Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Coś na katabolizm

krupek1
28-02-10, 13:00
Witam
Jaki suplement najlepiej stosowac ,aby zapobiec katabolizmowi miesni? Dodam ,iz stosuje juz bialko California Fitness i w najblizszym czasie mam zamiar stosowac monohydrat kreatyny.

pozdrawiam

slim shady
28-02-10, 13:08
bcaa, kreatyna, leucyna w pojedynczej formie

metadon
28-02-10, 13:36
Slm leucyne to 5g przed i po treningu,tak?
a przed i po aerobach?tak samo?

Rafal_rsl
28-02-10, 13:44
jak dzień gdzie tylko aeroby to można tak choć jedna porcja po aero tylko by starczyła, a jeśli jednego jest trening + aero to normalnie jakby to był zwykły trening

slim shady
28-02-10, 14:25
leucyne macie juz w bcaa porcja to ok 0,1 g na kilogram masy ciała

bierze się przed i po treningu, tak samo bcaa

metadon
01-03-10, 18:04
to ze leucyna jest w BCAA to ja doskonale wiem...tylko, ze ja BCAA nie biore bo leucyna jest najwazniejsza a kosztuje tyle samo co BCAA...
vczyli 5g przed i po aerobach?

slim shady
01-03-10, 18:17
porównaj sobie ceny czystej leucyny i bcaa, w bcaa wyjdzie taniej sama leucyna niż w czystej formie i te dwa dodatkowe aminokwasy jakby był gratis

5 g to taka minimalna dawka

MolderDist
02-03-10, 00:07
Przedwszystkim - odpowiednia ilość kalorii

jak nie robisz redukcji, to musisz o tym pamietaj, nawet na niej trzeba pamietać o odpowiednim ujemnym bilansie kalorycznym

gdy będzie zbyt mało kalorii, żadne aminokwasy nie wiele pomogą

ja preferuja b.dobra i najtańszą w sumie opcje na katabolizm - Bcaa Xtra przed/w trakcie/po treningu

w dużych ilościach podobno dobrze też się sprawdza tauryna

antyoksydanty równiez pomagają
wszystko co zbija kortyzol również

krupek1
03-03-10, 20:30
Jeszcze mam jedno pytanie. Chce stosowac bezpieczna dawke BCAA dla organizmu. Planuje stosowac 1 pigulke przed i 1 po treningu ,zarowno silowym ,jak i koszyakarskim. Dodam ,ze pije takze bialko California Fitness z dodatkiem BCAA .Bedzie tak ok?

Rafal_rsl
03-03-10, 21:01
Możesz nawet zwiększyć porcję BCAA nie koliduje to z tym białkiem.

krupek1
03-03-10, 21:19
Obilo mi sie o uszy ,ze BCAA wspomaga spalanie tluszczu. Czy to prawda?

MolderDist
03-03-10, 23:46
Jeszcze mam jedno pytanie. Chce stosowac bezpieczna dawke BCAA dla organizmu. Planuje stosowac 1 pigulke przed i 1 po treningu ,zarowno silowym ,jak i koszyakarskim. Dodam ,ze pije takze bialko California Fitness z dodatkiem BCAA .Bedzie tak ok?

Stary 1 kaps przed i po? Czego oczekujesz po takiej dawce?

Nie ma sensu w takim razie wogole brać bo bedzie placebo.

Dawaj minimum 1g na 10 kg masy ciała.

Jak jesteś ogolnie zdrowy to nie musisz się raczej obawiać bcaa, nie znam przypadku, aby osoba zdrowa miała jakies problemy przez bcaa.

KowalX
04-03-10, 01:13
Wystarczy dieta i możesz ewentualnie dodać kretę.

metadon
04-03-10, 17:56
porównaj sobie ceny czystej leucyny i bcaa, w bcaa wyjdzie taniej sama leucyna niż w czystej formie i te dwa dodatkowe aminokwasy jakby był gratis

5 g to taka minimalna dawka
BCAA to koszt ok.100zl za 500g(tylko nie piszcie o BCAA Xtra z Activlabu bo tam polowa to gluta)
a sama leucyna kosztuje praktycznie tyle samo(ja kupilem ostatnio 500g czystej leucyny za 85zl w promocji).
a co do BCAA to ja bym kupil Recover Pro.kosztuje kolo 160-180 zl za 1000g gdzie jest 880g czystego BCAA i w dodatku ma stosunek aminokwasow 4:1:1 a nie 2:1:1 jak wiekszosc(oczywiscie najwiecej leucyny).

krupek1
04-03-10, 21:48
dzieki za wszystko. Sogi polecialy.

burn
04-03-10, 23:49
Kreta + jakieś zwyklaste bcaa = z dietą będzie super. Brałem tak na 1 "cykl" i wyszło świetnie.
Bcaa z glutą też fajnie działa.

KowalX
05-03-10, 00:00
@metadon
Korzystanie z BCAA zamiast leucyny solo jest korzystniejsze pod względem efektów i zdrowotnych.W kwestii bcaa Xtra zgadzam się z tobą choć na 10g masz 5bcaa , 3,5g gluty i 1,5g jakiś śmieci :)

metadon
05-03-10, 14:43
@metadon
Korzystanie z BCAA zamiast leucyny solo jest korzystniejsze pod względem efektów i zdrowotnych.
a moglbys to jakos szerzej rozwinac?

KowalX
12-03-10, 03:44
Mógłbym :)
Nadmiar leucyny przy dodatkowym niskim poziomie tryptofanu wywołuję rumień lombardzki,zapalenie języka,jamy ustnej,biegunkę,zmiany w ośrodkowym układzie nerwowym.Powinno się łączyć leucynę z waliną ,izoleucyną i tryptofanem.
Tak poza tym wolne formy aminokwasów są niestabilne i "konkurują "ze sobą.Dlatego zawsze lepsze będą związane wiązaniem peptydowym.

Prezes007
14-03-10, 21:50
Mógłbym :)
Nadmiar leucyny przy dodatkowym niskim poziomie tryptofanu wywołuję rumień lombardzki,zapalenie języka,jamy ustnej,biegunkę,zmiany w ośrodkowym układzie nerwowym.Powinno się łączyć leucynę z waliną ,izoleucyną i tryptofanem.
Tak poza tym wolne formy aminokwasów są niestabilne i "konkurują "ze sobą.Dlatego zawsze lepsze będą związane wiązaniem peptydowym.

moglbys podac zrodlo bo jestem ciekawy tego co napisales, zwlaszcza ze wiekszosc kulturystow laduje z reguly leucyne i glute solo..

KowalX
14-03-10, 21:53
moglbys podac zrodlo bo jestem ciekawy tego co napisales, zwlaszcza ze wiekszosc kulturystow laduje z reguly leucyne i glute solo..
Biochemia ,ale i na necie sporo tego jest.Poszukaj na stronach chemii organicznej.

Co do gluty to poszukam ,bo gdzieś widziałem.