Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nowa praca i kłopot z treningiem, z 3 na 2 musze..

krzysztof122354
04-03-10, 14:47
Hej chłopy, tak jak w temacie sprawa jest kiepska. Do tej pory miałem trening 3 razy w tydniu., pon klat+tric, śr plec+bic, pt barki+czasem nogi, takim planem jade powiedzmy od sierpnia chyba a ćwicze chyba od czerca zeszłego roku. Do tej pory miałem lajtowa prace na produkcji, a za tydzień od poniedziałku ide do pracy w firmie ogrodniczo brukarskiej i...
-praca jest po 10 h dziennie od 7 do 17
- w zależnościod pogody może się przeciągnąć
- domyślam sie że jest to dość ciężka praca fizyczna, bo sam koło domu kostki kładłem to wiem
- do tego zaczynam kursy za dwa tygodnie na spawacza więc dodatkowo nie ułatwia to sprawy

Już dziś wiem że nie wyrobie 3 razy w tydniu, raz że z czasem, dwa że pospalał bym wszystkie mięśnie bo zadnej regeneracji by nie miały więc chciałbym chodzic dwa razy w tydniu na siłke i tu jest problem, bo należałoby wtedy zrobić typowa ogólnorozwojówke ( dużo planów przeglądałem) ale mi sie strasznie nie chce czegoś takiego że każdego po trochu więc pomyślałem że zrobie dwa dni i jednego np pon: klata 12seri, bic 9 seri i tric 9 seri, drugi dzień np czwartek: plecy 12 seri, barki 12seri i kaptury.
Wiem że kazy powie że przeładowane, ale ja i tak pocałym dniu bende przeładowany, więc skróciłem serie na plery, klat i barki wiec co o tym myślicie??

Jolly
04-03-10, 14:56
Jak 2 dni to bym polecił fbw 5x5 :). Ogólnie kiepska sprawa, mam podobnie odkąd robię na zmiany ;/

krzysztof122354
04-03-10, 15:20
myślałem o fbw 5x5 ale jakos bardziej mi podchodzi mój plan z moimi ćwiczeniami. Pozatym jeszcze sprawa energi na treningu, co byś polecił wypijać tigera przed treningiem , który chyba jeszcze niegdy nie zadziałał, czy carbo w czasie treningu pić?

Jolly
04-03-10, 15:21
W ogole co to za praca, na jakie zmianyitp? ciężka fizycznie?

krzysztof122354
04-03-10, 16:06
nie, tak jak wcześniej pisałem, fizyczna od 7 do 17 albo i dłużej, brukowanie plus przerabianie ogrodów., wcześniej miałem lekką bo na trzy zmiany, stałem prz maszynie 15 min i nic nie robiłem a na końcu tylko związałem i pomierzyłem w 2 min pare rułek, ale nie stety kasa na produkcji 1400-1500 netto z sobotami, a tu za godzinke 10 i luz:-)

KowalX
04-03-10, 16:15
myślałem o fbw 5x5 ale jakos bardziej mi podchodzi mój plan z moimi ćwiczeniami. Pozatym jeszcze sprawa energi na treningu, co byś polecił wypijać tigera przed treningiem , który chyba jeszcze niegdy nie zadziałał, czy carbo w czasie treningu pić?

Wystarczy woda.Jak masz dłuższy trening to około treningowo z większą ilością minerałów.Chcesz mieć więcej energii zadbaj o odpowiedni posiłek przed treningowy i zdziwisz się ,że daje więcej energii niż wszelkie pobudzacze ;)
Powinien zawierać węglowodany i białka z niewielką ilością tłuszczy.Spożyty na 2h przed i ewentualnie coś lekkiego na 1h można spożyć np. typu jogurt...

krzysztof122354
04-03-10, 22:52
czyli rozumiem że mój chytry plan ażeby w dwa dni zrobić trzydniowy plan bez nóg da rade w moim przypadku?

KowalX
05-03-10, 00:14
Da, tyle ,że to twoja sprawa jak nie chcesz ćwiczyć nóg choć ja bym ruszył fbw i ewentualnie jeden dzień w domu z tym co pod ręką.

krzysztof122354
05-03-10, 11:32
zobaczy jak zaczne tą prace i sie przyzwyczaje powiedzmy po 3 tydniach, to napewno już bende wiedział jak praca wygląda, co jak męcze i jak moge ćwiczyc.

Micek185
05-03-10, 18:33
nie koniecznie musisz robic fbw ale skoro chcesz cwiczyc a juz nie robisz nóg co uważam za głupotę to masz prosta sprawę dzielisz pozostałe partie na dwa dni wrzucasz tylko ciężkie cwiczenia wielostawowe bez innych pierdól i jedziesz.moim zdaniem sie da bez wiekszego problemu z tym ze trening bedzie trwał min.1,5godz