Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jake odżywki

Kwaziu
27-02-10, 22:09
Witam

Mam takie Pytanie

nie wiem co mam brać za odżywki żeby bardziej mi weszło na masę mięśniowa

ćwiczyłem 7 mc na sucho i prawie nie widzę rezultatów

chciał bym nabrać masę na Klatkę i na Biceps

jak ćwiczyć i jakie odżywki mam brać

Podpowiedziano mi kiedyś żeby kupić :

- Kreatynę (co daje )
- HMB ( co daje )
- Glutamine (co daje )

Jak coś co mogę brać żeby nabrać masę, siłę i rzeźbę

Pozdro :lol

szycha77
27-02-10, 22:22
Podstawowe pytanie: Dieta jest?
P.S Wpierw się robi masę a później rzeźbę.

Kwaziu
27-02-10, 22:28
dietka jest wysoko białkowa

szycha77
27-02-10, 22:53
www.glutamina.pl/
www.bigpaker.net/kreatyna.htm
www.bigpaker.net/hmb.htm

Rafal_rsl
27-02-10, 22:54
Jak masa to:

- Ewentualnie uzupełnienie diety jakimś gainerem, w zależności od tego ile potrzebujesz tych kcal nadwyżyć
- Kreatyna na pierwszy cykl Monohydrat z Olimpu w Caps lub z Vitalmaxa w proszku
- Aminokwasy, zamiast Glutaminy i HMB bardziej polecam BCAA. np. BCAA z L-Glutaminą w produkcie BCAA XTRAA Activlabu lub BCAA XPLODE Olimpu

Azrin
27-02-10, 22:56
musiałbyś podać jakieś wymiary, masz tendencje do tycia?

Kwaziu
28-02-10, 11:02
nie niestety nie mam tendencji do tycia jem jem i nic nie wchodzi :(

szycha77
28-02-10, 11:11
Jedzenie a JEDZENIE to wielka różnica. Podaj wujek swoją dietkę. Wujkowie z forum ocenią.

Kwaziu
28-02-10, 12:18
praktycznie to ryba ryz i od czasu do czasu jakaś kanapka i zupa mleczna

Kwaziu
28-02-10, 12:19
ale żeby jakaś konkretna dieta to nie mam

Rafal_rsl
28-02-10, 12:57
To od tego zacznij, poczytaj tematy podwieszone z działu Dieta. Tam znajdziesz wszystko czego na początek potrzebujesz :)

bibski
28-02-10, 20:15
popiera dieta jakaś tam to jak ćwiczenia jakieś tam zacznij chłopie od konkretów wszystko zaczyna się od kuchni i tego nie można olać 7 miechów bez efektów masakra

szycha77
28-02-10, 20:45
ale żeby jakaś konkretna dieta to nie mam

Sam odpowiedziałeś na swoje pytanie. Pozdro.

Kwaziu
28-02-10, 21:35
to jak mam dobrać do siebie dietę ??

podpowiedz jakaś ??

Rafal_rsl
28-02-10, 21:48
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?67-Kilka-przyk%B3adowych-diet-na-mase

Budrys
03-03-10, 15:46
zakładam że te 7 miechów to początkowe w życiu 7 miechów na siłce,, i bez rezultatów?! FAKTYCZNIE TRAGEDIA, w tym okresie przy minimalnym już zaangażowaniu rośnie się "z powietrza" bo to całkowity początek i nowość dla mięśni. Skoro tak w Twoim przypadku nie było to już wiesz co masz zrobić. Bez diety odżywki nie pomogą, a już na pewno nie dla Ciebie HMB, ktoś kto Ci to poradził, musiał tak o palnąć żeby coś tak Ci powiedzieć. Żenada

Kwaziu
03-03-10, 21:37
zakładam że te 7 miechów to początkowe w życiu 7 miechów na siłce,, i bez rezultatów?! FAKTYCZNIE TRAGEDIA, w tym okresie przy minimalnym już zaangażowaniu rośnie się "z powietrza" bo to całkowity początek i nowość dla mięśni. Skoro tak w Twoim przypadku nie było to już wiesz co masz zrobić. Bez diety odżywki nie pomogą, a już na pewno nie dla Ciebie HMB, ktoś kto Ci to poradził, musiał tak o palnąć żeby coś tak Ci powiedzieć. Żenada
to co ja mam teraz zrobic bo juz sam zgłupiałem

Budrys
03-03-10, 22:28
Kwaziu przede wszystkim spokojnie. I dużo gorsze przypadki widział świat, a później ci ludzie i tak wychodzili na swoje bo byli cierpliwi i konsekwentni.
Po pierwsze-poczytaj jak najwięcej o diecie na mase mięśniową,wybierz sobie tą która Ci najbardziej odpowiada a później staraj się jej zawsze trzymać zwłaszcza w dni treningowe i w porze okołotreningowej (posiłek przed i potreningowy to podstawa wszystkich podstaw)
Po drugie-jeśli chodzi o odżywki gościu w realu moim zdaniem fatalnie Ci doradzał, na tym forum znajdą się o wiele kompetentniejsi, tylko cierpliwie
Pozdro

Maxi90
03-03-10, 22:30
Ulozyc diete/wybrac z przykladowych w dziale "dieta"...jak nie masz co robic z kasa a masz braki w tej diecie(nie mozesz jakiegos posilku zjesc czy cos w tym stylu to albo gainer albo bialko) i jazda z treningiem!!

Budrys
03-03-10, 22:34
w wielkim skrócie tak-choć to wszystko ma znaczenie jakiego posiłku np.nie mogłeś zjeść i czy zastąpiłeś go gainerem czy tylko białkiem. NAJPIERW WERTUJ DZIAŁ DIETA