PDA

Zobacz pełną wersję : Pomoc w dobraniu suplementów

OjciecDyrektor
02-03-10, 17:41
Witam.
Potrzebuję pomocy w wyborze suplementów.
Na siłownię chodzę od kilku lat lecz bardzo nieregularnie. Dwa miesiące ćwiczę, pół roku przerwy czy jakoś tak. Nigdy nie stosowałem żadnych suplementów.
Od nowego roku ćwiczę regularnie i zamierzam się tego trzymać. Styczeń ćwiczyłem "na sucho", w lutym kupiłem 3kg Gainera Mass XXL (http://trec.com.pl/iron_body/mass_xxl.php) i dzięki niemu z 74kg wagi przytyłem do 79kg ( przy wzroście 184cm ).
Teraz gdy mi się skończył chcę kupić ponownie, opakowanie 4,8kg i do tego Jabłczan kreatyny (http://trec.com.pl/iron_body/cm3.php)
Czy to co chcę kupić ma sens? Czy zamiast tego możecie polecić coś skuteczniejszego?

wujek.maciek
02-03-10, 18:28
Czy zamiast tego możecie polecić coś skuteczniejszego?

oczywiscie. uloz porzadna diete, a zaden gainer nie bedzie ci potrzebny. kreatyne na razie zostaw.

pozdro

OjciecDyrektor
02-03-10, 18:49
Ułuż dietę... z tym, że ja się uczę, pracuję. Nie mam czasu na kombinowanie z jakimiś kulinarnymi cudami. Jem to co jest na obiad, śniadanie i kolację. Tak jak przeciętny człowiek ;)
Dodam jeszcze, ze zależy mi na zbudowaniu dobrej sylwetki i zyskaniu siły.

Mastershammer
02-03-10, 19:02
Jakie kombinowanie(Ryż,Jaja,Kurak,biały ser).Do szkoły i pracy są pudełka w sklepach;)pakujesz zabierasz ze sobą.Skad mamy wiedziec co jesz na śniadanie(może to są parówki,kiełbacha)na obiad (ziemniaki z sosikiem i schabowym)Chłopie szkoda gadać!!!!:):)

Maxi90
02-03-10, 19:05
Bez diety ci sie to nie uda...uwierz mi,wiem z doswiadczenia:) zacznij jesc wiecej bialka wegli i tluszczy...a najlepiej uloz diete:P

OjciecDyrektor
02-03-10, 19:18
Jakieś 5kg przytyłem przy zwykłych mamusinych obiadkach w połączeniu z gainerem :)
W takim razie jeżeli możecie podeślijcie jakieś dania które mógłbym sobie przygotowywać aby dieta była odpowiednia.
Do stosowania diety podchodze sceptycznie ponieważ musiałbym sam, oddzielnie przygotowywać sobie posiłki a skąd brać na to czas...
Skoro tak podkreślacie, że to takie istotne spróbuje. Może nie będzie to aż tak kłopotliwe jak mi się wydaje

Maxi90
02-03-10, 19:33
Na poczatku jest to klopotliwe jesli nigdy nie gotowales...5 kg przytyles...tylko ile z tego bylo czystego miesa?poza tym "na poczatku"(wiecej przerwy jak treningu bylo wiec mozna to nazwac poczatkiem) sila i waga idzie mozna powiedziec ze sama,bez diety a jeszcze majac gainera to nie dziwie sie ze przytyles...ale cwiczac juz troche zobaczysz sam ze bez diety nic nie idzie...ja sam cwiczylem tak...potem chcialem trzymac sie diety ktora mi ulozyli w dziale "dieta" ale nie udalo sie za bardzo...ale jadlem rzeczy ktore trzeba(kurak,rybka,omlet z platkow owsianych,serki wiejskie,twrogi chude no i warzywa oczywiscie) i cos tam ruszylo..nie tak napewno jakby to bylo z dieta ale zawsze cos:D do tego jeszcze mialem 2 suple wiec trudno zeby cos nie ruszylo i nie wyrzucilem kasy w bloto;P