PDA

Zobacz pełną wersję : ktos pomoze??

kawa321
01-03-10, 17:55
WITAM, DLUGO SIE PRZYMIERZALM AZ W KONCU DOSZEDLEM DO WNIOSKU WIEC JUZ NAJWYZSZA PORA ZACZAC SWOJA PRZYGODE Z SILOWNIA I BUDOWANIEM SWOJEJ SYLWETKU. NIEBAWEM MAM ZAMIAR KUPIC LAWKE WRAZ ZE SZTANHA HANTLE IMODLITEWNIK I ZACZAC CWICZYC... MAM JEDNAK STRASZNY PROBLEM Z DIETA OI TUTAJ TEZ PROSBA DO WAS DRODZY FACHOWCY:) POTRZEBUJE POMOCY W ULOZENIU JAKIEJS SENSOWNEJ DIETY NA BUDOWE MASY MIESNIOWEJ... TO MOJE POCZATKI WIEC SAM SOBIE NIESTETY NIE PORADZE... MAM 23LATA 187CM WZROSTU I WAZE OKOLO 80KG... MIESNIE RACZEJ CIEZKO U MNIE DOSTRZEC WIEC JESTEM ZDETERMINOWANY I KONSEKWENTNY DO PODIECIA OSTREJPRACY PRACY NA DSWOIM CIALEM:) DODAM JESZCZE ZE MAM PRACE W RUCHU GDYZ OBSLUGUJE MASZYNY I CALY CZAS W SUMIE JESTEM W RUCHU I NIEFRAZ TEZ SIE NADZWIGAM JAK TRZEBA:) PROSZE WIEC WAS ZATEM O JAKIS PLAN NA DOBRA DIETE NA CALY TYDZIEN, I O ILE TO MOZLIWE TO O JAK NAJNIZSZYCH KOSZTACH BO JAK WIADOMO MAMY TAKIE CZASY ZE CIEZKO POZWOLIC SOBIE NA JAKIES RARYTASY ZWLASZCZA JESLI MA SIE NA UTRZYMANIU ZONE I DZIECKO... CZEKAM ZATEM NA JAKIES ODPOWIEDZI I MAM NADZIEJE ZE ZNAJDZIE SIE KTOS KTO POMOZE...

to moja propozycja...
7:00 Sniadanie
* 100g płatków(owsiane) na mleku
* 3,4 jajka(na twardo,jajecznica,omlet)

10:00 Sniadanie 2
* serek wiejski z buleczka

14:00 Obiad
* 100g ryzu
* 200g piersi
* 150g surowki

15:00-16:00 Trening

16:30 Obiad 2
* 100g ryzu
* 150g piersi z kurczaka
* 50g surowki

19:30 Kolacja
* tunczyk(puszka)/makreala wedzona

22:00 Kolacja 2
* 200g twarogu
* 10g oliwy z oliwek

grochos
01-03-10, 18:13
jesli chcesz zredukowac koszta - (zaraz zostane zabity przez giro, slima itd.) - to niektore posilki jedz takie jak mozesz a uzupelniaj je bialkiem, tudziez zamiast niektorych posilkow (tych ktorych nie dasz rady zjesc bo praca czy cos tam) pij gainera... koszt bialka lowickiego 60/70 zl a starcza na dobry miesiac ...

PS dieta ok

slim shady
01-03-10, 18:13
WITAM, DLUGO SIE PRZYMIERZALM AZ W KONCU DOSZEDLEM DO WNIOSKU WIEC JUZ NAJWYZSZA PORA ZACZAC SWOJA PRZYGODE Z SILOWNIA I BUDOWANIEM SWOJEJ SYLWETKU. NIEBAWEM MAM ZAMIAR KUPIC LAWKE WRAZ ZE SZTANHA HANTLE IMODLITEWNIK I ZACZAC CWICZYC... MAM JEDNAK STRASZNY PROBLEM Z DIETA OI TUTAJ TEZ PROSBA DO WAS DRODZY FACHOWCY:) POTRZEBUJE POMOCY W ULOZENIU JAKIEJS SENSOWNEJ DIETY NA BUDOWE MASY MIESNIOWEJ... TO MOJE POCZATKI WIEC SAM SOBIE NIESTETY NIE PORADZE... MAM 23LATA 187CM WZROSTU I WAZE OKOLO 80KG... MIESNIE RACZEJ CIEZKO U MNIE DOSTRZEC WIEC JESTEM ZDETERMINOWANY I KONSEKWENTNY DO PODIECIA OSTREJPRACY PRACY NA DSWOIM CIALEM:) DODAM JESZCZE ZE MAM PRACE W RUCHU GDYZ OBSLUGUJE MASZYNY I CALY CZAS W SUMIE JESTEM W RUCHU I NIEFRAZ TEZ SIE NADZWIGAM JAK TRZEBA:) PROSZE WIEC WAS ZATEM O JAKIS PLAN NA DOBRA DIETE NA CALY TYDZIEN, I O ILE TO MOZLIWE TO O JAK NAJNIZSZYCH KOSZTACH BO JAK WIADOMO MAMY TAKIE CZASY ZE CIEZKO POZWOLIC SOBIE NA JAKIES RARYTASY ZWLASZCZA JESLI MA SIE NA UTRZYMANIU ZONE I DZIECKO... CZEKAM ZATEM NA JAKIES ODPOWIEDZI I MAM NADZIEJE ZE ZNAJDZIE SIE KTOS KTO POMOZE...

to moja propozycja...
7:00 Sniadanie
* 100g płatków(owsiane) na mleku

10:00 Sniadanie 2
* serek wiejski z buleczka

14:00 Obiad
* 100g ryzu
* 200g piersi
* 150g surowki

15:00-16:00 Trening

16:30 Obiad 2
* 100g ryzu
* 150g piersi z kurczaka
* 50g surowki

19:30 Kolacja
* tunczyk(puszka)/makreala wedzona

22:00 Kolacja 2
* 200g twarogu
* 10g oliwy z oliwek

Poczytaj http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?24351-Masa-Chcesz-mie%E6-wielkie-mi%EA%B6nie-Chcesz-by%E6-wielki-Wchod%BC-masujemy-!!!

małe poprawki przydałyby się w diecie

ps. Shift Ci się zaciął ?? Używaj tez Polskich znaków

pozdro

kawa321
01-03-10, 18:26
hmmm to co mozna by dodac jesli mowicie ze male poprawki by sie przydaly?? licze na wasze sugestie:)

slim shady
01-03-10, 18:39
* 100g płatków(owsiane) na mleku - siemie lniane

* serek wiejski z buleczka - jaka bułka i z czym ta bułka, zdrowe tłuszcze i warzywa by się przydały

* 100g ryzu - jaki ryż ?
* 200g piersi
* 150g surowki

dodaj zdrowe tłuszcze

ile jesteś w stanie dziennie przeznaczyć na dietę ??

zakup duży worek ryżu z 10-20 kg - taniej wyjdzie
oliwę z oliwek - możesz poszukać w biedronce, podobno tania jest
orzechy włoskie - odkupić za małe pieniądze od działkowiczów/ogrodników
poszukaj w promocji pierś z kurczaka, albo nawet całego
możesz kupić od myśliwego dzika (koniecznie przebadany) i masz jedzenia na kilka miesięcy
twaróg też da się wyrwać tanio (w netto są niedrogie twarogi 1 kg)
chyba 7 zł kosztuje kilogram flądry,
tuńczyka też da się znaleźć w cenie poniżej 3 zł za puszkę, jakiś czas temu kupowałem za 2,50 zł

jak zaczynasz ćwiczyć to zrób jakiś prosty trening FBW na początek

przydałoby się dokupić kompleks witamin i minerałów, omega 3/ tran, czosnek w kapsułkach

kawa321
01-03-10, 18:55
ok slicznie ci dziekuje:) a moglbts to ladnie wkaponwac w gotowyplan?? bede niezmiernie ci wdzieczny:)