Zobacz pełną wersję : Pomoc w dobraniu suplementów
OjciecDyrektor
02-03-10, 17:41
Witam.
Potrzebuję pomocy w wyborze suplementów.
Na siłownię chodzę od kilku lat lecz bardzo nieregularnie. Dwa miesiące ćwiczę, pół roku przerwy czy jakoś tak. Nigdy nie stosowałem żadnych suplementów.
Od nowego roku ćwiczę regularnie i zamierzam się tego trzymać. Styczeń ćwiczyłem "na sucho", w lutym kupiłem 3kg Gainera Mass XXL (http://trec.com.pl/iron_body/mass_xxl.php) i dzięki niemu z 74kg wagi przytyłem do 79kg ( przy wzroście 184cm ).
Teraz gdy mi się skończył chcę kupić ponownie, opakowanie 4,8kg i do tego Jabłczan kreatyny (http://trec.com.pl/iron_body/cm3.php)
Czy to co chcę kupić ma sens? Czy zamiast tego możecie polecić coś skuteczniejszego?
wujek.maciek
02-03-10, 18:28
Czy zamiast tego możecie polecić coś skuteczniejszego?
oczywiscie. uloz porzadna diete, a zaden gainer nie bedzie ci potrzebny. kreatyne na razie zostaw.
pozdro
OjciecDyrektor
02-03-10, 18:49
Ułuż dietę... z tym, że ja się uczę, pracuję. Nie mam czasu na kombinowanie z jakimiś kulinarnymi cudami. Jem to co jest na obiad, śniadanie i kolację. Tak jak przeciętny człowiek ;)
Dodam jeszcze, ze zależy mi na zbudowaniu dobrej sylwetki i zyskaniu siły.
Mastershammer
02-03-10, 19:02
Jakie kombinowanie(Ryż,Jaja,Kurak,biały ser).Do szkoły i pracy są pudełka w sklepach;)pakujesz zabierasz ze sobą.Skad mamy wiedziec co jesz na śniadanie(może to są parówki,kiełbacha)na obiad (ziemniaki z sosikiem i schabowym)Chłopie szkoda gadać!!!!:):)
Bez diety ci sie to nie uda...uwierz mi,wiem z doswiadczenia:) zacznij jesc wiecej bialka wegli i tluszczy...a najlepiej uloz diete:P
OjciecDyrektor
02-03-10, 19:18
Jakieś 5kg przytyłem przy zwykłych mamusinych obiadkach w połączeniu z gainerem :)
W takim razie jeżeli możecie podeślijcie jakieś dania które mógłbym sobie przygotowywać aby dieta była odpowiednia.
Do stosowania diety podchodze sceptycznie ponieważ musiałbym sam, oddzielnie przygotowywać sobie posiłki a skąd brać na to czas...
Skoro tak podkreślacie, że to takie istotne spróbuje. Może nie będzie to aż tak kłopotliwe jak mi się wydaje
Na poczatku jest to klopotliwe jesli nigdy nie gotowales...5 kg przytyles...tylko ile z tego bylo czystego miesa?poza tym "na poczatku"(wiecej przerwy jak treningu bylo wiec mozna to nazwac poczatkiem) sila i waga idzie mozna powiedziec ze sama,bez diety a jeszcze majac gainera to nie dziwie sie ze przytyles...ale cwiczac juz troche zobaczysz sam ze bez diety nic nie idzie...ja sam cwiczylem tak...potem chcialem trzymac sie diety ktora mi ulozyli w dziale "dieta" ale nie udalo sie za bardzo...ale jadlem rzeczy ktore trzeba(kurak,rybka,omlet z platkow owsianych,serki wiejskie,twrogi chude no i warzywa oczywiscie) i cos tam ruszylo..nie tak napewno jakby to bylo z dieta ale zawsze cos:D do tego jeszcze mialem 2 suple wiec trudno zeby cos nie ruszylo i nie wyrzucilem kasy w bloto;P