Zobacz pełną wersję : Redukcja 80kg
Mam 18 lat, 183 wzrostu i około 80kg wagi.
Chciałbym aby ktoś mi pomógł w ułożeniu diety redukcyjnej ;>
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?7038-Zanim-Dasz-Diete-Do-Sprawdzenia!!!!!
wiek: 18
waga: około 80kg
wzrost: 183cm
płeć: mężczyzna
typ budowy:mezomorfik
cel: redukcja i rzeźba
aktywność fizyczna: treningi - 2 razy w tygodniu taniec, 2 razy w tygodniu koszykówka, i 3 razy w tygodniu zajęcia wychowania fizycznego.
suplementacja: nie myślałem jeszcze nad suplementami.
uwagi: najprawdopodobniej mam astmę uczuleniową...
Na co dokładnie jesteś uczulony?
Nie robiłem badań, ale najprawdopodobniej na kurz ;)
Nie mam czasu na zrobienie ich ;>
Postaraj sie jeszcze wyliczyć zapotrzebowanie energetyczne.
Nikt nie pomoże ?
[QUOTE=Giro;315170]Zapotrzebowanie: 2600kcal (na wagę ok. 80kg)
Dzień treningowy
I Śniadanie - 6.30 – 7.00
Płatki owsiane górskie – 60g
Jaja kurze całe – 180g (3 sztuki)
Białko jaja kurzego – 105g (z 3 sztuk)
Papryka czerwona – 150g
Pomidor – 100g
II Śniadanie - 10.00
Pumpernikiel – 35g (pół kromki)
Dorsz świeży, gotowany na parze – 170g
Brokuły – 150g
Dynia, pestki – 30g
III Posiłek - 13.00
Pumpernikiel – 35g
Mięso z piersi z kurczaka bez skóry – 170g
Kalafior – 150g
Siemię lniane – 15g
IV Posiłek – przed treningiem - 16.30
Ryż brązowy – 70g
Mintaj – 170g
Ogórek – 100g
Rzodkiewka – 80g
Sałata – 100g
Oliwa z oliwek – 10ml
TRENING 18.00 – 19.15
V Posiłek – od razu po treningu - 19.15
Carbo – 75g
VI – 30 minut po treningu – 19.45
Pierś z kurczaka – 160g
Groszek zielony – 60g
Marchew gotowana – 60g
Kukurydza konserwowa – 60g
VII – Kolacja – 22.00 – 22.30
Twaróg chudy – 100g
Oliwa z oliwek – 10ml
Białko jaja kurzego – 70g (z 2 sztuk)
Białko: 3,0g na KMC (2,5g zwierzęce)
Tłuszcz: 1,0g na KMC
Węglowodany: 3,0g na KMC
2640 kcal
Dzień nie treningowy
I Śniadanie - 6.30 – 7.00
Płatki owsiane – 100g
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry – 170g
Sałatka – 1 porcja
II Śniadanie - 10.00
Soczewica czerwona – 120g
Białko jaja kurzego – 105g
Sałatka – 1 porcja
III Posiłek - 13.00
Makaron czterojajeczny – 50g
Tuńczyk świeży – 200g
Sałatka – 1 porcja
IV Posiłek - 16.30
Makaron czterojajeczny – 50g
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry – 180g
Sałatka – 1 porcja
V Posiłek - 19.30
Jaja kurze całe – 180g
Białko jaja kurzego – 105g
Sałatka – 1 porcja
SAŁATKA (1 porcja):
Kalafior – 60g
Brukselka – 60g
Kukurydza konserwowa – 25g
Pomidor – 50g
Olej rzepakowy – 5ml
VI – Kolacja – 22.00 – 22.30
Twaróg chudy – 200g
Oliwa z oliwek – 15ml
Białko: 3,2g na KMC (2,2g zwierzęce)
Tłuszcz: 1,0g na KMC
Węglowodany: 2,8g na KMC
2600 kcal
Dzięki wielki clap clap clap:headbang:
Patrz na zapotrzebowanie, nie na wage (waga podana tylko jako przykład)
Zapotrzebowanie: ok. 3000 kcal
I Śniadanie - 6.30 – 7.00
Chleb żytni pełnoziarnisty – 100g
Tuńczyk w wodzie – 140g
Pomidor – 150g
Siemię lniane – 30g
II Śniadanie - 10.00
Ryż brązowy – 70g
Pierś z kurczaka bez skóry – 140g
Kalafior – 150g
Słonecznik, nasiona – 35g
III Posiłek - 13.00
Fasolka szparagowa – 100g
Chleb żytni pełnoziarnisty – 50g
Mintaj świeży – 190g
Brokuły – 150g
Oliwa z oliwek – 10ml
IV Posiłek – przed treningiem - 16.30
Ryż brązowy – 80g
Pierś z kurczaka bez skóry – 130g
Brukselka – 150g
Orzechy włoskie – 25g
TRENING 18.00 – 19.15
V Posiłek – od razu po treningu - 19.15
Carbo – 55g
VI – 30 minut po treningu – 19.45
Białko jaja kurzego - 180g (z ok. 5 sztuk)
Pumpernikiel – 60g
Pierś z kurczaka bez skóry – 70g
Papryka czerwona – 100g
Papryka zielona – 100g
VII – Kolacja – 22.00 – 22.30
Twaróg chudy – 180g
Białko jaja kurzego – 70g (z 2 sztuk)
Oliwa z oliwek – 7ml
Białko: ok.250g
Tłuszcz: ok.90g
Węglowodany: ok.295g
Ok. 3000 kcal