Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : gajnera :P?

rocky_balboa
02-02-07, 20:50
siema mam pytanko, czy pyla sie brac gajnera po miesiącu cwiczen ? dopiero zaczalem ale czytajac tematy zobaczylem ze kreatyne wiekszosc poleca po 5-8 miesiacach treniolu... wiem tez ze wazna jest dieta ale z tą to u mnie kiepsko, a chce zdobyc troche masy mięśniowej i siły... a jak nie po miesiacu brac gainera to po ilu? I jakiego!? Sa jakies tansze? Na ile one starczają? Dużo dają? Mam niedaleko mnie hurtownie sportowom olimp takze moge nawet z buta tam zajechać ;]

jonasz7
02-02-07, 20:52
Gainerek zawsze warto żreć ale dieta to pdst. Gainerek według mnie to taki pod bulk żeby podchodził pod ok. 40% białka.
A krete to za pół roku!!
pzdr.

rocky_balboa
02-02-07, 20:55
dzieki za szybką odpowiedz :)
to znaczy, ze gainer mi da 40% białka które powinienem wpieprzyć zeby mi przybyło w miesnie ;p ?
i coi najwazniejsze jakie polecacie!!!!!!?????

jonasz7
02-02-07, 20:58
To zależy ile masz kasy na to.
Za dużych efektów się nie spodziewaj ale jak ci pujdzie to będzie to raczej sucha masa.
pzdr.

rocky_balboa
02-02-07, 21:00
kasy? no niezaduzo, niestety to rodzice zarabiają nie ja... narazie :twisted:
20 zł raz na ruski czas starczy? I co masz na mysli z tą "suchą masą"?
Hehe zadaje pytań jak dzieciak, ale jestem nowy i nie duzo wiem :razz:

jonasz7
02-02-07, 21:04
20 ???? bardzo mało jak na jakie kolwiek odżywki!!!!!
Na bulka musisz mieć tak min 100zł
Sucha masa to taka czysta mięśniowa bez tłuszczu.
Jak masz mniej kasy to popatrz na Activitie fajne ma odżyweczki i smaczne i tanie!!
pzdr.

rocky_balboa
02-02-07, 21:06
no kreatynka to 15 zł u mnie kozstuje, poza tym raz na ruski czas moge zainwestowac wiecej, ale zeby co miesiac nie bulic 60zł jakiś...

jonasz7
02-02-07, 21:09
W takim razie odżywki zostaw w spokoju i zajmij się dobrą dietą i treningami a potem mono!!
pzdr.

krzychuool
02-02-07, 22:17
No rzeczywiście z takim portfelem to nie radzę Ci nic kupować, staraj się dobrze odżywiać, trzymać się diety, a jak już będziesz miał coś kasy to możesz sobie coś kupić.