PDA

Zobacz pełną wersję : Dieta na rzeźbę dla zielonego

Alfonso35
04-03-10, 15:58
Witam,
Czy mógłby ktoś ułożyć mi dietę? Mam na myśli stratę ok 5 kg tłuszczyku (w podstawówce byłem gruby i mi jeszcze trochę zostało) i wyrzeźbienie "klaty" (przy okazji możecie powiedzieć jakie biało czy coś mam brać). Mam ławeczkę oraz w najbliższym czasie zamierzam chodzić na basen. Czytałem temat shady'ego, ale wszystkie informacje są tam ogólne. Moglibyście mi także napisać jakieś wskazówki w tych tematach, bo siedzę w tym pierwszy raz (np ile białka na ile czasu treningu)
Moje "dane":
waga:75 kg
wzrost:185
Z góry dzięki, pozdrawiam :)

szycha77
04-03-10, 18:47
Żeby zrobić rzeźbę, trzeba mieć trochę wiedzy i stażu, a ty Alfonsiu (bez urazy) masz gównianą wiedzę i gówniany staż.
Masz ławkę i co do tej ławki? Regulowana? Potrzebne są: stojaki, gryf prosty długi, łamany, hantle. To podstawa. A z tym się wiążą spore koszta. Taniej wyjdzie karnet.
Wpierw przez miesiąc robi się trening obwodowy, przygotowujący mięśnie do właściwego treningu. I najważniejsza dietka. Na pewno cuś znajdziesz. Wystarczy przejrzeć starsze tematy.
Pozdro.

Alfonso35
04-03-10, 19:45
no, widzisz dla tego zakładam takie tematy. Wyjaśnienia: 1-ławkę dostałem (historia niedługa ale niemiła, więc jej nie opowiem) 2-gryf mam prosty (ciekawe czym się różni od tego powyginanego) 3-hantli też nie braknie 4-"Wpierw przez miesiąc robi się trening obwodowy, przygotowujący mięśnie do właściwego treningu. I najważniejsza dietka."- konkrety mile widziane :)

szycha77
04-03-10, 19:53
[QUOTE=Alfonso35;325333]n 2-gryf mam prosty (ciekawe czym się różni od tego powyginanego) [/QUOTE
I ty chcesz robić rzeźbę? Jak nie masz pojęcia czym się różni gryf prosty od "powyginanego?" Chcesz rady? Idź na siłownie.

Alfonso35
04-03-10, 20:52
"Idź na siłownie"- jakże pomocna rada...

szycha77
04-03-10, 20:59
Od cholery jest tutaj treningów! Wystarczy poszukać.
P.S. Czym się różni penis od pochwy? Tym samym czym sztanga prosta od łamanej.