PDA

Zobacz pełną wersję : Co dobrego na masę??

WaRiaT18
27-02-10, 20:43
Elo..
Mam 18 lat, 175cm wzrostu i 60 kg wagi.. Wiem że jestem bardzo suchy i tu zaczynają się schodki ;]
Ćwiczę od miesiąca, diety jako takiej nie mam ułożonej ale codziennie pije dużo mleka jem jogurty,
płatki z mlekiem, na obiady przeważnie mięso z ważywami lub zupy.. Ogólnie odkąd zaczołem ćwiczyć '
tio załważyłem że mam bardzo duży apetyt i dlateko jem dużo i często... I chciałbym do uzupełnienia tego
wszyskiego zacząć brać jakieś dobre białko i witaminy ... Czy moglibyście mi polecić jakieś dobre :lol: białko i
witaminy??? i co wogóle o tym sądzicie ???

PoZdRo =)

Domin1501
27-02-10, 20:48
Jak dlamnie to powinieneś sobie diete dobra ulozyc i dac do oceny
Mi zawsze mowili ze dobra dieta zastapi kazda odzywke na mase:)

pablo28
27-02-10, 20:54
białko i witaminy ok, nawet bez siłowni sie bierze
ALE NAJPERW UŁÓŻ DIETE
witaminy- vitaminer, centrum z apteki albo z olimpa
białko- najlepiej jakbys powiedział ile masz na nie kasy
ogólnie powazanie maja białka dymatize, trec'a, syntrax, bsn

WaRiaT18
27-02-10, 20:57
No kasy na białko i witaminy koło 200zł bym miał da się coś za to kupić ???

Ezachiel
27-02-10, 21:07
jedzenie sobie za to kup, a nie białko...

pablo28
27-02-10, 21:12
sie da
witamin tak jak ci pisałem tanie jak barszcz zwłaszcza te z apteki
białko
nitroprogen trec,ale ultimate protein tez jest dobre i troche tansze
bsn syntha 6, matrix 5.0, dymatize elite whey jeszcz eCi troche zostanie to mozesz dokupic jakiegos w małym opakowaniu(folia)

ciachowicz
27-02-10, 21:12

dokladnie, bo na mleku nie zajedziesz daleko ;p dieta, trening i bierz sie za robote.

pablo28
27-02-10, 21:16

No stary zapomniałem Cie zganic

NAJPIERW ŻARCIE POTEM ODŻYWKI

WaRiaT18
27-02-10, 21:27
Przeciesz napisałem że jem duuzo (i nie samo mleko) heh ;p ... A po za tym Ja nie chce kupować krety czy coś w tym stylu, tylko białeczko i witaminy na
wzmocnienie DIETY....
A tak już pytanie po za tym czy jak bym ćwiczył (ćwicze 7 dni w tygodniu) bym zrobił sobie diete wszystko to czy np: od czasu do czasu wypił piwo czy złapał bucha to mi zaszkodzi w ćwiczeniu ???

szycha77
27-02-10, 21:43
Przeciesz napisałem że jem duuzo (i nie samo mleko) heh ;p ... A po za tym Ja nie chce kupować krety czy coś w tym stylu, tylko białeczko i witaminy na
wzmocnienie DIETY....
A tak już pytanie po za tym czy jak bym ćwiczył (ćwicze 7 dni w tygodniu) bym zrobił sobie diete wszystko to czy np: od czasu do czasu wypił piwo czy złapał bucha to mi zaszkodzi w ćwiczeniu ???

Można jeść DUŻO a jedzenie g@wno warte, no!
Ćwiczymy MAKSYMALNIE 4 razy w tyg!!!
Jedno piwo w tyg. nie zaszkodzi.
Bucha? Napakowani faceci z wielkimi BUCHAMI głupio wyglądają, więc się zastanów, czy chcesz dostać bucha.

WaRiaT18
27-02-10, 21:55
Dlaczego maksymalnie 4 razy w tygdoniu ???
ja ćwicze Poniedziałek-czwartek łape
wtorek-piątek klate
środa-sobota plecy
Codziennie po ok godzinie, a jak już wszystkie serie wyznaczone na dzień zrobie i się jeszcze dobrze nie zmęcze to zaczynam serie od nowa...

szycha77
27-02-10, 21:59
Mięśnie rosną podczas snu i muszą mieć regenerację, no! W TYM SPORCIE JEST TAK, ŻE WIĘCEJ NIE ZNACZY LEPIEJ. Ćwicząc dzień w dzień spalisz mięśnie i tyle.
Robisz łapę, klatę i plery a reszta? Czyli nogi, bary i brzucho?

WaRiaT18
27-02-10, 22:04
Bary tak wszystkie GÓRNE partie mięśni ćwiczę... Nogi codziennie dymam na rowerze 30 km do szkoły i dużo gram w piłe więc nogi w ten sposób ćwiczę ;]
brzucho narazie nie.... Ale ja poprstu lubie iść i się dobrze wyżyć na siłce... to mówisz że max 4 dni w tygodniu ??

szycha77
27-02-10, 22:13
4 maks. Np pn,wt, czw, pt lub pn, śr, pt.
Chcesz się brać za białko a dietę masz jako taką i ćwiczysz 7 dni. Wpierw podstawy treningu i odżywiania a suple póżniej.

WaRiaT18
27-02-10, 22:24
No dobra a jak przykładowo bym został narazie przy ćwiczeniach 6 razy w tygodniu żeby się dobrze do wakacji potyrać, a w wakacje zaczoł ćwiczyć 4 razy w tygodniu ?? A i tak myślę że suple mi się przydadzą przy mojej wadze chociasz mi troszke pomogą niesądzicie ??

szycha77
27-02-10, 22:33
Rozwalają mnie tacy goście jak ty. Zrobisz zechcesz.

WaRiaT18
27-02-10, 22:37
Dobra nie było pytania...
Dzięki Narciasz ...