Zobacz pełną wersję : Co dobrego na masę??
Elo..
Mam 18 lat, 175cm wzrostu i 60 kg wagi.. Wiem że jestem bardzo suchy i tu zaczynają się schodki ;]
Ćwiczę od miesiąca, diety jako takiej nie mam ułożonej ale codziennie pije dużo mleka jem jogurty,
płatki z mlekiem, na obiady przeważnie mięso z ważywami lub zupy.. Ogólnie odkąd zaczołem ćwiczyć '
tio załważyłem że mam bardzo duży apetyt i dlateko jem dużo i często... I chciałbym do uzupełnienia tego
wszyskiego zacząć brać jakieś dobre białko i witaminy ... Czy moglibyście mi polecić jakieś dobre :lol: białko i
witaminy??? i co wogóle o tym sądzicie ???
PoZdRo =)
Jak dlamnie to powinieneś sobie diete dobra ulozyc i dac do oceny
Mi zawsze mowili ze dobra dieta zastapi kazda odzywke na mase:)
białko i witaminy ok, nawet bez siłowni sie bierze
ALE NAJPERW UŁÓŻ DIETE
witaminy- vitaminer, centrum z apteki albo z olimpa
białko- najlepiej jakbys powiedział ile masz na nie kasy
ogólnie powazanie maja białka dymatize, trec'a, syntrax, bsn
No kasy na białko i witaminy koło 200zł bym miał da się coś za to kupić ???
jedzenie sobie za to kup, a nie białko...
sie da
witamin tak jak ci pisałem tanie jak barszcz zwłaszcza te z apteki
białko
nitroprogen trec,ale ultimate protein tez jest dobre i troche tansze
bsn syntha 6, matrix 5.0, dymatize elite whey jeszcz eCi troche zostanie to mozesz dokupic jakiegos w małym opakowaniu(folia)
ciachowicz
27-02-10, 21:12
dokladnie, bo na mleku nie zajedziesz daleko ;p dieta, trening i bierz sie za robote.
No stary zapomniałem Cie zganic
NAJPIERW ŻARCIE POTEM ODŻYWKI
Przeciesz napisałem że jem duuzo (i nie samo mleko) heh ;p ... A po za tym Ja nie chce kupować krety czy coś w tym stylu, tylko białeczko i witaminy na
wzmocnienie DIETY....
A tak już pytanie po za tym czy jak bym ćwiczył (ćwicze 7 dni w tygodniu) bym zrobił sobie diete wszystko to czy np: od czasu do czasu wypił piwo czy złapał bucha to mi zaszkodzi w ćwiczeniu ???
Przeciesz napisałem że jem duuzo (i nie samo mleko) heh ;p ... A po za tym Ja nie chce kupować krety czy coś w tym stylu, tylko białeczko i witaminy na
wzmocnienie DIETY....
A tak już pytanie po za tym czy jak bym ćwiczył (ćwicze 7 dni w tygodniu) bym zrobił sobie diete wszystko to czy np: od czasu do czasu wypił piwo czy złapał bucha to mi zaszkodzi w ćwiczeniu ???
Można jeść DUŻO a jedzenie g@wno warte, no!
Ćwiczymy MAKSYMALNIE 4 razy w tyg!!!
Jedno piwo w tyg. nie zaszkodzi.
Bucha? Napakowani faceci z wielkimi BUCHAMI głupio wyglądają, więc się zastanów, czy chcesz dostać bucha.
Dlaczego maksymalnie 4 razy w tygdoniu ???
ja ćwicze Poniedziałek-czwartek łape
wtorek-piątek klate
środa-sobota plecy
Codziennie po ok godzinie, a jak już wszystkie serie wyznaczone na dzień zrobie i się jeszcze dobrze nie zmęcze to zaczynam serie od nowa...
Mięśnie rosną podczas snu i muszą mieć regenerację, no! W TYM SPORCIE JEST TAK, ŻE WIĘCEJ NIE ZNACZY LEPIEJ. Ćwicząc dzień w dzień spalisz mięśnie i tyle.
Robisz łapę, klatę i plery a reszta? Czyli nogi, bary i brzucho?
Bary tak wszystkie GÓRNE partie mięśni ćwiczę... Nogi codziennie dymam na rowerze 30 km do szkoły i dużo gram w piłe więc nogi w ten sposób ćwiczę ;]
brzucho narazie nie.... Ale ja poprstu lubie iść i się dobrze wyżyć na siłce... to mówisz że max 4 dni w tygodniu ??
4 maks. Np pn,wt, czw, pt lub pn, śr, pt.
Chcesz się brać za białko a dietę masz jako taką i ćwiczysz 7 dni. Wpierw podstawy treningu i odżywiania a suple póżniej.
No dobra a jak przykładowo bym został narazie przy ćwiczeniach 6 razy w tygodniu żeby się dobrze do wakacji potyrać, a w wakacje zaczoł ćwiczyć 4 razy w tygodniu ?? A i tak myślę że suple mi się przydadzą przy mojej wadze chociasz mi troszke pomogą niesądzicie ??
Rozwalają mnie tacy goście jak ty. Zrobisz zechcesz.
Dobra nie było pytania...
Dzięki Narciasz ...