywiście urozmaicać. Nie czekaj na poprawe sylwetki, lecz jeżeli masz kasei nie ma innych przeszkód przełam sie idz na siłownie a za kilka dni sam będziesz sie śmiał ze swoich obaw. Oczywiście poza siłownią też możesz doskonalić sylwetke.Ostatnia rada; kulturystyka jest jak nauka w zakres której wchodzi nie tylko anatomia,dietetyka ale także psychologia. To ciągła walka ze swoimi słabościami i niedoskonałościami.Czytaj, pytaj, ANALIZUJ WYPOWIEDZi i NIE SPIESZ sie. Zycze powodzenia.